-- 2010-08-02, 12:06 --
Jak czytałem inne tematy widziałem wielu "znawców", a teraz gdzie oni są? Mam nadzieje, że na wakacjach

Nie... no... powaliłeś mnie tym argumentem. Może najpierw napiszesz do czego może być to przydatne, bo raczej wiesz, że narzucanie innym swojej woli w sposób ukryty nie jest moralnie dobre.IteratorZX81 pisze:Dlaczego? Moim zdaniem to przydatna umiejętność. A jak zaczniesz z jakimiś religijnymi bzdetami wyjeżdżać... to lepiej ustaw sobie Radio które Maryja i poszukaj mądrości Wielkiego R.
Człowiekowi nie można narzucić swojej woli tylko wskazać mu drogę, a w którą stronę to nasza sprawa. Przecież Bóg dał nam wolną wolę więc widzę, że jakiś kruczek się wkradł;)Nie... no... powaliłeś mnie tym argumentem. Może najpierw napiszesz do czego może być to przydatne, bo raczej wiesz, że narzucanie innym swojej woli w sposób ukryty nie jest moralnie dobre.
Np. do samoobrony. Weźmy taką sytuację. Drech ciebie napada jeden z drugim, ty oczywiście zostałeś szybko do ściany przyparty... I co? Bronisz się tą "energią". Nawet jak ci się pełnego psiballa nie uda zrobić, to zawsze kopnie porządnie tego gostka co da ci czas na ucieczkę. Przydatne? A i owszem.siloam pisze:Może najpierw napiszesz do czego może być to przydatne.
A cóż to za historie z dragon balla wyjęte?Np. do samoobrony. Weźmy taką sytuację. Drech ciebie napada jeden z drugim, ty oczywiście zostałeś szybko do ściany przyparty... I co? Bronisz się tą "energią". Nawet jak ci się pełnego psiballa nie uda zrobić, to zawsze kopnie porządnie tego gostka co da ci czas na ucieczkę. Przydatne? A i owszem.
I robiła to pewnie przy jednej kamerze, w towarzystwie ruskich ubranych w fartuchy, tak?Pamiętacie tę Rosjankę, telekinetyczkę? Rozbiła jajko, oddzieliła żółtko od białka i straciła kilka kg. masy ciała...
A może Randi posiada umiejętność wysysania energii większą niż energia tych, którzy się do niego zgłaszają?Darnok pisze:No Voozie, ale przyznasz, że jeżeli psiball tak działa, to jest to niezaprzeczalny dowód na istnienie tych sił. Dlaczego więc, skoro da się powalić dresa (a przy mniejszym nakładzie energii zrobić mniejsze uderzenie) nikt nie zgarnął miliona od Randiego?