Problem z darem do widzenia duchów
-
Ricardo17
- Nowa Krew

Problem z darem do widzenia duchów
Pewna znana i bliska mi osoba widzi duchy , niestety nie jest dla niej to zbyt przyjemne i chciałaby się wyzbyć tego "daru" czy istnieje sposobność wyzbycia się tudzież przekazania go komuś?
-
Glazery
- Aktywny pisacz

Re: Problem z darem do widzenia duchów
Przepraszam ale ostatnio mam wrażenie, że "Zaklinaczka duchów" powinna zostać zdjęta z anteny, gdyż fascynacja tym serialem wzrosła do tego stopnia, że coraz to więcej medium ujawnia się.
Wiesz, jeżeli ta bliska ci osoba posiada owy dar, to dlaczego chce się go pozbyć? Przecież to jest naznaczenie, główna rola w pomocy zmarłym. Czy idzie przekazać go komuś innemu? Pewnie, że idzie. Sztuka czarnomagiczna szczyci się tym, że posiada rytuał zmiany jaźni lub zamiany jaźni. Więc dar pozostanie w ciele ale będzie trzeba pożegnać się ze swoim ciałem na zawsze. Więc raczej nie, nie można wyzbyć się tego daru
Pozdrawiam.
Wiesz, jeżeli ta bliska ci osoba posiada owy dar, to dlaczego chce się go pozbyć? Przecież to jest naznaczenie, główna rola w pomocy zmarłym. Czy idzie przekazać go komuś innemu? Pewnie, że idzie. Sztuka czarnomagiczna szczyci się tym, że posiada rytuał zmiany jaźni lub zamiany jaźni. Więc dar pozostanie w ciele ale będzie trzeba pożegnać się ze swoim ciałem na zawsze. Więc raczej nie, nie można wyzbyć się tego daru
-
Dagmara
- Senior forum

Niestety, ale takiego daru nie da się przekazać komuś innemu, to tak jakby ta osoba posiadała umiejętność malowania pięknych obrazów i chciałaby swoje zdolności komuś całkowicie oddać, dar to nie jest jakaś rzecz, którą można od tak sobie dać z ręki do ręki. Z czasem może coś takiego zaniknąć, lecz to i tak pewne nie jest.
Nie pozostaje tej osobie nic innego, jak zaakceptowanie tejże umiejętności.
Nie pozostaje tej osobie nic innego, jak zaakceptowanie tejże umiejętności.
-
pytol
- Tropiciel tematów

Nie bierzemy pod uwagę tego, że to nie jest dar - mianowicie może to być klątwa (a wtedy należy dowiedzieć się, kto ją mógł rzucić). Skoro danej osobie nie podoba się to, co widzi, to nie możemy tego wykluczyć. Ewentualnie mogą to być omamy zbliżone do tych, które często miewają ofiary opętań. Oczywiście w takich wypadkach najpierw należałoby się upewnić, czy osoba nie cierpi na choroby o podłożu psychicznym (jeśli duchami są bliskie tej osobie postaci, to jest to już na pewno najbardziej racjonalne i prawdopodobne rozwiązanie). Ale jeśli by się okazało, że coś jest na rzeczy, to ta pewna znana i bliska Ci osoba może okazać się bardzo mi pomocna w pewnej kwestii.
-
Dagmara
- Senior forum

Klątwy mogą się ciągnąć nawet pokoleniami, wtedy trudno się dowiedzieć kto mógł ją rzucić, ale raczej nie wydaje mi się że to klątwa jest.
Albo dana osoba faktycznie ma predyspozycje medium, albo druga strona mogą to być omamy, tego również nie można wykluczyć, zważywszy, że już wiele takich było osób, którym to wydawało się, że słyszą głosy, widzą różne postacie.
Albo dana osoba faktycznie ma predyspozycje medium, albo druga strona mogą to być omamy, tego również nie można wykluczyć, zważywszy, że już wiele takich było osób, którym to wydawało się, że słyszą głosy, widzą różne postacie.
-
ArekPTGH
- Tropiciel tematów

Ile wiosen liczy sobie osoba w której imieniu tu piszesz Ricardo? Jeżeli jest to dość młoda osoba, istnieje możliwość iż z biegiem czasu przypadłość ta zaniknie, chyba, że jest naprawdę silna, lub osoba ta zacznie ową przypadłość "pielęgnować". Kolejną sprawą jest kwestia tego co to jest, równie dobrze może to być nawiedzenie przez ducha/duchy które czegoś oczekują od Twojej bliskiej osoby, dlatego też przeprowadzają swoją manifestacje, przemyśl to razem z osobą "pokrzywdzoną". Jeżeli będziesz miał jakiś problem, zapraszam na priv. Pozdrawiam serdecznie
-
PemdyBanus
- Tropiciel tematów

