OOBE - pytania

Tematy dotyczące świadomego śnienia (LD), doświadczeń pozacielesnych (OOBE) oraz podróży mentalnych. Pytania o sposoby osiągania, ćwiczenia itd LD i OOBE prosimy umieszczać w przyklejonych tematach
Awatar użytkownika
arucard
Nowa Krew
Nowa Krew

OOBE lub po prostu piękny sen

Post autor: arucard »

Witam, chciałbym się podzielić pewnym doświadczeniem i usłyszeć Wasze opinie na ten temat, otóż:
Dziś po powrocie ze szkoły byłem nieco zmęczony, koło godziny 14.00 przy włączonym TV położyłem się na boku w stronę ściany hmm, nie wiem czy to był sen i niewiele pamiętam ale, zaczęło się od tego że częściowo będąc we własnej głowie (dziwne uczucie ale fajne ^^) lub patrząc na siebie leżącego na łóżku w pozycji jakiej się położyłem, odczułem hmm, tzw 'wibracje', tzn czułem coś takiego na całym ciele razem z paraliżem i starałem się nie ruszać bo myślałem że to osiągam :D czułem się jakby moje ciało było takie skamieniałe że nie mogę się ruszyć, następnie przez dłuższy czas próbowałem i czułem mocno próbę wyjścia z ciała, było ciężko, takie jakby 'odrywanie' się, nie wiem czy wyszedłem ale nagle się odwróciłem (dalej 'śpiąc') i zauważyłem matkę wchodzącą do pokoju i wyłączającą TV (później mi mówiła że rzeczywiście tam była a ja spałem odwrócony do ściany a nie do niej), wszystko wydawało się jakby przez mgłę, miałem problemy z obserwowaniem, otwarciem oczu, raz widziałem, raz nie, raz przez mgłę więc nie mogłem zauważyć więcej szczegółów dla późniejszego potwierdzenia co to było, jakoś przemieściłem się do pokoju w którym ojciec siedział na jednym z foteli i oglądał TV (również jak się później okazało rzeczywiście tam był i to robił) ale zapamiętałem że miał prawą nogę na lewej lecz pytając go o to on nie za bardzo pamiętał już jak miał nogi ułożone :/ hmm, przemieszczanie, też było ciekawe, nie myślałem nad tym lecz w jakiś sposób probując ruszyć ciałem robiłem obroty w powietrzu i to z ogromną łatwością :D , następnie wróciłem jakoś do swego łóżka znów patrząc na siebie śpiącego, władowałem się do własnej głowy i 'obudziłem' ciesząc się z tego ale mi mając pytania czy to było to czego tak bardzo pragnę (OOBE) czy tylko sen stworzony przez moją podświadomość, gdyż często śnię o tym czego pragnę ale nie zawsze mogę to mieć lub zrobić :/ Niewiele więcej już z tego nie pamiętam, ale próbuje sobie wbić do głowy że to jednak OOBE ^^ tak bardzo chcę ale próbowałem już tyle razy i nigdy nic, ech, acha, kładąc się do łóżka zasypiałem z myślą wypoczęcia, o niczym innym nie myślałem, o czym chcę śnić, jak minął dzień itp ale od momentu zamknięcia oczu 'to' nastąpiło dosyć szybko (ale byłem zmęczony więc może przez to). Hmm, to chyba tyle, liczę na Was że mi odpowiecie lub pomożecie rozwikłać tą zagadkę, było to upragnione OOBE czy tylko moja podświadomość raczyła mnie takim pięknym snem ^^ pozdrawiam i z góry dziękuje ;)
Awatar użytkownika
Ivellios
Administrator
Administrator

Post autor: Ivellios »

Offtop:
arucard, są przyklejone dwa tematy przeznaczone na wszelkie pytania i odpowiedzi tyczące się LD lub OOBE i to w tych tematach należy te pytania zadawać. Jak jeszcze raz zobaczę, że się komuś nie chciało popatrzeć i założył nowy temat, to taki temat będę bezzwłocznie usuwał.

