HA!
Biblia
-
Watislav
- Aktywny pisacz

-
Skóra 66
No bo ja wiem czy bogiem tego świata jest mamona...hmm...w zasadzie kasa nie może być bogiem tego świata, bo nie ma ona świadomości, ba...to tylko pieniądze
Ten cały system ktoś musi nakręcać, musi się nim opiekować jak swoim własnym dzieckiem i tym kimś właśnie jest Szatan(przynajmiej ja tak uważam)
P.S Szatan opiekuje się nie tylko mamoną
Ten cały system ktoś musi nakręcać, musi się nim opiekować jak swoim własnym dzieckiem i tym kimś właśnie jest Szatan(przynajmiej ja tak uważam)
P.S Szatan opiekuje się nie tylko mamoną
-
Watislav
- Aktywny pisacz

-
Skóra 66
-
magdoks
- Nowa Krew

-
Watislav
- Aktywny pisacz

-
Skóra 66
Eh...mnie akurat w NT nic za bardzo nie przerasta, no może co po niektóre przypowieści, ale tylko dlatego, że są niezwykle wieloznaczne. A jeśli Magdoks chodzi o zakazy to nie bierz ich dosłownie
Wiesz...jest np. napisane, że jeśli przeszkadza Ci oko to je sobie wydłub. Ale nie chodzi oczywiście o to, że jak pożądasz kogoś tam, to odrazu masz sobie wydłubać oczy. Pamiętaj, w Biblii jest wiele pułapek, na które trzeba uważać. Wystarczy zachować zdrowy rozsądek i wiarę 
-
Watislav
- Aktywny pisacz

-
Maeveen
hmm, ktos tu wcześniej (o ile się nie myle byl to Goreface
) napisal, ze wychowywanie dzieci w duchu jakiejs religii jest zle... Ja w zasadzie nie wiem, czy zle, czy dobre, ale na pewno zgodze się z tym, ze to bardzo ogranicza wole dziecka.... Np ja wychowalam się w rodzinie katolickiej, mimo , ze nie odpowiada mi ta religia.... Przez jakis czas zapoznawałam się z wicca i doszlam do wniosku , ze bardzo mi odpowiada.... ale jednak potem okazalo się, ze po prostu nie jestem w stanie przyjac tej filozofii, bo przez moje wychowanie, wiara w Boga takiego, jakim go ukazuje Kościól jest tak gleboko zakorzeniona w mojej podswiadomosci, ze nie jestem w stanie tego zmienic
i mi to osobiscie bardzo przeszkadza .... Na szczescie sa tez religie jak np taoizm, ktore mi odpowiadaja, a tez zakladaja wiare w Jedynego Boga (niewazne jak się go nazywa w jakiej religii ) , wiec chyba nie bede skazana na katolicyzm
Do tego, interesuje się huna, a to tez nie kloci się z taka wiara, wiec chyba jeszcze uda mi się znalezc jakas wlasna sciezke 
Aloha
Aloha
-
Fenikt
- Administrator

Co tu duzo myslec
Co do apokalipsy to mozna się pokusic o stwierdzenie ze Jan cos bral
:D:D:D:D albo mial bujna wyobraznie
albo byl rzeczywiscie natchniony, w kazdym razie apokalipsa zostala napisana tak, zeby przestraszyc srednio rozumnych mieszkancow ziemi jak i dac do myslenia tym madrzejszym, taka konstrukcja, zeby mozna bylo ciagle odnajdywac kolejne znaczenia, kazdego wersetu
Ja się nie zglebiam bo od tego mozna doslownie schizow dostac i nabawic się manii
:D:D:D przeczytalem raz i mi wystarczy 
-
Watislav
- Aktywny pisacz

Bzdura jakaś taka. Przede wszystkim czemu Bestia miałaby zniszczyć świat, skoro mogłaby nim władać. Wiem, wiem, w Bibli mówią, że zwycięrzy Chrystus. Ble, ble, ble... Propaganda! Jestem pewien że małe demonki w piekle też się uczą że to oni wygrają
. Wiecie co jest dziwne w Apokalipsie Sw. Janka? Nikt nie bierze pod uwage udziału ludzi. Nie pomyśleliście, że możnaby się sprzeciwstawić obu stronom, zamiast walczyc po którejś z nich?
[ Dodano: 2005-08-17, 15:13 ]
Słyszałem że to co brał Janek to były grzybki.
[ Dodano: 2005-08-17, 15:13 ]
Słyszałem że to co brał Janek to były grzybki.
-
Fenikt
- Administrator

-
Watislav
- Aktywny pisacz

-
Skóra 66