Coroczne Spotkania..

Dział przeznaczony na umieszczanie w nim ogłoszeń. UWAGA: Dział ten nie służy do reklamowania innych stron internetowych! Przypominamy również, że zamieszczenie każdego ogłoszenia należy konsultować z administracją PRZED umieszczeniem ogłoszenia
Awatar użytkownika
FaKtoMaaN
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

Coroczne Spotkania..

Post autor: FaKtoMaaN »

Pierwszą rzeczą jaką mam na myśli kiedy włączam komputer, jest paranormalium..
nie wiem czemu, ale moje ogromne zainteresowania zjawiskami paranormalnymi, a zwłaszcza UFO, sprawiły ze uzależniłem się od tej stronki, tak jak i pewnie wielu z was.. Myślę sobie nie raz jak to by było, gdyby siąść sobie z wszystkimi forumowiczami przed ogniskiem np. i porozmawiać o tematach poruszonych na forum..
moja propozycja do was kto by był chętny na zorganizowanie corocznych spotkań, hmm.. tylko gdzie??.. jakby była spora liczba chętnych to można było by ustalić datę i miejsce spotkania w Polsce, i porozmawiać na żywo.. Co wy na to??

Już kiedyś był pomysł żeby zorganizować wycieczkę do jakiegoś dziwnego miejsca w naszym kraju, zgłosiło się kilka osób, i jak na razie to ucichło... ale nie o to chodzi. Chodzi tu konkretnie o to, ze Ci którzy naprawdę czują się naprawdę zainteresowani zjawiskami paranormalnymi, oraz spotkaniem, wpisywali się w tym temacie.

jak będzie dość spora liczna chętnych, można ustalić wszystko i zorganizować...

czekam na wasze opinie.

pozdrawiam serdecznie Fakto.:)
Kartel
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Re: Coroczne Spotkania..

Post autor: Kartel »

Ja osobiście jestem za, naprawdę dobry pomysł, zazwyczaj sprawdza się właśnie w odniesieniu do forum czy innych grup internetowych, fajnie jest zobaczyć na żywo i pogadać z tymi wszystkimi ludźmi.

Chociaż ja osobiście najwcześniej mógłbym wyjechać po 'magicznej' dacie 18 września, gdyż moi rodzice są jak zwykle przewrażliwieni na punkcie mojego bezpieczeństwa ;p Tzn. nie chodzi mi o to, żebyście układali takie spotkanie specjalnie pod tą datę, ale tak informuje, nic się nie stanie jak przyjadę najwyżej na drugie czy trzecie z cyklu.
Awatar użytkownika
Ivellios
Administrator
Administrator

Post autor: Ivellios »

Jeśli o mnie chodzi to byłbym za organizowaniem takich spotkań, tylko że po mojej stronie pojawia się "drobny" problem... kompletnie nie mam czasu ani funduszy na takie sprawy (mówię o funduszach, bo jakąś kasę na dojazd trzebaby wziąć). Tak więc w najbliższych latach nie zapowiada się raczej, bym mógł wziąć udział w takim spotkaniu.
cleric
Senior forum
Senior forum

Post autor: cleric »

pozatym jest taki problem, ze jestesmy z całej Polski a nawet z zagramanicy jak Arek :) dla kogos dojechac gdzies bedzie pikusiem, dla innego dosc klopotliwe
Awatar użytkownika
FaKtoMaaN
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

no na pewno forum w całości by się nie zeszło:P
Kartel
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Post autor: Kartel »

Dlatego tego typu spotkania byłyby organizowane co jakiś czas w różnych miejscach jak rozumiem, żeby dać możliwość jaką taką wszystkim na stawieniu się na jednym bądź drugim.
Awatar użytkownika
FaKtoMaaN
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

to by musiało być jakieś święto, wtedy wszyscy by mieli wolne od szkoły, czy pracy
DanaS
Senior forum
Senior forum

