Las

Jeżeli byłeś świadkiem jakiegoś zjawiska, którego nie potrafisz wyjaśnić, opowiedz nam o nim.
Prosimy o nie zakładanie w tym dziale tematów typu "Proszę o pomoc dla kolegi"!
DanaS
Senior forum
Senior forum

Re: Las

Post autor: DanaS »

"Masz dTEgo nanie mialem" - WTF?? Weź to jeszcze raz polskiego na nasze OK? ;)

A co do krzyków...wyjdź z kolega/kolezanką na pustą polankę i niech coś do Ciebie krzyknie. Usłyszysz to wyraźnie i z określonego kierunku. Potem idźcie w teren położony wśród pagórków. To samo - krzyk i...usłyszysz go zewsząd bo echo odbije go od nierówności terenu. I na koniec las. Dźwięk odbija się od drzew i nawet śmiech brzmi jakby goniło Cię stado diabłów. A jeśli do tego dochodzi mgła albo pochmurny dzień to już w ogóle jest pozamiatane bo dochodzi wyobraźnia. I masz nawiedzony las/dolinę/park. Co zechcesz. Sama kiedyś sporo chodziłam po lasach otaczających Sopot. I uwierz mi. Dźwięk robi psikusy.
Awatar użytkownika
Dagmara
Senior forum
Senior forum

Post autor: Dagmara »

Też właśnie sporo po lasach chodzę, mojego chłopaka wioska jest otoczona samymi lasami i gdy ktoś tam spaceruje, grzybiarze, myśliwi itd. i coś krzyczą do siebie, to dzwięk-krzyk, który odbija się od drzew, tak jak DanaS napisała, jest niesamowity jakby kogoś gdzieś zarzynano...
Awatar użytkownika
Karoolczak
Forumowy maniak
Forumowy maniak

Post autor: Karoolczak »

A jak Myśliwy zarzyna Grzybiarza ? :P

Nie no potrzebne sa zdjecia... Bez nich nic nie ustalimy. Czlowieku kolejny raz nalegam na to zebys wrzucil te zdjecia...
Leanna
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Post autor: Leanna »

Jeżeli zdjęć ani filmiku nie wstawisz, to stwierdzę, że se z nas (za przeproszeniem) jaja robisz. Ale jeśli to co mówisz jest prawdą to chętnie zobaczę ten nawiedzony lasek :)
Ruskof
Senior forum
Senior forum

Post autor: Ruskof »

Sory DanaS za te bledy,sam juz nie pamietam co wtedy chcialem napisac :D

Leanna,jesli zdjec nie wsadzi nie znaczy ze jaja sobie robi,jak wlesie jest to moze na wsi mieszka i nie ma aparatu dobrej jakosci,a o komorkach nie wspomne...
DanaS
Senior forum
Senior forum

Nie jest zła jakość, chociaż mi to nadal nie wygląda na żadne straszne rzeczy. Las jest gęsto zadrzewiony. Odbijanie dxwieku podtrzymuję. Tak samo jak i pole elektromagnetyczne. Kurczę, chętnie bym się przeszła po tym lesie.
Leanna
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Ciekawe, ale puki co muszę się zgodzić z DanaS. Pole i teren mogą grać tu kluczową role, ale nie mówię, że nie może to być co innego :) A że ze mnie cykor to do tego lasu bez obstawy bym nie weszła
zblazowany

Post autor: zblazowany »

Jakoś wątpię w to że wyłączanie telefonu jest spowodowane silnym promieniowaniem jakiejś stacji. Są takie przypadki że ludzie mieszkają niedaleko takich urządzeń i mówili tylko że telefon nie ma zasięgu a nie że się wyłącza. Tym bardziej w twoim przepadku skoro to jest w środku jakiegoś lasu.
Leanna
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

W takim razie czym?
zblazowany

Post autor: zblazowany »

Sam bym musiał się przejść do tego lasu z moimi trzema telefonami i to sprawdzić. W normalnych przypadkach takie wyłączanie może mieć przyczynę w złej baterii. Nich wsadzi nową baterię i zobaczy czy dalej jest to samo. Albo inny telefon niech weźmie.
Leanna
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Z tego co pamiętam, to on już wspominał, że próbował z paroma telefonami.
Ale to fakt, ze tak na odległość niczego się nie udowodni
Awatar użytkownika
Karoolczak
Forumowy maniak
Forumowy maniak

Post autor: Karoolczak »

Jezeli chcesz się dowiedziec dokladnie to musisz sam się tam przejechac

Pieniek - Nie mozna się bac :P Zbierz sobie np 5 osobowa ekipe i nagraj film w nocy. :) i tez moglbys zdjecia porobic...
Awatar użytkownika
Spooky Fox
Administrator
Administrator

Post autor: Spooky Fox »

Trzy ostatnie posty, które były bezsensu - wykasowałem. Ostrzegam Was, że jestem w bardzo mocno mega wypierniczonym w kosmos podłym humorze i każdy niepotrzebny post będę nagradzał warnem. Komukolwiek, gdziekolwiek i jakkolwiek. Nawet jeśli miałbym rzucac warny samemu sobie. Bez ostrzeżenia.

Pieniek, nie bój się. Pamiętaj, że w takich sprawach zawsze będziesz miał dwie opcje: albo coś Cię zeżre, albo nie. Ja bym tam z chęcią wszedł z miernikiem pola elektromagnetycznego i z jakimś dobrym sprzętem nagrywającym audio/video, co by można było byc może złapac jakieś EVP.

Las sam w sobie nie jest w ogóle straszny. Jest jasno, leży sobie śnieżek, a dookoła nie łażą żadne buki. Ale jestem ciekaw, jakby tam sobie podejśc po godzinie 22, z kilkoma latarkami, jakimś dobrym sprzętem A/V, kamerą i miernikiem. I to najlepiej w 5-10, zaufanych osób. Żeby nie było nikogo takiego, że jak wbijecie się do lasu o 23, miernik zacznie Wam napierniczac, sprzęt audio coś nagrywac, a jakiś leszcz zrobi sobie z palców wskazujących rogi na głowie i zacznie udawac odgłosy świni szukającej trufli -_-'
Awatar użytkownika
Spooky Fox
Administrator
Administrator

Można takowe wytrzasnąc na aukcjach internetowych.

Jeśli chcesz nasze rodzime mierniki, to ceny zaczynają się od 250-350 złotych. Jeśli już chcesz takie zagramaniczne, czyli lepsiejsze i takie w ogóle słiiiitaśne, to trzymaj się za portki i najlepiej usiądź, bo takowe zaczynają się cenowo od 800 ziko za sztukę.

TES-1390

TES-1393

TES-92

TES-593

Te są najbardziej popularne. Na allegro masz jeden, nasz rodzimy bodajże, Ekometru, za 400 złociszy.
Awatar użytkownika
Spooky Fox
Administrator
Administrator

Cóż, to nie jest trójkąt bermudzki ;)

Raczej nie wróżę Ci żadnych rewelacji z kompasem, ale zabrac i sprawdzic nie zaszkodzi.

A co do mierników, to zawsze pozostaje próba wypożyczenia takowego, ale gdzie, jak i za ile to już mnie się nie pytaj.
DanaS
Senior forum
Senior forum

Jak pójdziesz tam z każdym możliwym wynalazkiem (aparat, kamera, komórka, kompas) to w końcu stwierdzisz, że tam nic nie ma i zagadka sama się rozwiąże.

Wróć do „Nasze spotkania z nieznanym”