A co do krzyków...wyjdź z kolega/kolezanką na pustą polankę i niech coś do Ciebie krzyknie. Usłyszysz to wyraźnie i z określonego kierunku. Potem idźcie w teren położony wśród pagórków. To samo - krzyk i...usłyszysz go zewsząd bo echo odbije go od nierówności terenu. I na koniec las. Dźwięk odbija się od drzew i nawet śmiech brzmi jakby goniło Cię stado diabłów. A jeśli do tego dochodzi mgła albo pochmurny dzień to już w ogóle jest pozamiatane bo dochodzi wyobraźnia. I masz nawiedzony las/dolinę/park. Co zechcesz. Sama kiedyś sporo chodziłam po lasach otaczających Sopot. I uwierz mi. Dźwięk robi psikusy.
Las
- 
				DanaS
 - Senior forum

Re: Las
"Masz dTEgo nanie mialem" - WTF?? Weź to jeszcze raz polskiego na nasze OK? 
A co do krzyków...wyjdź z kolega/kolezanką na pustą polankę i niech coś do Ciebie krzyknie. Usłyszysz to wyraźnie i z określonego kierunku. Potem idźcie w teren położony wśród pagórków. To samo - krzyk i...usłyszysz go zewsząd bo echo odbije go od nierówności terenu. I na koniec las. Dźwięk odbija się od drzew i nawet śmiech brzmi jakby goniło Cię stado diabłów. A jeśli do tego dochodzi mgła albo pochmurny dzień to już w ogóle jest pozamiatane bo dochodzi wyobraźnia. I masz nawiedzony las/dolinę/park. Co zechcesz. Sama kiedyś sporo chodziłam po lasach otaczających Sopot. I uwierz mi. Dźwięk robi psikusy.

- 
				Dagmara
														 - Senior forum

Też właśnie sporo po lasach chodzę, mojego chłopaka wioska jest otoczona samymi lasami i gdy ktoś tam spaceruje, grzybiarze, myśliwi itd. i coś krzyczą do siebie, to dzwięk-krzyk, który odbija się od drzew, tak jak DanaS napisała, jest niesamowity jakby kogoś gdzieś zarzynano...

- 
				Karoolczak
														 - Forumowy maniak

A jak Myśliwy zarzyna Grzybiarza ? 
Nie no potrzebne sa zdjecia... Bez nich nic nie ustalimy. Czlowieku kolejny raz nalegam na to zebys wrzucil te zdjecia...

Nie no potrzebne sa zdjecia... Bez nich nic nie ustalimy. Czlowieku kolejny raz nalegam na to zebys wrzucil te zdjecia...
- 
				Leanna
 - Aktywny pisacz

Jeżeli zdjęć ani filmiku nie wstawisz, to stwierdzę, że se z nas (za przeproszeniem) jaja robisz. Ale jeśli to co mówisz jest prawdą to chętnie zobaczę ten nawiedzony lasek 

- 
				Ruskof
 - Senior forum

Sory DanaS za te bledy,sam juz nie pamietam co wtedy chcialem napisac 
Leanna,jesli zdjec nie wsadzi nie znaczy ze jaja sobie robi,jak wlesie jest to moze na wsi mieszka i nie ma aparatu dobrej jakosci,a o komorkach nie wspomne...

Leanna,jesli zdjec nie wsadzi nie znaczy ze jaja sobie robi,jak wlesie jest to moze na wsi mieszka i nie ma aparatu dobrej jakosci,a o komorkach nie wspomne...
- 
				DanaS
 - Senior forum

Nie jest zła jakość, chociaż mi to nadal nie wygląda na żadne straszne rzeczy. Las jest gęsto zadrzewiony. Odbijanie dxwieku podtrzymuję. Tak samo jak i pole elektromagnetyczne. Kurczę, chętnie bym się przeszła po tym lesie.

- 
				Leanna
 - Aktywny pisacz

Ciekawe, ale puki co muszę się zgodzić z DanaS. Pole i teren mogą grać tu kluczową role, ale nie mówię, że nie może to być co innego 
 A że ze mnie cykor to do tego lasu bez obstawy bym nie weszła

- 
				zblazowany

Jakoś wątpię w to że wyłączanie telefonu jest spowodowane silnym promieniowaniem jakiejś stacji. Są takie przypadki że ludzie mieszkają niedaleko takich urządzeń i mówili tylko że telefon nie ma zasięgu a nie że się wyłącza. Tym bardziej w twoim przepadku skoro to jest w środku jakiegoś lasu.

- 
				zblazowany

Sam bym musiał się przejść do tego lasu z moimi trzema telefonami i to sprawdzić. W normalnych przypadkach takie wyłączanie może mieć przyczynę w złej baterii. Nich wsadzi nową baterię i zobaczy czy dalej jest to samo. Albo inny telefon niech weźmie.

