Jako że dopiero się zarejestrowłem, to chciałbym się z wszystkimi przywitać. A teraz do rzeczy:
Od pewnego czasu(ok. 3tygodnie). śnią mi się dziwne rzeczy - tzn nie śni mi się już nic innego z wyjątkiem takiej scenki: siedzę z jakimś starym mężczyzną w pokoju, a on ciągle powtarza jakąś datę, nie mówi nic innego tylko to, a ja po przebudzeniu pamiętam dokładnie jaka to data. Następnie widzę jakieś wydarzenie, podam pewien przykład: słyszę datę 30 czerwca 1992, jest to data dla mnie dość szczególna z uwagi na to że urodziłem się 25czerwca 1992, następnie widzę scenę zaćmienia słońca. Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie to że 30 podobno miało miejsce całkowite zaćmienie słońca, lecz ja o tym nigdy w życiu nie słyszałem, a z powodów oczywistych nie mogę tego również pamiętać. Chcecie inny przykład? Facet ciągle powtarza inną datę - rok 1994 19 czerwiec, następnie śni mi się że idę na wybory (to śniło mi się wczoraj - co ciekawe na karcie wyborczej nie było żadnej partii/osoby na którą możnaby oddać głos). Co się stało 19 czerwca 1994 roku? Wg wikipedii miały miejsce wybory do rad gmin.
Oczywiście nie miałem pojęcia również o tym. Trochę mnie to zaniepokoił sam fakt, że właściwie cały czas mi się ten sam sen gdzieś średnio co 4-5dni, (tzn o absolutnie identycznym schemacie), a ponadto dzisiaj pojawiła się data z przyszłości, oraz wydarzenie. Przyznam się że jestem ostatnią osobą która wierzy w znaczenia snów, astrologie, duchy i wszelkie tego typu rzeczy ale przed nadejściem tego dnia jestem tak wystraszony, że już dawno tak nie miałem.
Wiecie może jaka jest możliwa przyczyna takich snów? Jestem pewien w 100% że gdyby ktoś zapytał mnie o którekolwiek z wydarzeń które mi się śniło przed tym snem, to nie wiedziałbym kiedy miało ono miejsce.
Dziwne sny - zdarzenia z przeszłości.
-
- Nowa Krew
Dziwne sny - zdarzenia z przeszłości.
Ostatnio zmieniony 2011-03-16, 22:48 przez koreal, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forumowy maniak
Re: Dziwne sny - zdarzenia z przeszłości.
Witaj.
Nasz mózg potrafi bardzo wiele. Zapisze głęboko w pamięci każde zdarzenie którego byliśmy świadkiem. Każdą najmniejszą informację którą przeczytamy lub usłyszymy. Nawet gdy jest ona głupia i bez znaczenia. Gdy po prostu o tym zapomnimy może zostać później odtworzona w dowolnej formie we śnie. Może pojawić się tylko raz. Lub tak jak u ciebie - wielokrotnie.
Myślę, że kiedyś dojdziesz o co chodziło w twoim śnie.
Pozdrawiam
Nasz mózg potrafi bardzo wiele. Zapisze głęboko w pamięci każde zdarzenie którego byliśmy świadkiem. Każdą najmniejszą informację którą przeczytamy lub usłyszymy. Nawet gdy jest ona głupia i bez znaczenia. Gdy po prostu o tym zapomnimy może zostać później odtworzona w dowolnej formie we śnie. Może pojawić się tylko raz. Lub tak jak u ciebie - wielokrotnie.
Myślę, że kiedyś dojdziesz o co chodziło w twoim śnie.
Pozdrawiam

-
- Senior forum
Witaj, często miewasz powtarzające sny ponieważ o nich rozmyślasz i próbujesz je na swój sposób analizować, bardzo wiele osób miewa powtarzające wizje senne i ja również do takowych należę, także nie ma w tym nic dziwnego, czy nadzwyczajnego, więc bez obaw.
Co do tych dat, może to zwyczajny zbieg okoliczności, albo tak jak napisał Veritas gdzieś coś kiedyś usłyszałeś, zapomniałeś i teraz widzisz owe daty w swych snach.
A ta nowa data ze snu, cóż moim zdaniem nie powinieneś się obawiać i żyć w stresie, poczekaj, a zobaczysz, może nic takiego się nie wydarzy złego, to że wcześniejsze zdarzenia ze snów miały miejsce, wcale nie musi oznaczać, że to co zobaczyłeś ostatniej nocy w przyszłości też się sprawdzi.
Co do tych dat, może to zwyczajny zbieg okoliczności, albo tak jak napisał Veritas gdzieś coś kiedyś usłyszałeś, zapomniałeś i teraz widzisz owe daty w swych snach.
A ta nowa data ze snu, cóż moim zdaniem nie powinieneś się obawiać i żyć w stresie, poczekaj, a zobaczysz, może nic takiego się nie wydarzy złego, to że wcześniejsze zdarzenia ze snów miały miejsce, wcale nie musi oznaczać, że to co zobaczyłeś ostatniej nocy w przyszłości też się sprawdzi.
A ja sądzę że to jakiś byt z astrala . Zgodnie z pewną teorią duchy demony,Aniołowie,Archaniołowie,Święci mogą do nas przychodzić w snach , może ktoś cię ostrzega przed czymś , spróbuj zapanować nad snem i się spytać go "Co się wydarzy?", potem zostaw wszystko tak jak jest. Może coś pomoże ...
-
- Senior forum
Byt z astrala, kozakkzk no proszę Cię przecież to normalne sny, które miewają setki ludzi, nie można przecież we wszystkim dopatrywać się sił nadprzyrodzonych w szczególności w jeśli o sny chodzi.
Także nie strasz użytkownika
Także nie strasz użytkownika