UFO v1.1 Update - December

Terminem UFO określa się każdy obiekt latający, którego natura jest niewytłumaczalna dla nauki lub istnieje zbyt mało informacji do jej określenia
Awatar użytkownika
Pandemonium
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

UFO v1.1 Update - December

Post autor: Pandemonium »

Ufo nad Moskwą:
http://niewiarygodne.pl/kat,1017181,tit ... omosc.html

Ufo obok Merkurego:

Odtajnianie Niemieckich akt:

Muszę przyznać ,że to forum dopada chyba demencja starcza :> Praktycznie nic się tutaj nie dzieję.
Awatar użytkownika
Spock
Administrator
Administrator

Re: UFO v1.1 Update - December

Post autor: Spock »

Przyprowadź kolegów, rodzinę i znajomych, to będzie się więcej działo.
Awatar użytkownika
Pandemonium
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

Fajnie by było ,ale mam wrażenie ,że tylko ja jestem dziwny w całej rodzinie ;)
Awatar użytkownika
Arek
Senior forum
Senior forum

Post autor: Arek »

Pandemonium, nie chcę krytykować, ale drony które filmują protestujących to naprawdę nie ufo.
Nie chcę krytykować ale "niewiarygodne.pl" jest po prostu NIE-WIARY-GODNE, chyba że temat założyłeś żebyśmy się pośmiali razem z różnych głupot.
Są źródła lepiej poinformowane i zajmujące się zjawiskiem ufo bardziej profesjonalnie niż "niewiarygodne"

pozdrawiam serdecznie, sorry, może wyszło , ale nie chciałem złośliwie
Ostatnio zmieniony 2011-12-15, 10:20 przez Arek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Spooky Fox
Administrator
Administrator

Post autor: Spooky Fox »

Pandemonium pisze:Fajnie by było ,ale mam wrażenie ,że tylko ja jestem dziwny w całej rodzinie ;)
Opierając swoją wiedzę na niewiarygodne.pl - portalu ludzi, którzy myślą, że są dziennikarzami - to rzeczywiście jesteś troszkę dziwny.

Demencja starcza, jeśli się pojawiła, to właśnie przez osoby, które zamiast ciekawego materiału, nad którym spędzili trochę czasu z własnej satysfakcji, wrzucają linki z jakiegoś internetowego brukowca i myślą, że ktoś da się złapać na zdalnie sterowany helikopter nad Moskwą.

No kur*a, pytam, gdzie tu rozum jest?
Awatar użytkownika
Ivellios
Administrator
Administrator

Post autor: Ivellios »

Nic dodać, nic ująć.
Ja tylko dodam, iż również u nas można spotkać podobne urządzenia do tego z Moskwy:
http://www.robokopter.pl/
Awatar użytkownika
Pandemonium
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

No to mnie rozbawiliście swoim iście poważnym spostrzeganiem świata. To nie jest tak ,że ja uważam niewiarygodne.pl za (łojezu) wiarygodne źródło informacji ,aczkolwiek skoro w miarę często są dodawane tam tego typu news'y ,a tutaj jest cisza i nawet nie poddajecie tego konstruktywnej krytyce to się pytam - po co to forum ? Z jednej strony rozumiem wasze przewrażliwienie ,bo i mnóstwo idiotów tutaj przychodzi ,z mnóstwem ludzi trzeba się użerać - od tych co sobie robią jaja do tych ,których świadomość jest raczej niższego rzędu.

I nie spooky , pojawia się przez takich jak Ty ,bo zamiast zachęcać do rozkręcenia forum ,to ty jeszcze bardziej zniechęcasz swoją marną ironią.
Awatar użytkownika
Spooky Fox
Administrator
Administrator

Post autor: Spooky Fox »

Pandemonium pisze:No to mnie rozbawiliście swoim iście poważnym spostrzeganiem świata. To nie jest tak ,że ja uważam niewiarygodne.pl za (łojezu) wiarygodne źródło informacji ,aczkolwiek skoro w miarę często są dodawane tam tego typu news'y ,a tutaj jest cisza i nawet nie poddajecie tego konstruktywnej krytyce to się pytam - po co to forum ?
Dla ludzi takich, co przed napisaniem tematu troszkę pomyślą, posiedzą i wtedy napiszą na forum. A takich ludzi tutaj mamy.