- 
				Leanna
 - Aktywny pisacz

Z tego co pamiętam, to on już wspominał, że próbował z paroma telefonami.
Ale to fakt, ze tak na odległość niczego się nie udowodni

Ale to fakt, ze tak na odległość niczego się nie udowodni
- 
				Karoolczak
														 - Forumowy maniak

Jezeli chcesz się dowiedziec dokladnie to musisz sam się tam przejechac
Pieniek - Nie mozna się bac
 Zbierz sobie np 5 osobowa ekipe i nagraj film w nocy. 
 i tez moglbys zdjecia porobic...

Pieniek - Nie mozna się bac
- 
				Spooky Fox
														 - Administrator

Trzy ostatnie posty, które były bezsensu - wykasowałem. Ostrzegam Was, że jestem w bardzo mocno mega wypierniczonym w kosmos podłym humorze i każdy niepotrzebny post będę nagradzał warnem. Komukolwiek, gdziekolwiek i jakkolwiek. Nawet jeśli miałbym rzucac warny samemu sobie. Bez ostrzeżenia.
Pieniek, nie bój się. Pamiętaj, że w takich sprawach zawsze będziesz miał dwie opcje: albo coś Cię zeżre, albo nie. Ja bym tam z chęcią wszedł z miernikiem pola elektromagnetycznego i z jakimś dobrym sprzętem nagrywającym audio/video, co by można było byc może złapac jakieś EVP.
Las sam w sobie nie jest w ogóle straszny. Jest jasno, leży sobie śnieżek, a dookoła nie łażą żadne buki. Ale jestem ciekaw, jakby tam sobie podejśc po godzinie 22, z kilkoma latarkami, jakimś dobrym sprzętem A/V, kamerą i miernikiem. I to najlepiej w 5-10, zaufanych osób. Żeby nie było nikogo takiego, że jak wbijecie się do lasu o 23, miernik zacznie Wam napierniczac, sprzęt audio coś nagrywac, a jakiś leszcz zrobi sobie z palców wskazujących rogi na głowie i zacznie udawac odgłosy świni szukającej trufli -_-'

Pieniek, nie bój się. Pamiętaj, że w takich sprawach zawsze będziesz miał dwie opcje: albo coś Cię zeżre, albo nie. Ja bym tam z chęcią wszedł z miernikiem pola elektromagnetycznego i z jakimś dobrym sprzętem nagrywającym audio/video, co by można było byc może złapac jakieś EVP.
Las sam w sobie nie jest w ogóle straszny. Jest jasno, leży sobie śnieżek, a dookoła nie łażą żadne buki. Ale jestem ciekaw, jakby tam sobie podejśc po godzinie 22, z kilkoma latarkami, jakimś dobrym sprzętem A/V, kamerą i miernikiem. I to najlepiej w 5-10, zaufanych osób. Żeby nie było nikogo takiego, że jak wbijecie się do lasu o 23, miernik zacznie Wam napierniczac, sprzęt audio coś nagrywac, a jakiś leszcz zrobi sobie z palców wskazujących rogi na głowie i zacznie udawac odgłosy świni szukającej trufli -_-'
- 
				Spooky Fox
														 - Administrator

Można takowe wytrzasnąc na aukcjach internetowych. 
Jeśli chcesz nasze rodzime mierniki, to ceny zaczynają się od 250-350 złotych. Jeśli już chcesz takie zagramaniczne, czyli lepsiejsze i takie w ogóle słiiiitaśne, to trzymaj się za portki i najlepiej usiądź, bo takowe zaczynają się cenowo od 800 ziko za sztukę.
TES-1390
TES-1393
TES-92
TES-593
Te są najbardziej popularne. Na allegro masz jeden, nasz rodzimy bodajże, Ekometru, za 400 złociszy.

Jeśli chcesz nasze rodzime mierniki, to ceny zaczynają się od 250-350 złotych. Jeśli już chcesz takie zagramaniczne, czyli lepsiejsze i takie w ogóle słiiiitaśne, to trzymaj się za portki i najlepiej usiądź, bo takowe zaczynają się cenowo od 800 ziko za sztukę.
TES-1390
TES-1393
TES-92
TES-593
Te są najbardziej popularne. Na allegro masz jeden, nasz rodzimy bodajże, Ekometru, za 400 złociszy.
- 
				Spooky Fox
														 - Administrator

Cóż, to nie jest trójkąt bermudzki 

Raczej nie wróżę Ci żadnych rewelacji z kompasem, ale zabrac i sprawdzic nie zaszkodzi.
A co do mierników, to zawsze pozostaje próba wypożyczenia takowego, ale gdzie, jak i za ile to już mnie się nie pytaj.

Raczej nie wróżę Ci żadnych rewelacji z kompasem, ale zabrac i sprawdzic nie zaszkodzi.
A co do mierników, to zawsze pozostaje próba wypożyczenia takowego, ale gdzie, jak i za ile to już mnie się nie pytaj.