Ajna-czakra siedliskiem ludzkiej duszy
-
- Administrator
-
- Forumowy maniak
ja sobie wizualizuje energie adekwatna do koloru danej czakry. i w zasadzie pracuje nad wszystkimi, ale najbardziej nad ta nieszczesna czakra trzeciego oka (ech... to widzenie aury nei daje mi spokoju....
) dla tego np. przy czakrze trzeciego koa wyobrazam sobie energie koloru indygo (a tak po ludzku, to to jest granatowy z odcieniem fioletu) i czuje mrowienie, a czasami (zwykle kiedy leze sobie juz grzeczniutko w lozeczku i jest ciemno) zimny podmuch (za pierwszym raze się przestraszylam, bo myslalam, ze cos nademna stoi i mi dmucha
)
I Vill, nie trzeba tak dlugo cwiczyc. ja czolam efekty juz po kilku pierwszych razach, no ale coz z tego, skoro aury jak nie widzialam, tak nie widze

I Vill, nie trzeba tak dlugo cwiczyc. ja czolam efekty juz po kilku pierwszych razach, no ale coz z tego, skoro aury jak nie widzialam, tak nie widze

heh, wiec tak : miałam tutaj zamieścić cos na temat przywracania rownowagi czakr metodami reiki, no i to, co tu zamieszcze (zeskanowane, bo Maeveen ma dzisiaj znowu lenia i jej się pisać nie chce
) faktycznie pochodzi z ksiazki o reiki, ale jako ze ksiazki ksiazkami , a kursy reiki kursami
, to nie wiem, ile to naprawde ma wspolnego z autentycznym reiki
Ale oto i skany :

Mam nadzieje, ze na cos się przydadza

Ale oto i skany :

Mam nadzieje, ze na cos się przydadza

-
- Aktywny pisacz
Metody tu przedstawione nie należą do nauk wykładanych w tradycyjnym Reiki. Prawde mówiąc - tradycyjne reiki wogóle nie mówi o czakrach, co najwyżej o takich dwóch małych na dłoniach.
Oczywiście niezalexnie od tradycji reiki ich terapeuci mają takią możliwość jak równoważenie czakr. Te przedstawione tutaj mogą stosować już kursanci 1 stopnia, natomist ci bardziej zaawansowani mają dużo większe mozliwości.
Oczywiście niezalexnie od tradycji reiki ich terapeuci mają takią możliwość jak równoważenie czakr. Te przedstawione tutaj mogą stosować już kursanci 1 stopnia, natomist ci bardziej zaawansowani mają dużo większe mozliwości.