Post autor: DanaS »

majówka...wpadniemy Ivellios'owi na chatę jak bedzie mial problem z dojazdem :) co Ty na to Iv? :P
Awatar użytkownika
Arek
Senior forum
Senior forum

Post autor: Arek »

Takie spotkania mają znany ogólny problem na każdym forum. Pomysł wyśmienity, i jeżeli moje warunki mi pozwolą chętnie się przyłoczę. Wszyscy razem chyba się nie spotkamy, to raczej niemożliwe, więc proponuję organizację spotkań mniejszych grup,(ale po co ja to piszę, sami już to powiedzieliście) a być może ktoś z dalsza będzie akurat miał czas i się przyłączy?
Na forum w temacie ogłosić spotkanie , tak żeby można było przeczytać, co jak, kiedy i o której.........

To tylko takie moje skromne przemyślenia na ten temat. Przykład taki wziąłem z strony INFRA, oni mają podobne problemy przy organizowaniu spotkań.

Pozdrawiam Arek
Awatar użytkownika
FaKtoMaaN
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

sposób jakiś musi być:P
ToCoNasOdróżnia
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: ToCoNasOdróżnia »

i zrobiło się cicho :) widać dupa blada
Awatar użytkownika
FaKtoMaaN
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

heh większość woli pozostać w ukryciu:P
Awatar użytkownika
Spock
Administrator
Administrator

Post autor: Spock »

Wszystko się da.

1. Trzeba ustalić ilość chętnych. Tylko nie na zasadzie "chce ale nie moge" - zgłaszają się tylko ci, którzy wiedzą że mogą.
2. Ustalić miejsce. Skąd byśmy dojeżdżali i uśrednić geograficznie, aby znaleźć optymalny punkt zborny.
3. Wybrać czas. Ile czasu potrwa całe spotkanie - czy wystarczy jeden dzień, czy ktoś będzie nocować.
3.1. Jeśli nocleg - to gdzie ? Czy każdy sam sobie radzi, czy organizować domki/hotele/namioty ?
3.1.2. Jeśli ma być zakwaterowanie, to kwestia funduszy - za ile, kto i jak za to zapłaci ?

4. I najważniejsze: DOTRZYMAC SLOWA I PRZYJECHAC. Z tym niestety jest największy problem - słomiany zapał kończy się na deklaracjach.
RagnarKalisz
Nowa Krew
Nowa Krew

Post autor: RagnarKalisz »

Panowie i Panie ja jestem ZA a że moją pasją jest urbex wiec moge byc w kazdym zakatku polski wiec jesli macie jakies plany co do spotkania to piszcie :)
Do tego co mogę dodac,znam bardzo duzo klimatycznych miejsc gdzie mozna bylo by się spotkac,np: Czołowo opuszczona jednostka wojskowa w srodku lasu :)
Awatar użytkownika
Spooky Fox
Administrator
Administrator

Post autor: Spooky Fox »

A propos...w sumie, w wakacje ja i DanaS spotkaliśmy się z Arkiem. Było ciekawie, mimo, że dzień później było straaaasznie "boląco", ale nie w tym rzecz. Spock ma rację zwłaszcza z ostatnim punktem. Robic z gęby cholewę każdy głupi potrafi. Widzę z kolei, że osoby pokroju Arka czy Fakto, jeśli tylko by mogli, to by się zjawili. Trza by było zrobic najpierw listę, kto by się zjawił NA STO PROCENT. Dopiero wtedy można by pomyślec nad miejscem spotkania. Jak dla mnie, dwa wyjścia. Uczciwe, ale mogące byc mało ciekawe, bądź mniej uczciwe, ale ciekawsze.

1 - uczciwośc-100%; ciekawośc-50% - programy satelitarne służą pomocą. Jeśli będziemy miec listę osób, będziemy miec listę miast, z których pochodzą. Obliczyc wszystko tak, aby każdy przejechał taką samą ilośc kilometrów. Wszystkie te linie gdzieś by się spotkały. Rozumiecie, o co mi chodzi? Nikt nie byłby mniej lub bardziej pokrzywdzony. Ale uważac też trzeba by było, żebyśmy jedyne, co mieli do zwiedzania, to łąka z niewyjaśnionym kształtem produktu przemiany materii krowy.

