Katastrofa tunguska
-
Ivellios
- Administrator

Katastrofa tunguska
W 1908 roku w Podkamiennej Tunguskiej wyarzyło się coś strasznego. Streszczę pokrótce. Pewnego ranka na wysokości 6 km nad Ziemią coś eksplodowało wydzielając WIELKĄ energię. To coś zniszczyło 200 hektarów tajgi! Następnie zmieniało kierunek i wysokość swego ruchu a fala uderzeniowa wybuchu dwukrotnie okrążyła kulę ziemską. Zdarzyło się to w miejscu prawie bezludnym. Istnieje masa teorii na ten temat. Kilka z nich mówi, że była to ogromna asteroida; inna, że jakiś ekspryment na szeroką skalę; kolejna teoria, że po prostu UFO miało awarię lub zrobiło tą katatrofę świadomie. Podobno latem 200 roku w rejonie katastrofy odnaleziono artefakt, którego poszukiwano od 96 lat! Co o tym wszystkim myslicie?
-
_Nameless_
- Forumowy maniak

-
Ivellios
- Administrator

-
ArturVonFornal
- Dyskusjoholik

-
Enlil
- Aktywny pisacz

-
ArturVonFornal
- Dyskusjoholik

-
_Nameless_
- Forumowy maniak

-
_Nameless_
- Forumowy maniak

-
ArturVonFornal
- Dyskusjoholik

Jaki artefakt?
Miecz oburęczny "Czerstwy Stefan" +10
obrażenia: 2k20 +20 trucizna i +15 ogień
specjalne: właściciel jest niewrażliwy na zaklęcie "krowa z przestworzy" i "paluch śmierdzi", może 5 razy dziennie rzucać zaklęcie "rzut kartoflem", dodaje +5 do siły, zręczności, kondycji, inteligencji, wiedzy i charyzmy i w ogóle jest zajebisty ten miecz

No ja też jestem ciekawy tego artefaktu
Miecz oburęczny "Czerstwy Stefan" +10
obrażenia: 2k20 +20 trucizna i +15 ogień
specjalne: właściciel jest niewrażliwy na zaklęcie "krowa z przestworzy" i "paluch śmierdzi", może 5 razy dziennie rzucać zaklęcie "rzut kartoflem", dodaje +5 do siły, zręczności, kondycji, inteligencji, wiedzy i charyzmy i w ogóle jest zajebisty ten miecz
No ja też jestem ciekawy tego artefaktu
-
Ivellios
- Administrator

-
ivrystd
- Nowicjusz

-
ArturVonFornal
- Dyskusjoholik

Kurde, nazwa jak z badziewnego horroru klasy B 
A tam w tajdze prawdopodobnie testowali to już FBI albo inne służby amerykańskie, pewnie jak tylko się dowiedzieli o tej jego broni to (tak jak zawsze) zmuslili go do milczenia, sami zabrali wynalazek wraz z całą dokumentacją i chcieli sprawdzić jak to wszystko działa
A tam w tajdze prawdopodobnie testowali to już FBI albo inne służby amerykańskie, pewnie jak tylko się dowiedzieli o tej jego broni to (tak jak zawsze) zmuslili go do milczenia, sami zabrali wynalazek wraz z całą dokumentacją i chcieli sprawdzić jak to wszystko działa
-
Ivellios
- Administrator

Jezuuu wy wszystko okręcacie wokół Stanów Zjednoczonych... przecież w 1908 roku nie było ani FBI ani CIA

Ostatnio w "Nieznanym świecie" natrafiłem na "raport Walerego Uwarowa". Dla niewiedzących - był on jednym z czołowych badaczy zjawisk paranormalnych w Rosji. Otóż w rejonie syberyjskiej Tajgi co kilkaset lat dochodzi do tajemniczych "zderzeń dwóch bohaterów" (tak to opisuje miejscowa ludność) i wskutek tego zderzenia wszystko, co żyje i rośnie, zostaje zmiecione z powierzchni Ziemi w promieniu kilku kilometrów od miejsca wybuchu.
Te wydarzenia mają miejsce średnio co 600-700 lat, ostatnie przez katastrofą tunguską miało miejsce w XIV wieku.
Po powrocie z urlopu postaram się zrobić opracowanie, w którym przedstawię opisy sporządzone przez Uwarowa oraz dam trochę jego szkiców z miejsca "akcji"
Ostatnio w "Nieznanym świecie" natrafiłem na "raport Walerego Uwarowa". Dla niewiedzących - był on jednym z czołowych badaczy zjawisk paranormalnych w Rosji. Otóż w rejonie syberyjskiej Tajgi co kilkaset lat dochodzi do tajemniczych "zderzeń dwóch bohaterów" (tak to opisuje miejscowa ludność) i wskutek tego zderzenia wszystko, co żyje i rośnie, zostaje zmiecione z powierzchni Ziemi w promieniu kilku kilometrów od miejsca wybuchu.
Te wydarzenia mają miejsce średnio co 600-700 lat, ostatnie przez katastrofą tunguską miało miejsce w XIV wieku.
Po powrocie z urlopu postaram się zrobić opracowanie, w którym przedstawię opisy sporządzone przez Uwarowa oraz dam trochę jego szkiców z miejsca "akcji"
-
FeiDei
- Aktywny pisacz

mozesz mi wyslac ta teczke
fei_dei@op.pl
-
Yoren
- Nowa Krew