Pamiętajcie - są przyklejone tematy o LD i OOBE i to w nich macie zadawać pytania.

Koniec offtopa.
DragonFire
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

Post autor: DragonFire »

wiesz co, to może sam sobie wyobraź, że cie chupa goni i chce zjeść, wyssać flaki, zabrać kase i zgwałcić dziewczyne... to na bank wejdziesz w oobe :lol:

jak dla mnie te metody stoją na pograniczu bajek. nie wystarczy się porządnie zrelaksować i poprostu powiedzieć sobie, że chce się wyjść?
a w ogóle to przez LD to chyba najskuteczniejszy pomysł, by wyłazić. we śnie można wszystko wizualizować i to tylko z chęci zobaczenia czegoś, co nam się podoba. bez ograniczeń. a po ciężkim dniu, to trudno jest sobie ogarnąć jakoś myśli, żeby sobie cokolwiek wyobrażać....
DragonFire
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

jeśli dziadek zechce to odwiedzi cie we śnie. natomiast w oobe jesteś poza ciałem, ale nie w miejscu określanym jako Raj, więc trafienie do niego mogło by ci nie wyjść. jedyne co mi się nasuwa i to mam sprawdzone na sobie, to trzeba mieć sen, pełne LD od początku snu aż do końca i czarodziejskimi słowami, typu: "chce się spotkać z dziadkiem" - bądź jak tam go nazywałeś, wywołasz dziadka. tak samo można opiekunów/aniołów wywoływać. jednak nie przejmuj się tym, że w danej chwili dziadek nie przyjdzie, bo słowa wypowiedziałeś, dotarły do niego i w następnym śnie go zobaczysz. przynajmniej ja tak mam z aniołami ;)
DragonFire
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

to ciekawe.
ja o niczym nie myślałem, styrany się położyłem, zasnąłem, chwila ciemności, obudziłem się i miałem ochote się przejść.... co akurat było dziwne, bo jak to zmęczony człowiek, może mieć ochote się przejść? otwarłem oczy, patrze, a tu jak zwykle mój pogorszony wzrok, to myśle sobie, jest ok. potem o nim zapomniałem, usiadłem na łóżku, wstałem i poszedłem do kuchni... i tam dziwna rzecz, bo stołu i mebli z drewna nie było, ale się tym nie przejąłem (po drodze przeszedłem przez zamknięte drzwi, bo jak wróciłem to się okazało, że były zamknięte :/, ale ich wtedy nie widziałem). zobaczyłem okno, szyby w nim, ale zupełnie czyściutkie, na tyle, że się odbijało jakieś światło w nich z zewnątrz, chyba parapet (znaczy słońce > księżyc > parapet ;p). postanowiłem nie wiem skąd, obrócić się w kierunku czegoś co czułem w oddali, zrobiłem krok... i jak nacisnąłem stopą na podłoge, to znalazłem się w innym miejscu miasta. to był lolek dopiero. tam stałem i medytowałem, potem coś powiedziałem do boga, pomyślałem o swoim ciele, poczułem je w pewnej odległości - dość dalekiej, obróciłem się w kierunku tego uczucia, zrobiłem krok, znów gdy nacisnąłem stopą na -w tym wypadku uliczke- > znalazłem się w tym miejscu, z którego trafiłem do tego miejsca za pierwszym razem, czyli w kuchni. potem poszedłem powoli do ciała, zobaczyłem ciemny pokój - a wszystko przedtem było o wiele jaśniejsze, już nie mówiąc o tym, że wada wzroku mi znikneła i wszystkie inne choroby też - obróciłem głowe w lewo w strone łóżka, tam zobaczyłem swoje ciało w pozycji lotosu i jak się skapnąłem, że nie ma twarzy i zacząłem się troche tego bać, to mnie wessało. potem znów była dłuższa chwila ciemności, otwarłem oczy, patrze, no tak, wada wzroku... trafiłem do siebie. miałem wrażenie, że w miejsce, w które mnie wciągneło, to był splot słoneczny. w każdym razie, potem swędział mnie kawałek nosa, jakbym go sobie przytarł...

