Chcial bym poruszyc temat paralizu sennego...
W czasie snu nasz mózg produkuje substancje zwana "DMT" Dimetylotryptamina , jest to naturalny i jeden z najsilniejszych narkotykow psychodelicznych powstajacych w naszym ciele, to dlatego snimy,mamy dziwne wizje, dziwne sytuacje we snach i tak samo "paralize senne"
W czasie takiego paralizu nie mamy takich wizji jak w stanie snu bo dopiero zasypiamy, nasze cialo spi, umysl nie, ale wytwarza juz DMT,dlatego ten niepokoj- poprostu bad trip jak na kazdym psychodelu po ograniczeniu ruchow, kazdy kto jest nacpany i nie bedzie mial mozliwosci ruchu dostanie takiego lekkiego "bad tripa" nic nadzwyczajnego.Taki sen na jawie...
Paraliz Senny
-
- Nowa Krew
-
- Senior forum
Re: Paraliz Senny
Kwestia paraliżu sennego była już wielokrotnie poruszana na forum, naprawdę nie wiem po jakiego zakładać kolejny temat o tym samym.
-
- Nowa Krew
dagmara ma rację ale czy DMT jest produkowany tylko podczas snu? Bo podobno niektórzy to biorą nie tylko podczas snu. Czy autor mógłby mi odpowiedzieć w prywatnych wiadomościach? Bo nie chcę robić offtopu.
-
- Nowa Krew
DMT mozna tez wyextraktowac z roslin
i się tym najnormalniej nacpac
mozna przyjac ta substancje doustnie (co klepie mniej) albo ja spalic ( nic tak bardziej nei wynosi jak to )