Potrafię kontrolować sny

Tematy dotyczące świadomego śnienia (LD), doświadczeń pozacielesnych (OOBE) oraz podróży mentalnych. Pytania o sposoby osiągania, ćwiczenia itd LD i OOBE prosimy umieszczać w przyklejonych tematach
Awatar użytkownika
Mahonek
Nowa Krew
Nowa Krew

Potrafię kontrolować sny

Post autor: Mahonek »

Nigdy nie praktykowałem OBOE ani świadomego snienia, a mimo wszystko potrafię kontrolować swoje sny, potrafię w nich robić to co chce i w dowolnym momencie się wybudzić, czuje doznania, strach emocje, mogę to ogladac z rożnych perspektyw itp, jak to możliwe?
Awatar użytkownika
Vampirio
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

Re: Potrafię kontrolować sny

Post autor: Vampirio »

Ja potrafię odbierać w snach bodźce fizyczne np. wiatr czy chłód. Potrafię odczuć tak wszystko co już wcześniej mi się przydarzyło.
Awatar użytkownika
Mahonek
Nowa Krew
Nowa Krew

To jest bardziej rekonstrukcja zdarzeń z przeszłości które mamy zapisane w tych obszarach naszego mózgu które podczas snu wykazują aktywność.
Awatar użytkownika
amaranth
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Post autor: amaranth »

A możesz podać jakiś przykład?
Awatar użytkownika
Mahonek
Nowa Krew
Nowa Krew

np w snie dzieje się coś złego/dziwnego/przerazajacego - cokolwiek. Potrafie wyczuc niebezpieczenstwo i się wybudzic. Gdy w snie czuję ze musze się obudzic, trwa to chwile, tak jakbym nie mógł od razu przełamać granicy miedzy snem a jawą.

Inny przykład:

Coś mi się śni, a ja wiem co wydarzy się za chwilę i staram się to zmienić w taki sposób, aby sytuacja była ok.

Dużo tego jest.
Awatar użytkownika
Vampirio
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

Post autor: Vampirio »

Ja mam czasami tak, że gdy rano się budzę to mogę ze szczegółami opowiedzieć o czym rozmawiali rodzice w nocy w sąsiednim pokoju lub kuchni. To jest taka świadomość otoczenia pomimo tego, że się śni. Podejrzewam, że z tobą jest podobnie.

Wróć do „OOBE, LD, podróże mentalne”