Odkrywcy świata

Paleoastronautyka to dziedzina próbująca udowodnić, że niegdyś lub wciąż istniejąca cywilizacja, bądź cywilizacje pozaziemskie, kontaktowały się w przeszłości z ludźmi, wywierając wpływ na ich rozwój i kulturę lub nawet sztucznie powołując gatunek ludzki do istnienia.
Darnok
Senior forum
Senior forum

Post autor: Darnok »

Arek,
to chyba normalne, przecież małpy, z których się wywodzimy mieszkały w afryce, gdy byłą to jedna wielka dżungla. Ludzie na kontynen Europejski dotarli najpóźniej, dlatego jakby tak się rozdrabniać jesteśmy najbardziej wyrobieni :P a to, że mamy kolor biały, a nie żółty czy czarny to tylko dlatego, że u nas tak nie praży jak w Afryce :)
Mancias
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Mancias »

Właśnie co najzabawniejsze, ostatnie badania stawiają pod znakiem zapytania, nasze pochodzenie. Okazuje się, że wcale nie musimy wywodzić się z Afryki, ba możliwe że nie wszystkie homonidy, które uważano za naszych przodków sa nimi w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
Arek
Senior forum
Senior forum

Post autor: Arek »

Darnok,
Mnie to troche szokuje bo to były zwłoki człowieka a nie małpy.....i my wszyscy od tej kobiety pochodzimy....
Coś a la przedpotopowa Ewa i dużo latek do tej prawdziwej jej nie braknie.

pozdrawiam Ar
Darnok
Senior forum
Senior forum

Arek, No a myślisz że na początku byli tylko mężczyźni? :D nasze jakieś tam komórki pochodzą od jednej kobiety, bo były najlepsze, no i najlepiej się rozprzestrzeniły. Jeżeli chodzi o komórki mężczyzn, to ten ideał był chyba 42tyś lat później.
Awatar użytkownika
Arek
Senior forum
Senior forum

Darnok,
No nie myśle że byli tylko mężczyźni, ale to że to moja i tak samo Twoja pra,pra,itd.babcia, że taką udało się znależć to mała sensacja.......Stawiam piwo na cześć naszej prababci :grin:
Darnok
Senior forum
Senior forum

Arek, Tu nie chodzi o kod DNA, tylko o ten inny, który przekazuje przeważnie kobieta i jest on niezmienny. Ten kod jest w lwiej części ludzkości, mężczyzna rzadko go przekazuje.
Awatar użytkownika
Spock
Administrator
Administrator

Post autor: Spock »

Co ty mówisz Darnok ? Jaki inny kod ? Podaj jakiegoś linka gdzie można o tym poczytać.
Darnok
Senior forum
Senior forum

chodzi mi o rodzaj DNA, a minowicie o mtDNA. http://pl.wikipedia.org/wiki/Mitochondrialna_Ewa wikipedia :D źle się wyraziłem.
Awatar użytkownika
Arek
Senior forum
Senior forum

uhmmm ahmmmm ehmmmm
żeby się nie kłócić bo na sto % nie wiem, pamietam tylko z tego reportażu że naukowcy byli zsakoczeni że taką osobe odkryli.
Znacie te drzewa geologiczne (nie wiem czy to dobrze napisalem) z których swoją rodzine można odczytać, ta kobitka ma te geny co my!!!!!!!!! jej siostra jakby miała dzieci to już prawddopodobnie miały by inne geny niż te co my posiadamy a jej dzieci też.
Ide to przemyśleć, chyba mam za dużo % w moich genach
Piwo szkodzi w myśleniu :D :D :D
W poniedzialek odpisze
pozdrawiam
DragonFire
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

Post autor: DragonFire »

Swoje już wiem i tu się nie będe pakował w tematy zoologiczne :lol:
Ale Arkowi chyba chodzi o to, że ta prababcia skakała po drzewach w tych samych czasach, co małpy, albo późniejszych, ale nie aż tak późnych, żeby można było stwierdzić, iż aż tak "poważna" ewolucja mogła się pojawić, aby z małpy w tak krótkim czasie się zrobiła babcia :-P

Śmieszni ci naukowcy, nie lepiej zamiast ufać jakimś niepociumanym naukowcom, to wierzyć własnemu sercu?
Podsumuje to tak, dla cierpliwych (jeśli chodzi o wiedze) prawda, dla wiercipięt :-P kłamstwa. Zgnojony naród, który uważa się za małpe - gatunek oczko niżej od kosmitufff i polityków :-P łatwiej kontrolować, gdyż będzie się on uważał za słaby. Szukajcie prawdy na własną ręke, a będziecie silni... A kaczory na strzelnice ! :-P
polikopolik
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

Post autor: polikopolik »

skąd się wzięło życie na ziemi?? Najbardziej prawdopodobny scenariusz to, że jakiś meteor przyniósł ze sobą coś co zainicjowało życie
Awatar użytkownika
Arek
Senior forum
Senior forum

polikopolik,
To tylko jedna z możliwości.........................a ich jest więcej
Darnok
Senior forum
Senior forum

Arek, Ty cały czas gadasz o mtDNA, które pochodzi od jednej kobiety, tej z najlepszym mtDNA. To nie DNA, tylko mtDNA.
Awatar użytkownika
Arek
Senior forum
Senior forum

Darnok, Masz racje z tym mtdna, jeżeli wszystkie kobiety i te terażniejsze to samo mają, to nie rozumiem czemu z tego sensacje robili, ja to zrozumialem tak że miala to być ktoś a la historyczna Ewa
DragonFire
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

Post autor: DragonFire »

Co znaczy, że mają to samo? :lol: :lol: :lol:
W sensie, że "gabaryty"? ROTFL!!!
Awatar użytkownika
Doctore
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Re: Odkrywcy świata

Post autor: Doctore »

Czytałem w którejś z książek Ericha von Danikena, że wśród pewnego plemienia południowoamerykańskich Indian krąży ciekawa legenda... Mówi ona, że kiedyś, kiedy ludzie jeszcze żyli jak zwierzęta na Ziemię przybyli "bogowie" w świetlistych spodkach i im pomogli...
Potem owi "bogowie" odlecieli, ale zapowiedzieli, że kiedyś jeszcze powrócą...
Awatar użytkownika
Spooky Fox
Administrator
Administrator

Post autor: Spooky Fox »

To plemię to z pewnością Dagonowie. Mieli oni wiele informacji, o których jeszcze nie wiedzieli astronomowie. Swoją drogą bardzo ciekawe plemię.

A z czytaniem Daenikena to bym uważał. Jest on światowej klasy mitomanem. Coś jak znany niegdyś Polak mieszkający na stałe w USA - George Adamski. Tych dwóch panów można z pewnością do siebie porównywać. Choć przyznam - książki Daenikena są nieporównywalnie lepiej napisane.
Darnok
Senior forum
Senior forum

Mieli oni wiele informacji, o których jeszcze nie wiedzieli astronomowie. Swoją drogą bardzo ciekawe plemię.
Nie mieszajmy religii z nauką. Dagonowie w rzeczywistości nie byli 100% dokładni, a sam motyw przypisywania gwiazdom boskich atrybutów też nie jest oryginalny.
Awatar użytkownika
Doctore
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Post autor: Doctore »

Dagonowie, a właściwie Dogonowie żyją w Afryce (południowo-centralne Mali), nie w Ameryce Południowej. Ta legenda jest o tyle niezwykła, że wprost jest tam powiedziane o latających spodkach, w których przybyli "bogowie"...

Wróć do „Paleoastronautyka”