Dziwne dziwności R2rVonFornala

Bardziej niż nieprawdopobobne, niemożliwe, niewiarygodne... i nie pasujące do pozostałych kategorii.
ArturVonFornal
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

Dziwne dziwności R2rVonFornala

Post autor: ArturVonFornal »

Oto dwie z moich "dziwnych dziwności", otóż po pierwsze i mniej dziwne ;)
W tamtym roku w wakacje budziłem się nagle w nocy o godzine 11, 12:30 bądź 1. I wszystko by było dosyć normalnie gdyby nie to, że budziłem się o którejś z tych godzin KAŻDEJ NOCY a w dodatku zawsze punktualnie o jednej z wyżej wymienionych godzin. Nie mam pojęcia dlaczego po prostu budziłem się spoglądałem na zegarek a tam była 11, po jakimś czasie doprowadzało mnie to do lekkiego zdenerwowania ale pod koniec wakacji przeszło i jak do tej pory nie wraca...

Po drugie, które jest bardziej dziwne
Kiedyś obudziłem się i swoim zwykłym zwyczajem polazłem do kuchni zrobić ciepłej herbatki, w kuchni spojżałem na zegar, była 2:10. Zrobiłem sobie herbatkę i udałem się z powrotem spać. Znów się obudziłem i udałem się tym razem do kibelka, spojżałem wtedy na zegar w telefonie stojącym w przedpokoju, zegar ów wskazywał... 1:30! Lekko zdezorientowany spojżałem na zegar w kuchni i on też pokazywał 1:30! Jak to się mogło stać nie mam pojęcia...

Czy ktoś mi to może wytłumaczyć?
Awatar użytkownika
Ivellios
Administrator
Administrator

Post autor: Ivellios »

Tunel czasoprzestrzenny :?: ...
_Nameless_
Forumowy maniak
Forumowy maniak

Post autor: _Nameless_ »

eee... zniknięcie 1 (bądz 2) na tarczy zegaru...jak dla mnie to się ci po prostu przewidziało i jak poszłaś do kuchni to to była 12:10 a nie 2:10 :/

A co do pierwszego : też tak miałem, że się refularnie o jednej godzinie budziłem, a jak wtedy jeszcze nie spalem to mnie nagle nachodziło swędzenie między dwoma palcami prawej stopy... serio... trwało to jakiś miech a potem ustało...
ivrystd
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: ivrystd »

ja takze mialem podobne perypetie zwiazane z budzeniem się z dnia na dzien o tej samej godzinie
trwalo to okolo tygodnia
ArturVonFornal
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

Ze byla 2:10 pamietam dobrze, bylem wtedy juz rozbudzony poniewaz nie moglem zasnac, a herbatke robilem zebym wreszcie zasnal bo juz bylem lekko wnerwiony ciaglym przewracaniem się z boku na bok iszukaniem wygodnej pozycji do spania :P

BTW u mnie zegar w kuchni jest elektroniczny i nie ma wskazowek :)
Hunter
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Post autor: Hunter »

Jedno, albo drugie równie dobrze mogło być LD. Przy obudzeniu w nocy byłeś wyspany czy śpiący? Mogłes potem zasnąć? Czułeś jakąś energię? A może czułeś tak jak by ktoś na ciebie patrzył?
ArturVonFornal
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

W pierwszym przypadku nie czulem zadnego wzroku na sobie, gdy obudzilem się nie czulem zaspania po prostu otwieralem oczy i tyle, pozniej spokojnie zasypialem, a jezeli nie to odwlalem moj obrzed herbaciany i robilem ciepla herbatke po ktorej zasypialem odrazu.
Hunter
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Post autor: Hunter »

Chodzi mi o to, że mu się mogło śnić, że patrzy na zegarek itp.
ArturVonFornal
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

Takiej jedynki trudno nie zauwazyc bo cyferki wyswietlane sa przez zajedwabiscie jaskrawe czerwone diody, a co do LD to moze i moglo to byc to...
Awatar użytkownika
Enlil
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Post autor: Enlil »

Nie zwalałbym od razu winy na LD. Takie rzeczy jak "przesunięcia czasowe" się zdarzają...... i to na tyle często, ze mozna by pokusic się o przyjęcie ich do wiadomosci.
ArturVonFornal
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

Nie po prostu biore pod uwage rozne rozwiazania, pierwsze rozwiazanie to takie ze zle zobaczylem godzine, rozwiazanie drugie to LD. Zobaczymy co jeszcze ktos rzuci ;)
A co do przesuniecia to czemu nie, a moze porwalo mnie UFO cos im się porabalo i oddali wczesniej jak zabrali :D
Awatar użytkownika
Ivellios
Administrator
Administrator

Post autor: Ivellios »

Nyhylo - o jakiej porze roku się to wydarzyło :?: Bo cosik mi się widzi, że zapomniałaś w normalnym zegarku przestawić czas z letniego na zimowy ;)
De Ruyter
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Post autor: De Ruyter »

Lepeij mi powiedzcie z jakim zjawiskiem paranormalnym mamy do czynienia, gdy się człowiek budzi, boli go głowa, w uszach ciągle piszczy i zazwyczaj wystepuje ono dwa razy w tygodniu.
Moge jeszcze dodać złe samopoczucie po tym wydarzeniu

:D :D :D :D :D :D :D :D :D
Darnok
Senior forum
Senior forum

Post autor: Darnok »

ArturVonFornal pisze:Oto dwie z moich "dziwnych dziwności", otóż po pierwsze i mniej dziwne n
W tamtym roku w wakacje budziłem się nagle w nocy o godzine 11, 12:30 bądź 1. I wszystko by było dosyć normalnie gdyby nie to, że budziłem się o którejś z tych godzin KAŻDEJ NOCY a w dodatku zawsze punktualnie o jednej z wyżej wymienionych godzin. Nie mam pojęcia dlaczego po prostu budziłem się spoglądałem na zegarek a tam była 11, po jakimś czasie doprowadzało mnie to do lekkiego zdenerwowania ale pod koniec wakacji przeszło i jak do tej pory nie wraca...
Chodzi tu o zegar biologiczny ( w okresie dojrzewania się przestraja)
De Ruyter pisze:Lepeij mi powiedzcie z jakim zjawiskiem paranormalnym mamy do czynienia, gdy się człowiek budzi, boli go głowa, w uszach ciągle piszczy i zazwyczaj wystepuje ono dwa razy w tygodniu.
Moge jeszcze dodać złe samopoczucie po tym wydarzeniu
UFOOOOOOO :shock: a tak na serio to może nadciśnienie?

Wróć do „Niewyjaśnione zjawiska”