OOBE - pytania

Tematy dotyczące świadomego śnienia (LD), doświadczeń pozacielesnych (OOBE) oraz podróży mentalnych. Pytania o sposoby osiągania, ćwiczenia itd LD i OOBE prosimy umieszczać w przyklejonych tematach
Oleńka
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Post autor: Oleńka »

Czy jak ktoś mam nieczyste myśli ale te mysli mu się nie śnią to mogą one się urzeczywistnić w astralu lub ld?
Xtreme
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Xtreme »

Hmmm no ja myślę że to zależy od tego jakie to nieczyste myśli. A mógłby mi ktoś napisać jakie zagrożenia niesie za sobą OOBE? Bo ja się w tym już gubię jedni mówią tak drudzy inaczej.
Oleńka
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Post autor: Oleńka »

No takie seksualne...Co do zagrożenia,ja też chcialaym się dowiedzieć jakie one są...
Strike
Nowa Krew
Nowa Krew

OOBE - pytania

Post autor: Strike »

W tym temacie możecie umieszczać swoje pytania dotyczące OOBE

- ~ + ~ -
Wczoraj próbowałem pierwszy raz osiągnąć stan OOBE - doszedłem już do momentu wibracji, paraliżu i odczucia unoszenia się nad ciałem, ale niestety nie udało mi się. Mam jeden problem, oczy muszą być zamknięte cały czas czy nie? Bo u mnie w pokoju nie widać nic w nocy - jest tak ciemno. I jak z zamkniętymi oczami zagłębiam się w ciemnmość to strasznie denerwująco migają mi powieki ("skaczą") tak jakby odczucie zdenerwowania i ciężko utrzymać mi je zamknięte, da się osiągnąć OOBE z otwartymi oczami wgapiając się cały czas w ciemność?
Ostatnio zmieniony 2006-07-12, 18:36 przez Strike, łącznie zmieniany 2 razy.
Koffee
Senior forum
Senior forum

Post autor: Koffee »

lepiej zamknąć

niby ciemno itd. ale jeśli osiągniesz OOBE, to będziesz widział zarówno astralnymi 'oczyma' jak i fizycznymi, co zapewne będzie:
1. denerwujące
2. dziwne

najlepiej nauczyć się leżeć z zamkniętymi oczyma
Strike
Nowa Krew
Nowa Krew

Czyli moich fizycznych oczu mam nie otwierać? Będę widział na początku wszystko z zamkniętymi?
Koffee
Senior forum
Senior forum

na początku zapewne nie będziesz widział w ogóle... widzisz, ciało astralne nie ma oczu... widzisz całą jego 'powierzchnią' (masz możliwość widzenia w polu 360°), ale po jakimś czasie przyzwyczaisz się i zaczniesz widzieć tam, gdzie Twoja świadomość będzie umiejscawiała oczy

może też się zdarzyć, że chcąc coś zobaczyć, otworzysz oczy fizyczne... co może przerwać OOBE
Strike
Nowa Krew
Nowa Krew

A co mam zrobić jak nie potrafie podążać za ciemnością przed oczami? Jakąś inną technike zastosować? Za pierwszym razem jakoś wychodziło chociaż żadne plamki i obrazy się nie pojawiały to doznałem wibracji, a wczoraj próbowałem to za nic nie potrafiłem;/ Czasem mam wrażenie, że to w ogóle niemożliwe~~
Koffee
Senior forum
Senior forum

hmmm...może wyobraź sobie (zwizualizuj), że otwierasz oczy... albo po prostu otwórz, wtedy albo otworzysz fizyczne i trzeba będzie zaczynać od początku, albo zaczniesz widzieć w astralu

innych rad nie widzę
Koffee
Senior forum
Senior forum

skupić sięna poruszeniu... palcem, czymkolwiek, nawet wstać jeśli się da

jeśli się ruszysz, paraliż minie
magicznydelfin
Nowa Krew
Nowa Krew

Zostaje głowa

Post autor: magicznydelfin »