i to cała moja historia ;)
Immortal_Girl
Nowa Krew
Nowa Krew

Post autor: Immortal_Girl »

Witam :grin:
Ja próbowałam OOBE wczoraj , pierwszy raz ;) i o dziwo chyba się udało. Zaczne od początku. Wyłączyłam TV oraz światło. położyłam się wygodnie na łóżku i wykorzystałam sposób na doświadczenie OOBE z strony www Paranolmalium. Połozyłam się i zrobiłam wszystko tak jak pisało. Po jakiś 15 minutach poczułam coś dziwnego. Wyobrażałam sobie właśnie że wspinam się po wielkim drzewie. Zaczełam latać, szybowałam w powietrzu chwile po czym ujrzałam mój dom. Widziałam moje psy bawiące się w ogródku. Chciałam 'wlecieć' do mojego pokoju ale nie mogłam. Czuła się tak jakbym pływała w rzece i te silne prądy znosiły mnie dalej i dalej. Nagle poczułam że coś przyciąga mnie do domu ( miałam wrażenie że ktoś złapał mnie lekko za rękę i wciąga mnie tak jak chciałam do mojego domu ). I po chwili stanełam przed moim oknem. Przeszłam przez szybę do pokoju i ujrzałam samą siebie leżącą na łóżku. Poszłam dalej. Przeszłam przez zamknięta drzwi i zaczełam 'zwiedzać mój dom' Zobaczyłam moją mamę w sypialni oglądającą telewizje, w innym pokoju mojego brata z dziewczyną. Po kilku minutach zwiedzania wróciłam do mojego pokoju i wróciłam do mojego ciała. Obudziłam się i przez kilka minut nie mogłam się ruszyć. Tak jakbym była związana.

No to chyba tyle :D
DragonFire
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

młodym ludziom lepiej to wychodzi niż starszym.
ten efekt związania to nie tylko przy wychodzeniu się pojawia, jest to także znak czasami, że zwyczajny sen, mógł nim nie być. że jakiś przekaz z niego miał wypływać.
DragonFire
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

hm, to raczej cie jakiś duch palnął. albo twój własny, zakorzeniony w tobie strach. wmów sobie, że wyjdziesz do bardzo dobrego, cudnego miejsca, a nie w same zapytajniki, bo podświadomość cie palnie jeszcze raz.
początki zawsze są trudne, jeśli ktoś to chce praktykować ze świadomością o tym, a nie z przypadku, że wyskoczy. pokonaj swój strach.
Immortal_Girl
Nowa Krew
Nowa Krew

zgadzam się z DragonFire , jakiś duch Cie pacnął ;P może wiedział że bedzie to dla Ciebie niebezpieczny albo coś... no nie wiem , ale jak ja przeżywałam OOBE to wydawało mi się że właśnie duch ( który rzekomo mieszka w moim domu ) złapał mnie i wciągnął do mojego pokoju ... bo przed OOBE 'poprosiłam' go aby jakby coś było nie tak złapał mnie i wciągnął do pokoju. Może to właśnie on mnie przyciągnął ?
Immortal_Girl pisze:Nagle poczułam że coś przyciąga mnie do domu ( miałam wrażenie że ktoś złapał mnie lekko za rękę i wciąga mnie tak jak chciałam do mojego domu ).
:D
DragonFire
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

wczoraj rano się wyłożyłem, myślałęm o kimś i przesyłałem energię... i coś się stało... nie wiem czy to oobe, czy nie, bo pełna świadomość była, tak pełna, że o niczym innym nie myślałem, tylko o tym, co by tu przetestować.
wie ktoś, czy można połączyć oobe ze snem? - w sensie, że dostaje się czasem informacje od sił wyższych tak, jak we śnie czasami, tylko że w oobe?
bo sam już nie wiem co to było - ale przynajmniej się z tego nauczyłem w jaki sposób lewitować :D

