Przeżyć o jeden dzień dłużej

Bardziej niż nieprawdopobobne, niemożliwe, niewiarygodne... i nie pasujące do pozostałych kategorii.
Komandoska-94-
Forumowy maniak
Forumowy maniak

Przeżyć o jeden dzień dłużej

Post autor: Komandoska-94- »

Czy zdarzyło się wam coś takiego:

Macie kotkę, Pusię, która zachorowała na raka wątroby. Musicie wyjechać w ważnej sprawie. Na porzegnanie mówicie do kota:
-Zaczekaj jeszcze na mnie
Wracacie i okazuje się, że ulubieeeniec dotrzymuje obietnicy. Wchodzicie do mieszkania, witacie się z kotem, a on... umiera wam na rękach.

Co wy na to?

PS. Opisana wyżej sytuacja zdażyła się naprawdę. Jak miałam 6 lat, Kochającą rodzinę i wsaniałego kocurka Burusia. Rodzice musieli wyjechać, zostawiając mnie u babci i kota pod opieką sąsiadki. przed wyjazdem powiedziałam Burusiowi:
"Nic się nie martw, wszysko będzie dobrze, za pare dni się zobaczymy."
Faktycznie, zobaczyliśmy się, ale na zrobienie czegokolwiek było już za późno :cry:
Koffee
Senior forum
Senior forum

Post autor: Koffee »

jeśli chodzi o koty, to jestem w stanie uwierzyć niemal we wszystko
Komandoska-94-
Forumowy maniak
Forumowy maniak

tu nie chodzi tylko o koty Leśna. Z psem przyjaciółki mojej sąsiadki równierz tak było. niestety szczegółów nie znam
De Ruyter
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Post autor: De Ruyter »

Koty jeżeli się przywiążą do właściciela to potrafią nawet podążyc za nim na inny kontynent.
To bardzo mądre zwierzęta...
Koffee
Senior forum
Senior forum

tak, a jednak jest pewna różnica między psami i kotami

otóż kot, pomimo swojej głębokiej indywidualności i potrzeby wolności i swobody potrafi kochać, natomiast u psa ta miłość jest niejako uwarunkowana - pies jest po prostu zwierzakiem stadnym (co oczywiście nie umniejsza jego wartości, psy są również kochane)
De Ruyter
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Post autor: De Ruyter »

Pies bedzie się słuchał każdego człowieka, jeżeli ten go wytresuje.
Kot słucha się jedynie ludzi których lubi.

Jak ktoś nie potrafi mieć kota to ma psa.
Z resztą pod wzg. ewolucyjnym koty są o wiele bardziej zaawansowane od psów.
Łatwo to sprawdzić: kot nawet domowy w starciu z psem podobnej wielkości zawsze wygrywa.
A w straciu powiedzmy doga niemieckiego(+/- 60 kg) z puma(też ok 60 kg) z doga zostanie plama...
Darnok
Senior forum
Senior forum

Post autor: Darnok »

Tyle, że puma żyje by zabijać... nie warto porównywać kota do psa. To tak jak walka miłośników tibii z dorosłymi osobami "tibia jest lepsza od world of warcraft, ma często update". Obeznani w temacie mnie zrozumieją :D
Komandoska-94-
Forumowy maniak
Forumowy maniak

Tak Darmok, ale mi chodzi co myślicie o takich pypatkach: walka ulubieńca ze śmiercią, a nie jamnikiem. Ja uważam że to przywiązanie.
Ostatnio zmieniony 2006-06-24, 21:19 przez Komandoska-94-, łącznie zmieniany 1 raz.
Darnok
Senior forum
Senior forum

Post autor: Darnok »

Prosze, mów mi DarNok :D. Nie znacie historii o psach, które czekały przy grobie pana?. Psy też mogą się przywiązać. Gadanie, że pies to chodząca bezmyślna kupa to bezsens.
Komandoska-94-
Forumowy maniak
Forumowy maniak

O sorki. A co do tych psów to słyszałam wiele takich historii.
Komandoska-94-
Forumowy maniak
Forumowy maniak

no tak, a zauważyliście że koty, gdy umierają często mruczą? To ciekawe. :neutral:
Koffee
Senior forum
Senior forum

niegdy takiego mruczenia nie słyszałam, bo nigdy nie miałam kota, ale może to nie jest mruczenie tylko taki przedśmiertny charkot, przecież ludzie też takie dziwne odgłosy wydają jak umierają - takie mruczenie właśnie...
Komandoska-94-
Forumowy maniak
Forumowy maniak

zauważyłam, że jak moja kotka którą teraz mam przy porodzie również mruczała. dziwne trochę :P
Koffee
Senior forum
Senior forum

a mój pies śpi na krześle obok i robi głupie miny ;)

zaciska mocno oczy albo kręci nochalem :D
constantine
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Post autor: constantine »

De Ruyter pisze:Koty jeżeli się przywiążą do właściciela to potrafią nawet podążyc za nim na inny kontynent.
Albo i dalej.. zresztą nie tylko koty ;] Widocznie bardzo się do ciebie przywiązał KocicaXX, i chciał się jeszcze z tobą zobaczyć...

Wróć do „Niewyjaśnione zjawiska”