Chupacabra

Bigfoot, Yeti, Chupacabra i inne zwierzęta, które istnieją wg rozmaitych podań, legend i relacji świadków, a których istnienie aktualnie odrzuca współczesna zoologia
Ethoris
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Chupacabra

Post autor: Ethoris »

Skoro doniesienia o Chupie przewijają się przez wiele lat, nie sądzę żeby była to tylko jakaś miejscowa legenda. Sądząc po zgłoszeniach, które można liczyć już w tysiącach, wielu forumowiczów jak i innych ludzi może stwierdzić że za Atlantykiem jednak jest coś, co tylko czeka aby je odkryto, zresztą do dziś można poczytać o odkrywaniu nowych gatunków roślin i zwierząt, dlatego dla mnie sensacją nie byłoby to, że kiedyś pewna grupa zapalonych poszukiwaczy odkryje zwierzę, które przez wiele lat przerażało mieszkańców tamtych terenów.

Użytkowniku DanaS, zgadzam się z Tobą w zupełności ;)
DanaS
Senior forum
Senior forum

Post autor: DanaS »

Dziękuję za poparcie Ethoris. Jeśli coś istnieje to tylko pochodzenia ziemskiego. A że nie znamy tego gatunku? Cóż, widocznie jest bardziej sprytne od nas. Pozdrawiam Ethoris.
Ethoris
Nowicjusz
Nowicjusz

Albo bardziej sprytne ;), albo rząd lub jakieś organizacja (możliwe, że te wymieniane w teoriach spiskowych) za wszelką cenę starają się zataić całą prawdę, dla własnych, rzekomo dobrych celów ;)
DanaS
Senior forum
Senior forum

Post autor: DanaS »

To już troche naciągane. UFO itp. mogą sobie spiskować ale biedna Chupa obawiam się że jest poza zasięgiem ich zainteresowania Ethoris.
Ethoris
Nowicjusz
Nowicjusz

Ale gdyby tak się zastanowić wcale nie musi to mieć jakiegoś związku z UFO, znasz moją opinię na ten temat, że Chupa to niby zwierzak obcych tjaa ;), za to grzebanie w genetyce i krzyżówki zwierząt, to już bardziej prawdopodobne. Zresztą wielokrotnie jesteśmy świadkami, że wojsko, albo rząd(najczęściej U.S.A, no a kto inny :P) lubi mieszać się we wszystko i jak to stara się, aby ich błędy nie zostały odkryte ;)

hmm czyżby kolejna hipoteza xD
Kazzone
Forumowy maniak
Forumowy maniak

Post autor: Kazzone »

DanaS: Gdybyś bardziej doczytała w temacie Reptilian, wiedziałabyś że zakładając że istnieją, są to rdzenni mieszkańcy naszej planety, więc za grosz nie ma tu obcej cywilizacji ;)
Ethoris
Nowicjusz
Nowicjusz

Czyli przyjmując teorię że chupacabra i reptilian to to samo, doszlibyśmy do wniosku, że chupacabra od wieków egzystuje na naszej planecie, zresztą chyba decydującym argumentem w tej sprawie jest fakt o tych samych miejscach występowaniach i wyglądzie, szybkość obydwu istot tak samo jest zbliżona, dlatego ja uważam, że ta teoria może znaleźć wkrótce pokrycie.
Reffus
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Reffus »

polecam, nie wygląda na podróbe
Kartel
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Post autor: Kartel »

Tylko na Golluma z Władcy Pierścieni
swat
Tropiciel tematów
Tropiciel tematów

Post autor: swat »

Nie wiem czy ktoś czyta (Wiem, wiem. Nie jest to najlepsze źródło informacji o paranormalnych zdarzeniach ale...) ale duż piszą o polskiej Chupie z spod Sochaczewa. Jest ktoś z tych rejonów?
Kryptozoolog
Forumowy maniak
Forumowy maniak

Post autor: Kryptozoolog »

Brałem udział w poszukiwaniach Chupacabry już dwa razy, wszystkie zakończyły się klęską. Nie jest to żadna miejscowa legenda, to też nie jest wymysł tubylców wzorowany na ich dawnej religii i kulturze...
Jest to prawdopodobnie bardzo trudny do schwytania gatunek, możliwe też że nam znanego i wymarłego dawno temu gatunku, który przeszedł parę zmian... Częstotliwość spotkań z Chupacabrą czy też pojawiania się nowych dowodów jest naprawdę wysoka i co najdziwniejsze cały czas się zwiększa...
Schwytanie żywego okazu tego stworzenia było by wielkim odkryciem, oraz wyjaśnieniem wielu zdarzeń jak i zapełnieniem kolejnych białych kart historii.
Ruskof
Senior forum
Senior forum

Post autor: Ruskof »

Schwytanie żywego okazu tego stworzenia było by wielkim odkryciem, oraz wyjaśnieniem wielu zdarzeń jak i zapełnieniem kolejnych białych kart historii.
Sa nagrody za schwytanie chupacabry? :pomysl:

