A co ty o tym myślisz?
To, że budują tam najdoskonalsze samoloty świata jest tylko Twoim domysłem. Nie ma żadnej oficjalnej informacji na temat tego co dokładnie jest tam konstruowane, poza tym iż Wiemy z oficjalnego źródła (które de facto, nie musi być prawdziwe), że prowadzone są tam badania nad zaawansowanymi technologiami (to może być cokolwiek) i prototypami nietypowych samolotów bojowych (nie wiadomo czy są najdoskonalsze).Veritas pisze:Heimdallur, ładny post napisałeś. Ale dziwi cię to, że rząd USA nie chciał ujawniać swojej tajnej bazy w której budowane i testowane są najlepsze i najdoskonalsze samoloty świata? Mnie to nie dziwi. Każda większa plotka mogłaby zaszkodzić prowadzonym tam badaniom.
Bo jest to tajna baza. A tajnych baz się nie ujawnia. Strefa 51 nie jest nowa i wiele lat temu testowano tam tajne modele samolotów. I rzeczywiście może być tak, jak mówisz- wszyscy patrzą się na Strefę 51, a tak na prawdę nic tam już właściwie nie ma.Amerykanie posiadają wiele baz i laboratoriów (jak chociażby te w Los Alamos), gdzie opracowywane są tajne projekty, i mówią o tym otwarcie. Dlaczego więc ukrywali przez wiele lat istnienie tej jednej bazy? Zwłaszcza, że opinia publiczna już dawno wiedziała o tym, że to nie prawda?
Nigdy nie napisałem, że niczego tam nie skonstruowano. Zwróciłem jedynie uwagę, że samoloty które tam testują wcale nie są najdoskonalsze/najlepsze - jeśli coś jest doskonałe, to znaczy że nie można stworzyć już niczego lepszego.Veritas pisze:A były skonstruowane tam takie samoloty jak SR-71 Blackbird, B-2 Spirit oraz F-117 Nighthawk i B-1 Lancer.
Nie pisz, że tam nic nie skonstruowano.
Zgadza się, idealne miejsce do testowania pozaziemskiej technologii...Veritas pisze: Najdłuższy na świecie pas startowy o długości 9,5 km oraz przestrzeń powietrzna nad strefą mniej więcej wielkości Szwajcarii dają ogromne możliwości dla testowania dosłownie wszystkiego.
Teraz to twój domysł.Heimdallur pisze: Zgadza się, idealne miejsce do testowania pozaziemskiej technologii...