Więc tak ostatnio moja znajoma opowiadała mi o swoich a raczej o swojej rodziny przeżyciach a konkretniej o dziwnej postaci która ukazała się jej bratu i mamie ...
![Kwaśne oczko ;]](./images/smiles/icon_square2.gif)
A dokładniej było to tak ...
Po raz pierwszy postać pokazała się po rozwodzie rodziców znajomej.Opowiadała że jej ojciec strasznie podczas rozstania się zdenerwował i w ogóle

Ale do rzeczy
Pewnego wieczoru a dokładniej około 2 w nocy brat znajomej siedział przy komputerze (był sam w domu ponieważ jego matka gdzieś wyjechała a znajomej (czyli jego siostry) nie było (już nie pamiętam dlaczego)) i w pewnym momencie się odwrócił i zobaczył jakby "zakapturzoną postać" (widział ją około 10 sekund) która stała w jego drzwiach w pewnym momencie postać odwróciła się i wyszła z pokoju nagle drzwi z pokoju same się zatrzasły.Brat znajomej wyszedł z pokoju i pozaświecał światła w całym domu następnie go przeszukując i nic nie znalazł ... Jakiś czas później w nocy gdy mama znajomej spała nagle się przebudziła i nad swoim łóżkiem zobaczyła postać która była jakby "okryta kocem" i gdy mama znajomej ją zobaczyła to postać wyszła z sypialni.Następnego dnia mama znajomej zapytała się jej i jej brata czy w nocy nie wchodzili w kocu do jej sypialni oboje odpowiedzieli że nie (ufam znajomej w 100% więc wiem na pewno że nie kłamała a co do brata też nie bo nawet nie miał po co) i wtedy mama znajomej opowiedziała co w nocy widziała i wtedy brat znajomej opowiedział że jakiś czas temu też widział podobną postać itd. (chodzi o tą sytuacje którą napisałem wyżej) Mama znajomej rozmawiała z przyjaciółką i ona jej powiedziała że to mogła być skumulowana zła energia którą jej mąż zostawił w domu gdy się rozwodzili (jak wspomniałem ojciec znajomej był zdenerwowany podczas rozwodu) Był zły na żonę z wiadomego powodu (rozwód czyli o coś musiało pujść) a na brata znajomej był wściekły ponieważ uważał że gdy jego matka wyjechała on robił imprezy w domu (nic takiego nie miało miejsca) Przyjaciółka matki znajomej twierdziła że właśnie dlatego ta zła energia się ukazała bratu i matce znajomej bo to na nich ojciec znajomej był zdenerwowany
Gdy znajoma mi to opowiedziała pierwsze co pomyślałem "To na 100% cieniści ludzie!!" Więc wysłałem znajomej linki z paranormalium o cienistych ludziach i gdy je pokazała mamie jej mama stwierdziła że to na 99,9% jest to!! Ale gdy pomyślałem to po krótkim zastanowieniu te 10 sekund to trochę zbyt dużo bo przecież cieniści ludzie pokazywali się na 2 - 3 sekundy i to właśnie mi nie pasowało ...
Krótkie podsumowanie: Niby to są cieniści ludzie ale ten fakt z czasem się nie zgadza

Według was co to mogło być i dlaczego właśnie to? Co do wiarygodności znajomej wierzę jej w 100%
W temacie może być trochę chaosu bo starałem się opisać jak najwięcej szczegółów

Oczywiście zapraszam do tematu i czekam na wasze opinie