[ Dodano: 2007-06-13, 16:25 ]
tak sobie wtedy myślałem, jakby tu zrobić to oobe - jak już je mogłem mieć wtedy, ale to było tak realne, że szczerze to nie wiem co to było - i serce mi naprawde mocno waliło jak się skupiałem na swoim środku. tak zrobiłem dwa razy, a potem byłem już padnięty energetycznie i musiałem odpocząć. dziwne uczucie jak się energii za dużo wyładuje :-P - jak po kilku godzinach męczenia matmy :lol:

[ Dodano: 2007-06-13, 16:29 ]
p.s.
Immortal... długo się interesisz tym oobe? i czym jeszcze? :-P
- może pójdziemy w krzaki - testować? :lol:
Immortal_Girl pisze:interesuje się wszystkim co jest paranormalne
ja też jestem paranienormalny, może się mną zainteresujesz? :D :D :lol:
Ostatnio zmieniony 2007-06-14, 00:25 przez DragonFire, łącznie zmieniany 1 raz.
Immortal_Girl
Nowa Krew
Nowa Krew

hmmm .. no troche się tym interesuje :P a co ? interesuje się wszystkim co jest paranormalne dla Twojej widomości, bo gbybym się nie intersesowała to nie byłoby mnie tutaj :P :D
Awatar użytkownika
wilku11
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Post autor: wilku11 »

Ja OOBE próbowałem gdzieś tak ze 2 miesiące. Niestety pomimo jednej niemal udanej próby wiem że nie osiągnę tego stanu do końca. Moja chora wyobraznia
w stanie paraliżu zrobiła mi "żart". wiem że OOBE to tylko takie złudzenie taki sen (tu zaraz mnie zlinczujecie pewnie:)), czytałem książki R.A.Monroe itp.
by osiągnąć ten stan. Taa zabawa była do czasu gdy przekonałem się że
wiedza o tym że mogą się pojawić realistyczne odgłosy i postacie z mojego umysłu zdecydowanie nie pomaga. Cóż może to zabrzmi głupio ale gdy byłem mały bałem się w nocy nie potworów tylko kosmitów. No i właśnie na początku gdy już wszedłem w stan paraliżu usłyszałem chrapanie tuż koło mnie myślę se spierdzielaj. No i widzę nocnych gości, i już wiem co oznacza ten realizm postaci.
Im bardziej człowiek się boi tym więcej jest tego typu widziadeł, więc skupiłem się i wybudziłem.
DragonFire
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

może jak byłeś mały, to cie porwali i dlatego się ich bałeś?
przydało by się ciebie zahipnotyzować i zobaczyć, czego się tak naprawde boisz.
Timon
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Post autor: Timon »

ja oobe prubowalem mnostwo razy i moze ze 3-4 razy mi wyszlo sam nie wiem jak to opisac na poczatku mialem dziwne dresze po chwili cale cialo mi zesztywnialo i poczulem jakies cieple fale naokolo mojego ciala po chwili poczulem się dziwnie lekki i pomyslalem ze juz się zblizam po chwili mogle uwolnic z ciala fizycznego rece lecz nie moglem się wyrwac calkowicie i to byl moj pierwszy prawie udany raz potem szlo mi coraz lepiej ale przez ostatnie 3 miesiace zaprzestalem prob.

i tak się ciesze ze mi to wyszlo bo niektorym ludziom nawet się nie snlio o czyms takim jak oobe :)

pozdro
Awatar użytkownika
wilku11
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Post autor: wilku11 »

Hmm tak jeszcze mi grzebcie w mojej porąbanej łepetynie.
Wydaje się że załatwiło mnie to że wiem czego się spodziewać.
Mimo iż wiem że to iluzja to jednak te widziadła bardzo mi przeszkadzają.
DragonFire
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

to sobie wyobrażaj, że tych iluzji nie ma. wprowadź sobie do świadomości iluzje, że iluzji, które cie przerażają nie ma ;) (paradoks :-P)

Wróć do „OOBE, LD, podróże mentalne”