"Ale o so chozi..."
O co chodzi? Otóż, w chwili obecnej projektuję ulotki, które będę rozdawac napotkanym przechodniom. Wiek ludzi, do których powinny one trafic to 16-40 lat. Ulotki będą zawierały kilka ważnych informacji. Między innymi:
a) reklama serwisu paranormalium.pl;
b) pobieżne informacje na temat zjawisk paranormalnych z mocnym naciskiem na zjawisko UFO;
c) informacja dla ludzi chętnych, iż mogą wziąc udział w ankiecie;
d) mail, najprawdopodobniej spookyfox@paranormalium.pl, na który ludzie będą mogli wysyłac zgłoszenia do wzięcia udziału w ankiecie;
e) napisana wielkimi literami informacja, że nie jest to żadnego rodzaju nabór do jakiejkolwiek sekty, tudzież sam serwis nie jest w żaden sposób z sektami powiązany.
Każdy z uczestników, którzy napiszą do mnie na maila, otrzymają tą drogą ankietę do wypełnienia. Pytania będą dotyczyc głównie zjawiska UFO, ale także i innych zjawisk paranormalnych. W zależności od powodzenia projektu, w późniejszym czasie będzie można rozszerzyc ankietę.
Ankietę napiszę w późniejszym czasie. Najprawdopodobniej zawierac będzie około 20-30 pytań otwartych bądź zamkniętych. Pytania będą podzielone na dwie grupy. Pytania od 1 do 20 będą związane ze zjawiskiem UFO. Dziesięc ostatnich ze zjawiskami paranormalnymi lub/i teoriami spiskowymi lub/i nauką.
Jeśli chodzi o pytania...
Do I części ankiety będę potrzebował pomocy takich ludzi jak Faktomaan czy Arek. Do części II - Crowleya, Dagmary, Cleric, Darnoka, Spocka czy Sothisa. Oczywiście wszystko zależy od was. Jeśli pomocy nie otrzymam, to projekt i tak ruszy, co nie zmienia faktu, że każda dodatkowa ręka do pracy mile widziana.
Dlaczego w temacie napisałem "ogólnopolskie"? Właśnie tutaj zaczyna się cała zabawa. W zależności od tego, jakie będzie zainteresowanie ankietą przeprowadzoną przeze mnie na terenie Trójmiasta, będę was prosił o to, abyście przeprowadzili takie samo zadanie w waszych miastach i okolicach. Praca, którą będziecie wykonywac, nie będzie ciężka. Wydrukowac z 300 czarno-białych ulotek, pociąc i rozdac ludziom. Reszta będzie należała do mnie.
Skontaktowałem się z magazynami popularnonaukowymi z zapytaniem, czy ankiety, tudzież tematy, dotyczące zjawiska UFO mają powodzenie i kiedy ostatnie takie robili. Póki co odpowiedź dostalem tylko i wyłącznie z polskiej redakcji czasopisma Focus. Zarejestrowałem się na ich forum i mam nadzieję uzyskac jakikolwiek kontakt z ich ekspertami w sprawie przeprowadzania podobnych ankiet.
Mam nadzieję, że będę miał was za plecami podczas przebudzenia tego projektu do życia. Ankiety tej nie robię dla zabawy. Mam nadzieję, że któryś z czasopism popularnonaukowych się tym zainteresuje. Poza tym, reklama paranormalium.pl powinna dobrze służyc Ivelliosowi, a i uważam, że nie tylko.
Staram się od jakiegoś czasu skontaktowac z wydawnictwem, które wydawało swego czasu książki Lucjana Znicza, jak i z samym autorem tychże. Zobaczymy co z tego wyjdzie, ale póki co, podczas tworzenia ankiety i wzorów ulotek, chcę chciałbym dowiedziec się, co o tym wszystkim myślicie.
Pozdrawiam, SpooX