Niejeden dałby się pobić o taki dar, inni ćwiczą latami, a inni dostają go tak poprostu. Ja na prawdę chciałbym zasmakować tego od tak sobie, ale nie mam tej możliwości, więc zostaje mi doskonalenie i seansy spirytystyczne
-
Usunięto użytkownika 2401
Widuję duchy. Nie są to wyraźne osoby, raczej formy "aur". Potrafię określić płeć, przybliżony wiek i intencje (widać po "jasności"). Powiem tak. Kiedy byłem młodszy bałem się tego, przede wszystkim dlatego ze nie wiedziałem kiedy się tego spodziewać. Później trochę więcej poświęciłem temu uwagi i "otworzyłem się" praktykując OOBE. Dało mi to możliwość określenia tego, że w przeciągu niedługiego czasu zobaczę ducha. One po prostu za tobą podążają i zbierają twoją energię aby móc się zamanifestować. Moje najbliższe otoczenie wie o tym, nie mają z tym problemu i nie uważają mnie za dziwaka bo takowego po prostu z siebie nie robię. Ciekawe jest to że najczęściej "widzę" kiedy jestem w czyimś towarzystwie (myślę że duchy chcą pewnego potwierdzenia nie tylko we mnie) i osoba towarzysząca często sama zauważa że "coś" widziałem, ja się raczej nie chwalę ;P Uważam to po prostu za część mojej codzienności i natury. Myślę że to dobry sposób poradzenia sobie z tym darem, choć sam określiłbym to właśnie jako pewną urodę, zdolność. W mojej rodzinie jest to dziedziczne, ale nie sądzę by była to klątwa (ewentualnie jakaś anomalia mózgowa ;>). Pozdrawiam wszystkich "widzących" 
P.S. Był moment że zacząłem temu bardzo zaprzeczać, wmawiałem sobie że to przywidzenia i po pewnym czasie ustąpiło. To może być sposób, jeżeli ktoś naprawdę tego nie chce. Duchy nie pokażą się komuś kto nie będzie o tym mówił, bo zależy im na "rozgłosie". Zaczęło mi tego jednak brakować i przywróciłem to w sobie
P.S. Był moment że zacząłem temu bardzo zaprzeczać, wmawiałem sobie że to przywidzenia i po pewnym czasie ustąpiło. To może być sposób, jeżeli ktoś naprawdę tego nie chce. Duchy nie pokażą się komuś kto nie będzie o tym mówił, bo zależy im na "rozgłosie". Zaczęło mi tego jednak brakować i przywróciłem to w sobie
-
AMJ
- Nowa Krew

Cześć! Zarejestrowałam się specjalnie żeby popytać trochę o duchy, bo okazało się że bliska mi osoba doświadcza ich manifestacji a ja nie wiem co o tym myśleć.
Skiperatio, czy możesz mi powiedzieć czego ci brakowało gdy przestałeś być tak wyczulony na duchy (nie wiem czy dobrze określiłam te zmiany)?
Zaskoczyłeś mnie, i ty, i inni rozmówcy, bo sądziłam że to nic dobrego odbierać obecność duchów.
O... zaraz... W tej publikacji autorka przestrzega przed kontaktami z duchami i zapewnia że sama stara się ignorować te, które znajdą się blisko, a jeśli im pomaga to z takiego poziomu i w taki sposób żeby ich nie przyciągnąć.
Chodzi mi o książkę egzorcystki "Opętani przez duchy - egzorcyzmy w XXI stuleciu", autor: Wanda Prątnicka.
Skiperatio, czy możesz mi powiedzieć czego ci brakowało gdy przestałeś być tak wyczulony na duchy (nie wiem czy dobrze określiłam te zmiany)?
Zaskoczyłeś mnie, i ty, i inni rozmówcy, bo sądziłam że to nic dobrego odbierać obecność duchów.
O... zaraz... W tej publikacji autorka przestrzega przed kontaktami z duchami i zapewnia że sama stara się ignorować te, które znajdą się blisko, a jeśli im pomaga to z takiego poziomu i w taki sposób żeby ich nie przyciągnąć.
Chodzi mi o książkę egzorcystki "Opętani przez duchy - egzorcyzmy w XXI stuleciu", autor: Wanda Prątnicka.
-
Pandemonium
- Dyskusjoholik

Na odpowiedź od konkretnie jednego użytkownika możesz trochę poczekać. Na Twoim miejscu bym zwracał się do większej rzeszy osób.
-
AMJ
- Nowa Krew

Dzięki za wskazówkę.