2 - uczciwośc-50%; ciekawośc-100% - kiedy będziemy mieli listę osób chętnych, zrobic również listę najciekawszych zakątków do zwiedzenia w Polsce. Ciekawych oczywiście z punktu widzenia zaawansowanego użytkownika paranormalium.pl. Żeby tu ktoś nam z Wawelem albo, co gorsza, z Pałacem Kultury i Nauki nie wyjeżdżał. Wtedy każdy może obrac jakiś punkt, z którego wybierzemy jeden. Wszystko w tym temacie. Oczywiście, pewnie wyjdzie tak, że jeden przejedzie 50 km do celu, a inni 500, ale myślę, że osobiście dałbym radę podjąc się takiego ryzyka. Nie wiem jak inni.

Jakiś czas temu rozmawiałem z użytkownikiem sieci p2p, który mieszka w tej samej dzielnicy, kiedy ściągnąłem od niego ciekawe zdjęcia z Prypiatu. Rozmawiałem z nim oko w oko, więc wiem, że to na stówę był ten sam człowiek. Razem z trójką znajomych postanowili się wybrac do Prypecia na Ukrainę. Dla nie zaznajomionych, Prypec to miasto-widmo, które było miastem robotniczym pracowników Czernobyla. Cały koszt wycieczki wyniósł ich około 2.5 tysiąca złotych na głowę. Wiem, pomysł hardcorowy i koszta też niebanalne, ale może kiedyś...kto wie <rozmyśla>

A tak, w sprawie posta Ivelliosa. Nie wiem jak wy, ale ja osobiście byłbym w stanie ogłosic zrzutę na naszego gospodarza. Myślę, że Ci, którzy by mogli, na pewno dorzuciliby kilka groszy, żeby Iv mógł się z nami wybrac. I Iv, nie byłoby gadanie, że brak czasu. Czas zawsze możesz znaleźc. Chocby kilka dni. Nie wiem jak wy, ale, jak już by do spotkania doszło, na pewno nie omieszkałbym takiej zrzutki ogłosic :)
Awatar użytkownika
Arek
Senior forum
Senior forum

Post autor: Arek »

Spooky to dobrze opisał, jestem ZA żeby tak rozwiązać owe problemy
Awatar użytkownika
Spock
Administrator
Administrator

Post autor: Spock »

Raczej wiadomo, że gdzieś w Polsce.
Jest wiele ciekawych miejsc w kraju; Fortyfikacje, bunkry, silosy, zamki, pomniki przyrody, megality, obserwatoria, nekropolie, katedry, nawet i ten nieszczęsny PKiN... Tylko żeby to było fajne, to trzeba się tym interesować, zatopić w lokalnym klimacie. Nigdzie jakaś wielka paranormalność nie wali po oczach.

W praktyce oznacza to albo jakieś ładne miasto (Kraków/Wrocław/Gdańsk), albo jakieś domki nad jeziorem/morzem/w górach.
Awatar użytkownika
Spooky Fox
Administrator
Administrator

Post autor: Spooky Fox »

Spock - wielki błąd - Gdańsk nie jest pięknym miastem. Rzcze gustu. Nie każdy lubi zawszone, brudne i przeludnione miasta.

Hmm...nekropolie? Całkiem przyjemne przeżycie by było, nie ma co. Voozie, robienie tego wspak nie ma sensu. Najpierw musimy wiedziec, kto będzie jechał.

Póki co, lista wygląda tak:

Faktomaan
Arek
Spooky Fox
DanaS

Myślę, że te osoby byłyby na 100%. Następni na liście byliby zapewne cleric, Spock, Ivellios.

Wróć do „Ogłoszenia”