Chupacabra

Bigfoot, Yeti, Chupacabra i inne zwierzęta, które istnieją wg rozmaitych podań, legend i relacji świadków, a których istnienie aktualnie odrzuca współczesna zoologia
Oleńka
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Post autor: Oleńka »

swat pisze:A Puerto Rico to Meksyk.

No brawo!Gratuluje znajomości geografii!Wogóle co ty z niej masz?Puerto Roco jest jedną z wysp koło bahamów!!!Wracając do chupy,słuszeliście o tej od piłowanej ręce?Według mnie to chyba nie jest sprawka chupy ponieważ chupa tnie z precyzją chirurgiczną a ona jest odpiłowana ,między tymi cieciami jest róźnica.
Koffee
Senior forum
Senior forum

Post autor: Koffee »

nie słyszałam, masz może jakieś zdjęcie?

swat, spójrz czasem na mapę (;
Darnok
Senior forum
Senior forum

Post autor: Darnok »

swat pisze:A Puerto Rico to Meksyk.
Może to słaba ironia rozumiana tylko przez twórce? nie przekreślajcie go z geografii :)
Assassinio
Senior forum
Senior forum

Post autor: Assassinio »

Eeee.. chupa tnie z chirurgiczną precyzją? ... to tak samo jak to że "strzela kolcami" jak ona może ciąć z taką precyzją i na co jej to niby?
Komandoska-94-
Forumowy maniak
Forumowy maniak

Post autor: Komandoska-94- »

Żeby se podjeść :D nie wiem jak, ale się w tej sztuce wyspecjalizowały.
swat
Tropiciel tematów
Tropiciel tematów

Post autor: swat »

Oleńka pisze:Wogóle co ty z niej masz?
A tak wogóle to mam 4.
KocicaXX pisze:Żeby se podjeść nie wiem jak, ale się w tej sztuce wyspecjalizowały.
Ale co sobie podjeść? Ładnie wycięte mięsko np: w gwiazdkę. Robią sobie urozmaicenia?
Może jej się tak zęby schodzą że tną jak laser?
Koffee
Senior forum
Senior forum

swat pisze: Ładnie wycięte mięsko np: w gwiazdkę
no wiesz... uczta dla oczu, dopiero później dla podniebienia (;
Awatar użytkownika
Raven_Morgoth
Nowa Krew
Nowa Krew

Post autor: Raven_Morgoth »

Nie przeglądałam całego tematu - zbyt duzo tego jest a ja mam dzisiaj malo czasu (ide tworzyc bestie) - wrzuce wiec swoje trzy grosze.
Moim zdaniem Chupacabra to nic innego jak nieudany eksperyment ( Amerykanów czy innych badaczy), który wymknął się spod kontroli, uciekł z laboratorium, lub został celowo wypuszczony na tereny, gdzie mieszka dosc zabobonna ludność.
Czy istnieje naprawdę - nie wiem, nie jestem pewna w 100% i nie wierze w filmy z internetu. Podobnie jest z potworem z Loch Ness.
Albo ktoś tworzy nową legendę albo jacyś niedobrzy panowie bawili się niegrzecznie w ukryciu a teraz zwierzątko uciekło i samo sobie daje radę.
Assassinio
Senior forum
Senior forum

nie rozumiem po co miała być ciąć z taką precyzją.. jakby nie mogła po prostu zabić i jeść, to jeszcze ciąć ma? może odrazu ma widelec w szczęce ;)
Oleńka
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Według mnie chupa nie jest zwykłym zwierzęciem.Może jest tak ,że chupa nie chcą zabijać aż tak bardzo tych zwierząt i a ponieważ wie ,że ludzie odrzywiają się tylko mięśniami tych zwierząt to se pomyślała ,że tnąc z taka precyzja zapobiegnie zniszczeniu miesa tak ,że ludzie mogą nadal je zjeść. ^^ ^^ A ,że ludzie na to nie wpadli to ich sprawa..
Assassinio
Senior forum
Senior forum

w ogóle ten temat zszedł na jakiś dziwny tor- strzlanie kolcami, chirurgiczna precyzja cięcia... ludzie to wszystko jej zbędne zajmijmy się czymś bardziej przyziemnym...