WANTED
CHUPACABRA
150 000 zl

Pozatym w lesie za otmuchowem (miasteczko niedaleko nysy gdzie moja babcia mieszka) idac z kolezanka rok temu zauwarzylismy dziwnego stwora (z opisu najbardziej pasowalby do chupacabry) tylko nigdy mi nie wpadlo ze to takie cos moglo byc,i ze tu w polsce jest.W ogole mysle ze to chore zeby taka chupa w polsce byla.Nie mam pewnosci w 100% czy to byla chupacabra,bo to kumpela zauwarzyla zwierzaka i bardziej przestraszyl mnie jej pisk niz sam widok.Ulamek sekundy spojrzalem,i to co zapamietalem pasuje do statystyk chupy.Rozmawialem z paroma osobami ktore mieszkaja niedaleko lasu tego,i jak się okazalo nie bylem jedynym z kumpela ktorzy zauwarzyli "stwora".Zwykle starsze osoby umialy mi odpowiedziec,ale nic wielkiego się o tym nie dowiedzialem. :dezaprobata:
Kryptozoolog
Forumowy maniak
Forumowy maniak

Post autor: Kryptozoolog »

Nie sądzę by w Polsce lub jakimkolwiek kraju Europejskim istniała Chupacabra, jest to stworzenie Południowo Amerykańskie i dziwne by było gdyby opisy tego zwierzęcia pojawiały się gdzie indziej dopiero po tym jak zaczęła się jej ''era sławy''.
Ruskof
Senior forum
Senior forum

Post autor: Ruskof »

W takim razie nie wiem co to moglo byc.a na jakas "falszywke" to nie wygladalo,w przeciwienstwie-Zaczelo biegac jak szaleniec :D
Awatar użytkownika
Monomagnum
Forumowy maniak
Forumowy maniak

Post autor: Monomagnum »

Mam tutaj linki do relacji poszkodowanych przez najprawdopodobniej chupacabre z Sochaczewa, a raczej jego okolic.
To kilka odcinków materiału filmowego nagranego przez okolicznych dziennikarzy.
- odc. 1

- odc. 2

- odc. 3

- odc. 4

Miłego oglądania :)
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Rastaman
Tropiciel tematów
Tropiciel tematów

Post autor: Rastaman »

niema to jak odkopywać tematy z przed ponad roku co? :D
Awatar użytkownika
Monomagnum
Forumowy maniak
Forumowy maniak

Post autor: Monomagnum »

niema to jak odkopywać tematy z przed ponad roku co?
Nie widzę w tym nic złego. Jeśli ktoś pytał o to stworzenie, a ja znalazłem coś na ten temat więc się dzielę inf. Gdyby jak to nazwałeś "odkopywanie" tego tematu było złe lub nie wiem niedorzeczne, ktoś z moderatorów by go zablokował.
Pozdrawiam!

-- 2010-07-12, 15:45 --

A tutaj dziwne ślady, na jednej z działek.

Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
ifar15
Forumowy maniak
Forumowy maniak

Post autor: ifar15 »

no tak, już dawno oglądałem wszystkie części tego materiału. Mamy kolejne doniesienia o chupacabrze w Polsce, tym razem nieco świeższe bo raptem sprzed roku. Po zsumowaniu doniesień o chupacabrze w Polsce to trochę ich mamy i z kolejnymi coraz trudniej będzie zaprzeczyć że to zwierzę jest w naszym kraju. Ale zaraz! co ja gadam! Gadam jakby to zwierzę istniało. Nie wiem czy istnieje. Ilość relacji z całego świata wskazuję że raczej istnieje, ale może kieruję mną nadmierne pragnienie aby to zwierzę istniało. Na pewno każdego z nas intryguje. Faktem jest iż nie mamy mocnych dowodów więc na razie możemy tylko domniemać. Niedługo jadę na wyprawę badawczą więc pokręce się po okolicznych lasach, w końcu jeżeli chupacabra gdzieś się ukrywa to właśnie w lesie. Kto wie może spotkam chupacabre, cyknę jej fotke i szybko spiernicze. Oczywiście w tej chwili żartuję ale z drugiej strony jeżeli chupacabra mieszka sobie w lesie:P to ją powinienem spotkać :D Powiem tyle że nie mamy dowodów na jej istnienie a moja grupa stara się znaleźć dowód. Oczywiście nie sądźcie że będziemy szukać go za wszelką cenę. Przecież szukanie chupacabry to tak jak szukanie czegoś co potencjalnie nie istnieje więc w jej poszukiwaniach chyba niema co się zbyt zagłębiać. Zresztą mój kompan jest w tej chwili na wyprawie i dostaje od niego najświeższe informację, tak że jeżeli spotka chupacabre, użytkownicy tego forum dowiedzą się w pierwszej kolejności :grin:

Myślę że nie należy mawiać iż szukamy chupacabry bo brzmi to co najmniej śmiesznie, mawiajmy że szukamy nowych gatunków a czy znajdziemy chupe czy jakiegoś owada to już inna sprawa.
Awatar użytkownika
Ignorant
Forumowy maniak
Forumowy maniak

Post autor: Ignorant »

jeżeli chupacabra mieszka sobie w lesie:P to ją powinienem spotkać
Nie koniecznie przecież lasy są rozległe i chupacabra (o ile to ona) może się dobrze chować w jakiejś dźiupli albo coś w tym rodzaju i możesz jej jednak nie spotkać!
Ostatnio zmieniony 2010-07-16, 22:18 przez Ignorant, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ifar15
Forumowy maniak
Forumowy maniak

Post autor: ifar15 »

Słuszna uwaga. Jednak wertując lasy może kiedyś się na nią natknę, albo któryś z moich kompanów.

Wróć do „Kryptozoologia - nieznane zwierzęta”