Wszelkie tematy związane z życiem po śmierci, duchami, przeżyciami z pogranicza śmierci, itd. Co się dzieje z nami po śmierci? Przechodzimy w inną rzeczywistość? Wchodzimy do innego ciała? Czy może tylko umieramy i przestajemy istnieć?
nawet nie widać w którą stronę patrzy kot, nawet po powiększeniu.
Thrax, nie masz kogoś ze zwykłym aparatem fotograficznym? takim telefonem to sobie można pstrykać
Patrz jaki ten net mały. Też jestem z Legnicy. Mówiąc o blokach, w których mieszkali rosyjscy żołnierze mówisz o okolicach ulicy Tarnopolskiej czy mówisz o blokach na ulicy Poznańskiej?
To samo miałem pisać co do komy brata. Zrób zdjęcia, na pewno nie tylko ja chciałbym je zobaczyć . Co do całej historii. Wcale nie wiązał bym tych zjawisk z duchami żołnierzy którzy tam stacjonowali. Ale w sumie to jedyne racjonalne wytłumaczenie (no chyba że w przeszłości działy się tam inne rzeczy). Ale chcę Ci zadać jedno pytanie:
- Nie pomyślałeś o tym aby nawiązać kontakt z rzekomymi duchami w twoim domu? Zapytać czego chcą itp. Jeśli nie wiesz jak to zrobić to odsyłam cie do Czarnej lub Vooziego. Oni wiedzą więcej ode mnie na ten temat
Pozdrawiam!
1.Monomagnum ne wciągaj go w przywolywanie duchów!
2.Jeżeli po lewej na zdjęciu to telewizor to możliwe że to on tak skrzypi (też mam telewizor w pokoju i w nocy nieraz "skrzypnie" mu się czasem )
Chyba nie zrozumiałeś tego co napisał Thrax w swoim pierwszym poście ropoczynającym tę forum. A mianowicie:"Gdy już je otworzyłem było słychać jedynie mocne skrzypanie podłogi dochodzące od drzwi wejściowych do mieszkania przez przedpokój ,później można było coś usłyszeć (ciągle skrzypanie podłogi) w kuchni i na tym się kończyło." Nie wydaje mi się aby myszy potrafiły mocno skrzypieć podłogą. Nie uważasz?
THRAX = za czasów komuny mieszkali rosyjscy żołnierze = to raczej nie ma nic do rzeczy...
CIURA = napisał też że mieszka w bloku z czasów wojen (stary blok) tam już pewnie podłoga nie jest pierwszej młodości! = Skrzypi stara podłoga... ale czy tak zachowuje się KOT zwierzę ? przy normalnym skrzypieniu podłogi ? czy tak się zachowuje przy obecności czyjejś?
A przy obecności domowicza (którego zna) pies czy kot niezwracają w ten sposób uwagi..
Po pierwsze nie mart się Thrax, to w niczym nie pomoże.
Po drugie odradzam Ci seansu spirytystycznego (duch może mieć złe zamiary)
Najważniejszy to spokój, a szczerze nie wiem co byś mógł zrobić. Daj poprostu temu spokój, mnie też czasami się wydaję, że ktoś jest w mieszkaniu, duchy itp. ale to może być tylko Twoja podświadomość.
Mam nadzieję, że wszystko się dobrze skończy
Jeśli jest się przestraszonym i się myśli "to duch" i się spogląda w ciemne strony mieszkania + do tego np. skupia się na wyczuleniu jakichś skrzypień lub odgłosów...
To tak właśnie też jest....
Umnie jak sąsiedzi zawsze ale to ZAWSZE o 02.00 wnocy się ten teges tego śmiego to też oddają dziwne głosy xD więc jak byś umnie pierwszy dzień zamieszkał od razu byś się posrał ze strachu a przecież to tylko sąsiedzi