[ Dodano: 18-08-2006, 23:04 ]
Oleńka ten twój tekst- to ironia tak? ale tak na wszelki wypadek..

1. skąd wie że ludzie odrzywiaja się tylko mięśniami tych zwierząt?
2. po co miała by to dawać ludzią :P
3. zjedzenie całego zwierzecia da jej więcej niż tylko ich mięśni

ale nadal mam nadzieje że to była ironia :D
Oleńka
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Ten tekst nie był ironią(chyba).A co do powyższych pytań już daje odpowiedź:

1.Skąd o tym by wiedziały o tuż jesli są one przybyszami z kosmosu to musiały się zorientować trochę co do ludzkich zwyczajów natomiast jeśli są eksperymentami genetycznymi to zapewne są one zmienionymi ludzmi więc może pamietają trochę ludzkich zwyczajów a ponieważ dla ich samych mięśnie zwierząt z racji zmian genetycznych więc zostawiją trochę ludzią.

2.Wyrzuty sumienia,strach,poczucie winy ,zagubienie w nowym środowisku (w przypadku kosmitów) poczucie utraconego człowieczeństwa i tęsknota za nim(mutanty genetyczne)

3.Dobra no to tu mam małe pytanie a mianowicie czy człowiek je np.języki,oczy,uczy,mózg danego zwierzęcia?Nie.A dlaczego ponieważ się tego brzydzą...Tak samo może być z chupami to my nazywamy pysznym schabowy to dla nich jest czymś wstrętnym.
Assassinio
Senior forum
Senior forum

eh, nic z tego co mówisz mnie nie przekonuje, przybysze z kosmosu? w takim razie jak tutaj przybyli to czemu nie są mądrzejsze od nas? czemu nie dysponują pewną technologią w końcu jakoś musiały by przybyć...
jeżeli są dziełem genetycznym stworzonym przez człowieka to wiesz, raczej nie trzyma się eksperymentu np w restautacji..
a co do trzeciego- ośle języki się je, móżgżki niektórych zwierząt też..
a tak pozatym jeżeli chciała by przeżyć, powinna to jeść ze względu na tłuszcz który dał by jej zapas energi..
Oleńka
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

A skąd to wiesz,że nie są mądrzejsi?!Trzeba było oglądać Nie do wiary...
Koffee
Senior forum
Senior forum

Oleńka pisze:czy człowiek je np.języki,oczy,uczy,mózg danego zwierzęcia
oczu raczej nie, ale flaki, płuca, kości, krew, języki, mózki, jądra :P... owszem, zjada się tego dużo
Assassinio
Senior forum
Senior forum

lol, jeżeli to kosmita to musiał jakoś przybyć! więc musi być inteligentny więc by miał jakąś broń najpewniej a się zachowuje jak zwierz, pomyśl czasami! w ogóle odbiegasz od tematu chupy i wyjaśniasz to kosmitami, zastanów się nad bardziej prawdopodobną odpowiedzią...
Assassinio
Senior forum
Senior forum

dziwna- owszem, ale to co tutaj padało to przesada..
Koffee
Senior forum
Senior forum

no jeżśli to kosmita, no na pewno nie przyfrunął - Assassinio, masz rację ;) wynika z tego, że kosmici przywieźli i wyrzucili (tak mi się skojarzyło z zostawianiem psów przywiązanych w lesie do drzew, może to też coś takiego, tylko na kosmiczną skalę :P )

może chcieli się jej pozbyć i nam podrzucili

może testują na naszej planiecie prototypy nowej broni - chupa chups, kosmiczny mutas genetyczny

Wróć do „Kryptozoologia - nieznane zwierzęta”