OOBE - pytania
-
- Aktywny pisacz
-
- Nowicjusz
-
- Aktywny pisacz
-
- Nowa Krew
OOBE - pytania
W tym temacie możecie umieszczać swoje pytania dotyczące OOBE
- ~ + ~ -
Wczoraj próbowałem pierwszy raz osiągnąć stan OOBE - doszedłem już do momentu wibracji, paraliżu i odczucia unoszenia się nad ciałem, ale niestety nie udało mi się. Mam jeden problem, oczy muszą być zamknięte cały czas czy nie? Bo u mnie w pokoju nie widać nic w nocy - jest tak ciemno. I jak z zamkniętymi oczami zagłębiam się w ciemnmość to strasznie denerwująco migają mi powieki ("skaczą") tak jakby odczucie zdenerwowania i ciężko utrzymać mi je zamknięte, da się osiągnąć OOBE z otwartymi oczami wgapiając się cały czas w ciemność?- ~ + ~ -
Ostatnio zmieniony 2006-07-12, 18:36 przez Strike, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Senior forum
-
- Nowa Krew
-
- Senior forum
na początku zapewne nie będziesz widział w ogóle... widzisz, ciało astralne nie ma oczu... widzisz całą jego 'powierzchnią' (masz możliwość widzenia w polu 360°), ale po jakimś czasie przyzwyczaisz się i zaczniesz widzieć tam, gdzie Twoja świadomość będzie umiejscawiała oczy
może też się zdarzyć, że chcąc coś zobaczyć, otworzysz oczy fizyczne... co może przerwać OOBE
może też się zdarzyć, że chcąc coś zobaczyć, otworzysz oczy fizyczne... co może przerwać OOBE
-
- Nowa Krew
A co mam zrobić jak nie potrafie podążać za ciemnością przed oczami? Jakąś inną technike zastosować? Za pierwszym razem jakoś wychodziło chociaż żadne plamki i obrazy się nie pojawiały to doznałem wibracji, a wczoraj próbowałem to za nic nie potrafiłem;/ Czasem mam wrażenie, że to w ogóle niemożliwe~~
-
- Senior forum
-
- Senior forum
-
- Nowa Krew
Zostaje głowa
Cześc wam mam wielki problem około 2 lat temu poczytałem troche o OBE i zacząłem próbowac bez żadnych efektów przez około 3 miesięcy. Po tym czasie porzuciłem wszelkie próby. Ostatnio jednak na nowo postanowiłem spróbowac i było już całkiem inaczej. Za każdym razem czułem jakby więcej energi i coraz większą pewnośc że wyjde. Wszystko było na dobrej drodze. Jednak pojawił się problem. Czuje już normalnie jak mi nogi unoszą się w powietrzu to samo z rękami i brzuchem. Nie czuje ciała fizycznego, ale zostaje mi głowa. Nie potrafie nic z tym zrobic. Próbowałem troche rozruszac czakry znajdujące się w tych okolicach, ale to nic nie daje. Oczyszczam umysł ze wszystkich zbednych myśli. Raczej nie chodzi o strach, więc nie mam pojęcia czemu. Macie może jakiś pomysł jakby przejśc ten ostatni etap ???
-
- Senior forum
-
- Senior forum
-
- Nowa Krew
-
- Senior forum
-
- Tropiciel tematów
-
- Senior forum
1. pisz małymi literami
2. poprzez medytację można osiągnąć paraliż, który jest niezbędny do wyjścia
3. w transie i w paraliżu znajdujesz się co noc, chyba że akurat nie śpisz - nie będę zadawała głupich pytań w stylu 'zdarzyło Ci się kiedyś umrzeć w nocy?'
4. ryzyko jest tylko o ile coś Cię w astralu zaatakuje (prędzej wygrasz w totka), ewentualnie możesz dobrowolnie pozostać w tej płaszczyźnie i poczekać, aż Twoje ciało umrze, ale do tego potrzeba wprawy, bo raczej Twoje c.a. połączy się z c.f., po prostu Cię wciągnie
2. poprzez medytację można osiągnąć paraliż, który jest niezbędny do wyjścia
3. w transie i w paraliżu znajdujesz się co noc, chyba że akurat nie śpisz - nie będę zadawała głupich pytań w stylu 'zdarzyło Ci się kiedyś umrzeć w nocy?'
4. ryzyko jest tylko o ile coś Cię w astralu zaatakuje (prędzej wygrasz w totka), ewentualnie możesz dobrowolnie pozostać w tej płaszczyźnie i poczekać, aż Twoje ciało umrze, ale do tego potrzeba wprawy, bo raczej Twoje c.a. połączy się z c.f., po prostu Cię wciągnie
-
- Tropiciel tematów
lesna czyli mam to rozumiec ze niema takiego ryzyka ze np. ktos mnie bedzie próbowal obudzic ja się zdekoncentruje niezdaze wrucic i nierzyje??
a i mam jeszcze jedno ptanko
jesli wyjde z ciala to na jaka odleglosc moge się oddalic ?? jest cos takiego ze moge zajsc zadaleko i zapomniec drogi z powrotem lub cos podobnego??
a i mam jeszcze jedno ptanko

-
- Senior forum
jak ktoś Cię będzie chciał obudzić, to po prostu przerwie trans i się obudzisz, czyli jednocześnie powrócisz do ciała, żadnego ryzyka
możesz oddalić się na dowolną odległość, ale w pierwszych OOBE podobno niepowinno się wychodzić z pokoju/mieszkania.. nie wiem czemu
zapomnieć drogi z powrotem nie można
możesz opddalić się na dowolną odległość, ale ponoć w stralu można poruszać się tylko po tzw. liniach/niciach aka, tzn. po terenie znajomym; taka nić może być też do kogoś znajomego przywiązana, i wtedy on w pewnym sensie ją rozciąga, przenosi gdzieś
możesz też w OOBE na bieżąco tworzyć taką nić, ale trzeba uważać, żeby nie doszło do projekcji astralnej
możesz oddalić się na dowolną odległość, ale w pierwszych OOBE podobno niepowinno się wychodzić z pokoju/mieszkania.. nie wiem czemu
zapomnieć drogi z powrotem nie można
możesz opddalić się na dowolną odległość, ale ponoć w stralu można poruszać się tylko po tzw. liniach/niciach aka, tzn. po terenie znajomym; taka nić może być też do kogoś znajomego przywiązana, i wtedy on w pewnym sensie ją rozciąga, przenosi gdzieś
możesz też w OOBE na bieżąco tworzyć taką nić, ale trzeba uważać, żeby nie doszło do projekcji astralnej