Bigfoot, Yeti, Chupacabra i inne zwierzęta, które istnieją wg rozmaitych podań, legend i relacji świadków, a których istnienie aktualnie odrzuca współczesna zoologia
No brawo!Gratuluje znajomości geografii!Wogóle co ty z niej masz?Puerto Roco jest jedną z wysp koło bahamów!!!Wracając do chupy,słuszeliście o tej od piłowanej ręce?Według mnie to chyba nie jest sprawka chupy ponieważ chupa tnie z precyzją chirurgiczną a ona jest odpiłowana ,między tymi cieciami jest róźnica.
Nie przeglądałam całego tematu - zbyt duzo tego jest a ja mam dzisiaj malo czasu (ide tworzyc bestie) - wrzuce wiec swoje trzy grosze.
Moim zdaniem Chupacabra to nic innego jak nieudany eksperyment ( Amerykanów czy innych badaczy), który wymknął się spod kontroli, uciekł z laboratorium, lub został celowo wypuszczony na tereny, gdzie mieszka dosc zabobonna ludność.
Czy istnieje naprawdę - nie wiem, nie jestem pewna w 100% i nie wierze w filmy z internetu. Podobnie jest z potworem z Loch Ness.
Albo ktoś tworzy nową legendę albo jacyś niedobrzy panowie bawili się niegrzecznie w ukryciu a teraz zwierzątko uciekło i samo sobie daje radę.
Według mnie chupa nie jest zwykłym zwierzęciem.Może jest tak ,że chupa nie chcą zabijać aż tak bardzo tych zwierząt i a ponieważ wie ,że ludzie odrzywiają się tylko mięśniami tych zwierząt to se pomyślała ,że tnąc z taka precyzja zapobiegnie zniszczeniu miesa tak ,że ludzie mogą nadal je zjeść. A ,że ludzie na to nie wpadli to ich sprawa..
w ogóle ten temat zszedł na jakiś dziwny tor- strzlanie kolcami, chirurgiczna precyzja cięcia... ludzie to wszystko jej zbędne zajmijmy się czymś bardziej przyziemnym...
[ Dodano: 18-08-2006, 23:04 ]
Oleńka ten twój tekst- to ironia tak? ale tak na wszelki wypadek..
1. skąd wie że ludzie odrzywiaja się tylko mięśniami tych zwierząt?
2. po co miała by to dawać ludzią
3. zjedzenie całego zwierzecia da jej więcej niż tylko ich mięśni
Ten tekst nie był ironią(chyba).A co do powyższych pytań już daje odpowiedź:
1.Skąd o tym by wiedziały o tuż jesli są one przybyszami z kosmosu to musiały się zorientować trochę co do ludzkich zwyczajów natomiast jeśli są eksperymentami genetycznymi to zapewne są one zmienionymi ludzmi więc może pamietają trochę ludzkich zwyczajów a ponieważ dla ich samych mięśnie zwierząt z racji zmian genetycznych więc zostawiją trochę ludzią.
2.Wyrzuty sumienia,strach,poczucie winy ,zagubienie w nowym środowisku (w przypadku kosmitów) poczucie utraconego człowieczeństwa i tęsknota za nim(mutanty genetyczne)
3.Dobra no to tu mam małe pytanie a mianowicie czy człowiek je np.języki,oczy,uczy,mózg danego zwierzęcia?Nie.A dlaczego ponieważ się tego brzydzą...Tak samo może być z chupami to my nazywamy pysznym schabowy to dla nich jest czymś wstrętnym.
eh, nic z tego co mówisz mnie nie przekonuje, przybysze z kosmosu? w takim razie jak tutaj przybyli to czemu nie są mądrzejsze od nas? czemu nie dysponują pewną technologią w końcu jakoś musiały by przybyć...
jeżeli są dziełem genetycznym stworzonym przez człowieka to wiesz, raczej nie trzyma się eksperymentu np w restautacji..
a co do trzeciego- ośle języki się je, móżgżki niektórych zwierząt też..
a tak pozatym jeżeli chciała by przeżyć, powinna to jeść ze względu na tłuszcz który dał by jej zapas energi..
lol, jeżeli to kosmita to musiał jakoś przybyć! więc musi być inteligentny więc by miał jakąś broń najpewniej a się zachowuje jak zwierz, pomyśl czasami! w ogóle odbiegasz od tematu chupy i wyjaśniasz to kosmitami, zastanów się nad bardziej prawdopodobną odpowiedzią...
no jeżśli to kosmita, no na pewno nie przyfrunął - Assassinio, masz rację wynika z tego, że kosmici przywieźli i wyrzucili (tak mi się skojarzyło z zostawianiem psów przywiązanych w lesie do drzew, może to też coś takiego, tylko na kosmiczną skalę )
może chcieli się jej pozbyć i nam podrzucili
może testują na naszej planiecie prototypy nowej broni - chupa chups, kosmiczny mutas genetyczny