I dlatego mogę sobie od czasu do czasu pozwolić na:
Pandemonium pisze:I nie spooky , pojawia się przez takich jak Ty ,bo zamiast zachęcać do rozkręcenia forum ,to ty jeszcze bardziej zniechęcasz swoją marną ironią.
marną ironię. Poza tym, nie chodzi już nawet o
Pandemonium pisze:Z jednej strony rozumiem wasze przewrażliwienie ,bo i mnóstwo idiotów tutaj przychodzi ,z mnóstwem ludzi trzeba się użerać - od tych co sobie robią jaja do tych ,których świadomość jest raczej niższego rzędu.
A po prostu o zwykłą chęć dyskutowania. A dyskutować ja mogę na poziomie książek Hyneka, Znicza, ba! Nawet książek Adamskiego czy Daenikena. Mogę dyskutować na poziomie artykułów z Enigmy, Nexusa czy nawet Faktora X. Ale nigdy, ale to nigdy nie będę dyskutował na tak marnym poziomie jaki prezentuje niewiarygodne.pl. I sądzę, że na tym forum nie ja jeden. I tak, masz w pewnym stopniu rację - przez to mamy tutaj mały ruch. Bo większość idiotów próbuje omamiać jakimiś bzdurami. A tutaj mamy po prostu za dużo trzeźwo myślących ludzi, z którymi owe morony nie potrafią lub boją się dyskutować, bo wiedzą, że swoją wiedzą nie zdobędą tutaj uznania. Większość z nich idzie na inne fora. Na przykład istnieje takie jedno forum, na którym jesteśmy zarejestrowani z Dagmarą.

I powiem Ci, że takich banialuków jak tam to nie czytałem nigdzie. Wystarczy, że pojawi się jeden nastoletni troll i powie, że widział ófo. I każdy mu wierzy! Bez zdjęcia, bez nawet najmniejszej, mniej lub bardziej wiarygodnej historyjki. Ot tak, bo skoro pisze, to tak musi być. I owszem, na forum owym jest multum ludzi. Od zatrzęsienia.

Ale co z tego?

Summa summarum - wolę jakość, a nie ilość. Bo jeszcze widzę, że pojawiają się tutaj ludzie, którzy chcą dyskutować poważnie i na poważne, przemyślane tematy.

Więc proszę Cię - jeśli chcesz podyskutować (a wiem, że potrafisz), to zacznij od czegoś bardziej poważnego aniżeli niewiarygodne.pl, wp.pl czy inna interia. Na rynku masz multum czasopism. Nie mówię o książkach, bo znalezienie i zakup niektórych perełek okazuje się drogim hobby. Ale czasopisma. Nexus, albo stosunkowo nowa Enigma, która jest po prostu zajebistym czasopismem o zjawiskach paranormalnych. Ale na litość boską - nie niewiarygodne.pl.

Mam nadzieję, że zrozumiałeś moje przesłanie i że się nie obruszyłeś na mój punkt widzenia.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Pandemonium
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

Nie chodzi o to ,że się "obruszam" ,gniewam ,czy co tam jeszcze się wymyśli ,ale dziwi mnie po prostu fakt z jaką powagą staracie się mnie "pouczyć" - w moim mniemaniu niesłusznie. Dlaczego niesłusznie? Ponieważ wrzuciłem to trochę z przymrużeniem oka. Wydawało mi się ,że specyficzna nazwa tematu was na to nakierunkuję ,moja lekka samokrytyka uświadomi ironiczny ton mojej wypowiedzi - ale nie. Zostawmy jednak sprawę tego nieporozumienia.

Co do niewiarygodne.pl. Tak ,jest to portal taniej sensacji. Tak , jest przekoloryzowany do potęgi. Tak, nie warto czytać większości artykułów. Nie zmienia to jednak faktu ,że jest na bieżąco z każdą nawet pierdołą. To ,że jego redaktorzy są gówno warci , nie znaczy ,że tematy przez nich poruszane jak i same źródła mogą być ciekawe. Mówicie ,że nie wiarygodne... jasne. A jaki macie wiarygodny dowód na istnienie obcych cywilizacji ,duchów i reszty paskudnej ferajny ?

Moim zdaniem takie poczucie wyższości nad niektórymi portalami (mimo ,że może słuszne) i ignorowanie ich nic dobrego dla tego "społeczeństwa forumowego" nie przyniesie oprócz jeszcze większej hermetyzacji. Jasne, traktujmy to wszystko z przymrużeniem oka ,ale analizujmy ,bo co nam szkodzi ? Po to to forum powstało.

ps. Jeszcze chciał bym się odnieść do tych pozycji i autorów ,których wymieniłeś. Oczywiście niektórych/e znam (szczególnie niesławnego Daniken'a) niektóre mniej ,ale nie o to mi chodzi. Chciałem tylko powiedzieć ,że nie wydaje mi się ,żeby ,aby być odpowiednim członkiem do rozmowy na tym forum trzeba przeczytać dziesiątki książek i kupować regularnie magazyny na ten temat. Oczywiście to jest w pewien sposób słuszne założenie ,ale wydaje mi się ,że od tej wiedzy ważniejsza jest jednak logika myślenia i brak naiwnośći. Co mi po tym ,że wiem i czytałem dużo (niekoniecznie rozsądne rzeczy) jak nie potrafię ich odpowiednio zinterpretować ?

Obrazek

Wróć do „UFO i obce cywilizacje”