Co Wam się ostatnio śniło?

Tutaj omawiamy wszelkie tematy związane ze snami
ArturVonFornal
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

Post autor: ArturVonFornal »

Jakbym to ja pamiętał co to za imię wtedy krzyknąłem :P

A to, że podświadomie coś takiego mi się lęgnie to nie musisz mi mówić, domyśliłem się od razu ;)
Awatar użytkownika
Simisti
Tropiciel tematów
Tropiciel tematów

Post autor: Simisti »

Aby nie mieć snów i koszmarów można zastosować autosugestię, to nieraz pomaga.
Przed snem powtarzać jak mantrę : "nie mam snów" lub "rano nie pamietam snów"
czy coś w tym stylu.......
Może ktoś z Was spróbuje, ciekawe czy zadziała, u mnie nieraz to skutkowało.
Assassinio
Senior forum
Senior forum

Post autor: Assassinio »

ja mam coś takiego co się nazywa zdaje się że łapacz snów, jak byłem mały mocno w to wierzyłem i sadzę że właśnie dlatego nie mam koszmarów :P
Awatar użytkownika
Simisti
Tropiciel tematów
Tropiciel tematów

To właśnie jest forma autosugestii. Przekazujesz sygnał do swojej podświadomości aby nie generowała możliwość zapamiętywania snów. To jest bardzo dobry sposób dla osób męczonych przez koszmary. Sny mogą przyjmować tak przejmującą i realną formę, ze człowiek rano budzi się zmęczony przeżywaniem snu lub zmeczony samym strachem.
Assassinio
Senior forum
Senior forum

AVF a może po prostu w fallouta za dużo grałeś tylko troche pomieszałes koniec świata z wojną atomową :D
Awatar użytkownika
Mawerick
Senior forum
Senior forum

Post autor: Mawerick »

Simisti pisze:nie mam snów" lub "rano nie pamietam snów"
chętnie machnąłbym mantrę w stylu. Chemia jest łatwa....ooommmm chemia jest prosta. Narazie nie wychodzi...
Awatar użytkownika
Ivellios
Administrator
Administrator

Post autor: Ivellios »

Cogito pisze:Iv, może mój braciszek ma jakiś ukryty talent?
Ta, Twój brat to hacker umysłów :P

Ja dzisiaj w ogóle prawie nie spałem... bo co to na mnie cztery i pół godziny snu :|
Awatar użytkownika
Simisti
Tropiciel tematów
Tropiciel tematów

Mawerick pisze:
Simisti pisze:nie mam snów" lub "rano nie pamietam snów"
chętnie machnąłbym mantrę w stylu. Chemia jest łatwa....ooommmm chemia jest prosta. Narazie nie wychodzi...
Kiedys był taki zwyczaj/zabobon , ze jak książkę połozyło się pod poduszkę, to wiedza "sama wchodziła' do głowy.
Chemia i biologia to ulubione moje przedmioty. Jakie tematy z chemii sprawiają Ci problemy?
Awatar użytkownika
Ivellios
Administrator
Administrator

Ja dzisiaj miałem taki sen, że w mojej dzielnicy zamieszkali mali terroryści... :P normalnie dzieciaki się przeprowadziły gdzieś z Pakistanu czy skądśtam, montowały i podkładały bomby, jedną pod mój dom podłożyły :| Odciąłem kilka kabelków, po czym zadzwoniłem na policję, w odpowiedzi usłyszałem, że robię sobie jaja... odkładam słuchawkę... i BUM! Bomba wybuchła u sąsiada :P
Assassinio
Senior forum
Senior forum

to ja może nie będe pisał co mi się dzisiaj śniło bo to był "troche" dziwny sen.. :P
Caine
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Post autor: Caine »

Sprobuj opisac , nie takie się tu zadarzaly :)...
Awatar użytkownika
Mawerick
Senior forum
Senior forum

Simisti pisze:Jakie tematy z chemii sprawiają Ci problemy?
biochemia komórki. A dokładnie budowa strukturalna związków, w przemianach glikolizy i cyklu krebsa.
Co do snów to miałem dzisiaj jakiś dziwny. Byłem w jakimś budynku, strasznie wysokim. MIał może ze 100 pięter... W dodatku stał w miejscu, gdzie stoi budynek w rzeczywistości. Byłem akurat na klatce schodowej i patrzyłem za okno. Nagle zorientowałem się, że jakaś dziewczyna wybiega z drzwi na tę klatkę schodową, podchodzi do okna i skacze...nie zdąrzyłem jej powstrzymać.. Widziałem tylko jak leci, a potem rozbija się o ziemie (nie opisze ze względu na scene drastyczną). Potem tylko karetki przyjechały...A potem się obudziłem.
Awatar użytkownika
Simisti
Tropiciel tematów
Tropiciel tematów

biochemia komórki. A dokładnie budowa strukturalna związków, w przemianach glikolizy i cyklu krebsa.
To faktycznie jest trudne, ale ogólnie chemia jest spoko.....

Hmm..koszmary senne to nic miłego, a ja rzadko mam sny, raczej mam, ale ich nie pamietam. Niech ktoś z Was spróbuje tego sposobu z autosugestią,ciekawe, czy poskutkuje. W moim przypadku, tak.
Awatar użytkownika
Mawerick
Senior forum
Senior forum

Simisti pisze:ogólnie chemia jest spoko
ogólnie to ja wiem.
Awatar użytkownika
Ivellios
Administrator
Administrator

Ja miałem koszmar typowo informatyczny i związany z Paranormalium. Mianowicie we śnie wszedłem na paranormalium.pl a tu cała baza danych skasowana, artykuły skasowane, posty na forum skasowane, jakiś turek się włamał i wszędzie gdzie się dało powstawiał "haked baj kopyrajt ar mi" czy coś w tym guście :P
Assassinio
Senior forum
Senior forum

lol ale koszmar :D
Awatar użytkownika
Ivellios
Administrator
Administrator

Dla twórcy dużego serwisu koszmar straszny :D
Awatar użytkownika
Simisti
Tropiciel tematów
Tropiciel tematów

Mianowicie we śnie wszedłem na paranormalium.pl a tu cała baza danych skasowana, artykuły skasowane, posty na forum skasowane, jakiś turek się włamał i wszędzie gdzie się dało powstawiał "haked baj kopyrajt ar mi" czy coś w tym guście
To znów nie takie straszne.... :P Gorzej jakbyś sobie wyśnił, że jeden tylko user został na forum>>>>> tylko user o nicku Ivellios . :D

Wróć do „Świat snów”