Duchy-przyzywanie

Wszelkie tematy związane z życiem po śmierci, duchami, przeżyciami z pogranicza śmierci, itd. Co się dzieje z nami po śmierci? Przechodzimy w inną rzeczywistość? Wchodzimy do innego ciała? Czy może tylko umieramy i przestajemy istnieć?
PanDoktor
Nowa Krew
Nowa Krew

Duchy-przyzywanie

Post autor: PanDoktor »

Witam wszystkich, to mój 1 post na tym forum, dlatego proszę o wyrozumiałość ;) .
Mam kilka pytań, i byłbym wdzięczny za odpowiedzi.

1. Czytałem, że przyzwanie ducha, wiąże się z pewnymi konsekwencjami (może ni chcieć odejść, może zawładnąć nami itp.) Czy to prawda? I z jakimi dokładnie konsekwencjami?
2. Czy do przyzwania, potrzebne są jakieś specjalne przedmioty? (kadzidełka, świeczki itp.)
3. Czy aby przyzwać ducha, trzeba używać jakiejś specjalnej inkantacji? (jeżeli tak, to prosiłbym o napisanie jej).
4. Czytałem, że przyzywanie wiąże się z ryzykiem (jak pisałem wyżej). Jak się przed tym ochronić? (Jeżeli to była prawda).
5. Czy na odesłanie ducha, potrzebna jest specjalna inkantacja?
6. Jakie duchy mogę przyzywać? (chodzi mi no nie wiem :) Imionami czy coś, i skąd je wziąć. Nie wiem, przejść się po cmentarzu i wybrać sobie kogoś czy jak? :D)
7. Lepiej przyzywać w domu czy na dworze (w jakimś odludnym miejscu)?
8. Ile takie przyzywanie trwa?
9. Czy jako przyzywający, muszę spełniać jakieś dodatkowe wymogi? (nawet nie wiem jaki przykład dać ;] )
10. Jak zwracać się do takiego ducha? Po imieniu, z szacunkiem, z pogardą?
11. Czy duch ma jakiś obowiązek? (np odpowiadać a moje pytania czy coś?
12. Czy przyzwanego ducha trzeba odesłać? (jak to zrobić?)
13. Co zrobić gdy np przyzwie ducha a on nie będzie chciał odejść? (Czy może np. pokazywać-objawiać mi się w domu, niszczyć jakieś rzeczy, mścić się lub nawet kogoś okaleczyć?)
14. Czy takiego ducha mogę w jakiś sposób "zamknąć" w jakiejś rzeczy? (np naszyjniku) Jeżeli tak, to co on wtedy będzie robił-dawał? (nie chodzi mi o 5 do zręczności 10 do siły i bonus do hp, latanie+niewidzialność+przenikanie przez ściany i wgl :D )
15. Jeżeli odpowiedzią na 14 pytanie jest tak, to jak to zrobić?
Myślę że to na razie wszystko. Jak m się coś przypomni, to dopiszę.
Awatar użytkownika
Pandemonium
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

Re: Duchy-przyzywanie

Post autor: Pandemonium »

Zacznijmy od tego ,że kwestia duchów nie jest wyjaśniona naukowo ,a co za tym idzie nic co z nimi związane też pewne nie jest (wraz z tym, czy w ogóle istnieją). Niemniej powszechnie zainteresowani uważają, że:

1. Jak najbardziej może się to wiązać z konsekwencjami. Przybyły duch może po seansie odejść ,ale nie musi. To wszystko zależy od "charakteru" ducha i sposobie wykonania seansu - nieprawidłowo wykonany może doprowadzić do niepożądanych skutków. Jakich ? To już kwestia indywidualna i tak jak mówiłem zależy od nastawienia bytu.

2. Na pewno pozwala to wczuć się w klimat :D

3. Po takie informację powinieneś sięgnąć do odpowiednich książek, one lepiej Ci to wytłumaczą.

4. Najlepiej nie przywoływać duchów. Ale jeżeli już uważasz ,że jest to niezbędne do życia to lepiej robić to dokładnie wg. instrukcji z jakiejś niewiarołomnej książki i zdecydowanie nie robić sobie jaj z takich spraw.

5. Czasami odchodzi sam ,ale jak już zostanie to leć po księdza :D

6. Zacznij od rodziny, może z powodu więzi rodzinnych okażą więcej zrozumienia za zakłócanie ich spokoju...

7. nie ma znaczenia

8. zależy

9. Musisz być chuderlawym człowieczkiem, z brodą do pasa , ubranym w czarną szatę i pentagram ,a Twój nos powinien być kruczo zakrzywiony.

10. zdecydowanie nie z pogardą ,chyba ,że zależy Ci na nowym pupilku ,który będzie zatruwał Ci życie.

11. Duchy to w teorii duszę, a więc ludzie bez otoczki fizycznej. Nie mają żadnego obowiązku rozmawiać z kimkolwiek, a ich zachowanie zależy od ich charakteru.

12. już pisałem

13. pewnie ,że może. Dlatego lepiej się w to nie bawić.

14. możesz go wsadzić do shakera i wymieszać ze spirytusem - podobno wzmacnia procent ;)

15. Mówisz mu "wejdź do shakera" i naciskasz guzik.
Awatar użytkownika
Dagmara
Senior forum
Senior forum

Re: Duchy-przyzywanie

Post autor: Dagmara »

Witaj, odpowiadając na Twoje pytania.
1. Tak to prawda, byt astralny może Ciebie nękać, nawiedzać, osłabiać przez co możesz się również nabawić choroby psychicznej, nie wykluczone opętanie.
2. Mogą być przydatne jak najbardziej.
3. Aby przywołać ducha to przede wszystkim trzeba posiadać wiedzę o świecie astralnym, magii, o Mikrokosmosie i Makrokosmosie, rytuałach ochronnych i oczyszczających.
4. Rytuały ochronne, czasami poświęcone przedmioty również okazują się pomocne.
5. Tak.
6. Różne o ile w ogóle cokolwiek bez wiedzy przywołasz.
7. Jak kto woli.
8. Zależy, może trwać godzinę, albo i dłużej, lub 20 minut.
9. Tak wiedzę, której Tobie zdecydowanie brak w tej dziedzinie.
10. To jest raczej zależne od tego co się przywoła.
11. Duch nie ma żadnego obowiązku.
12. Tak trzeba go odwołać, stosowną inwokacją.
13. Jeśli duch nie odejdzie to wtedy ma się problem, może kogoś skrzywdzić, nawiedzać, opętać, doprowadzić do szaleństwa.
14. Radzę przestać czytać bajki, istoty duchowej w niczym nie zamkniesz, ani w naszyjniku, ani w słoiku.

Tak po za tym do zdecydowanie odradzam wszelkich zabaw związanych w wywoływanie duchów, możesz nie tyle co sobie zaszkodzić, ale i również swojej rodzinie.
I staraj się opierać swą wiedzę na książkach, nie jedynie na samym internecie.

Wróć do „Życie po śmierci”