Cześc wam mam wielki problem około 2 lat temu poczytałem troche o OBE i zacząłem próbowac bez żadnych efektów przez około 3 miesięcy. Po tym czasie porzuciłem wszelkie próby. Ostatnio jednak na nowo postanowiłem spróbowac i było już całkiem inaczej. Za każdym razem czułem jakby więcej energi i coraz większą pewnośc że wyjde. Wszystko było na dobrej drodze. Jednak pojawił się problem. Czuje już normalnie jak mi nogi unoszą się w powietrzu to samo z rękami i brzuchem. Nie czuje ciała fizycznego, ale zostaje mi głowa. Nie potrafie nic z tym zrobic. Próbowałem troche rozruszac czakry znajdujące się w tych okolicach, ale to nic nie daje. Oczyszczam umysł ze wszystkich zbednych myśli. Raczej nie chodzi o strach, więc nie mam pojęcia czemu. Macie może jakiś pomysł jakby przejśc ten ostatni etap ???
Darnok
Senior forum
Senior forum

Post autor: Darnok »

Niektórzy mają wewnętrzną blokade. Trzeba ją w jakiś sposób przełamać.
Koffee
Senior forum
Senior forum

bardzo trudno jest utrzymać maksymalnie rozluźnione mięśnie twarzy, a wszelkie ich napięcie i skurcze praktycznie uniemożliwiają całkowite odłączenie c.a. od .c.f.
magicznydelfin
Nowa Krew
Nowa Krew

Post autor: magicznydelfin »

a znacie może jakieś dobre metody żeby rozluźnic maksymalnie twarz od napięc, bo tak jak robie to z resztą ciała to nie dziła na twarz. Sorka za bałagan, ale nie zauważyłem że tutaj się pisze pytania do OBE no cóż nowy jestem :D
Koffee
Senior forum
Senior forum

ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć... wstrzyknąć sobie botox :P joke
Awatar użytkownika
pirania
Tropiciel tematów
Tropiciel tematów

Post autor: pirania »

MAM MALE PYTANKO BO SLYSZALAM ZE POPRZEZ MEDYTACJIE MOZNA WYJSC Z CIALA ALE TRZEBA BARDZO UWAZAC BO POTCZAS TAKIEGO TRANSU MOZNA NAWET UMZEC POPRZEZ ROZKOJARZENIE I STRACENIE KONCENTRACJI . CZY W OOBE JEST TAKIE RYZYKO ??
Koffee
Senior forum
Senior forum

1. pisz małymi literami

2. poprzez medytację można osiągnąć paraliż, który jest niezbędny do wyjścia

3. w transie i w paraliżu znajdujesz się co noc, chyba że akurat nie śpisz - nie będę zadawała głupich pytań w stylu 'zdarzyło Ci się kiedyś umrzeć w nocy?'

4. ryzyko jest tylko o ile coś Cię w astralu zaatakuje (prędzej wygrasz w totka), ewentualnie możesz dobrowolnie pozostać w tej płaszczyźnie i poczekać, aż Twoje ciało umrze, ale do tego potrzeba wprawy, bo raczej Twoje c.a. połączy się z c.f., po prostu Cię wciągnie
Awatar użytkownika
pirania
Tropiciel tematów
Tropiciel tematów

Post autor: pirania »

lesna czyli mam to rozumiec ze niema takiego ryzyka ze np. ktos mnie bedzie próbowal obudzic ja się zdekoncentruje niezdaze wrucic i nierzyje??

a i mam jeszcze jedno ptanko :) jesli wyjde z ciala to na jaka odleglosc moge się oddalic ?? jest cos takiego ze moge zajsc zadaleko i zapomniec drogi z powrotem lub cos podobnego??
Koffee
Senior forum
Senior forum

jak ktoś Cię będzie chciał obudzić, to po prostu przerwie trans i się obudzisz, czyli jednocześnie powrócisz do ciała, żadnego ryzyka

możesz oddalić się na dowolną odległość, ale w pierwszych OOBE podobno niepowinno się wychodzić z pokoju/mieszkania.. nie wiem czemu

zapomnieć drogi z powrotem nie można

możesz opddalić się na dowolną odległość, ale ponoć w stralu można poruszać się tylko po tzw. liniach/niciach aka, tzn. po terenie znajomym; taka nić może być też do kogoś znajomego przywiązana, i wtedy on w pewnym sensie ją rozciąga, przenosi gdzieś

możesz też w OOBE na bieżąco tworzyć taką nić, ale trzeba uważać, żeby nie doszło do projekcji astralnej

Wróć do „OOBE, LD, podróże mentalne”