Zombie

Wszystko, co chcesz wiedzieć o demonach, i nie boisz się zapytać
zalewa
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Zombie

Post autor: zalewa »

W tym temacie chciałbym się dowiedzieć jak najwięcej o zombie (Jak się nimi stają.Kto je przywołuje.Czy w ogóle istnieją?)Jeżeli wiecie coś nawet najmniejszy szczegół to proszę o nim napisać :kosci:
Jamboree18
Tropiciel tematów
Tropiciel tematów

Re: Zombie

Post autor: Jamboree18 »

Wg mnie można n to patrzeć z dwóch stron. Albo się ma na myśli ludzi wstających z grobów itd czyli typowy przedmiot filmów ukazujących wizję apokalipsy itp. albo też osoby które zostały omamione urokiem przez inną osobę i stają się jej posłuszne. W te pierwsze osobiście nie wierzę, w te drugie owszem, jeśli ktoś umie rzucać klątwy...
zalewa
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Wiesz mój doświadczony kumpel mówił mi że w jakieś części azji szaman VOODOO
daje człowiekowi jakiś eliksir i się pózniej wykożystuje się ich na roli czy co.Pózniej wracają do zdrowia i nic nie pamiętają..Ale mi chodzi o jednych i o drugich...
zalewa
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Przeczytałem właśnie trochę o szamanach voodoo i są to osoby które wykorzystują innych ludzi,poprzez kontrolę ich dusz(pół zombie pół ludzi)dla własnych korzyści np właśnie do uprawy roli;p AHA i voodoo potrafią leczyć jak i niszczyć człowieka
zalewa
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Tylko wiesz dla mnie demon to takie zombie...
zalewa
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Sorry nie nie wiedziałem.
cleric
Senior forum
Senior forum

Post autor: cleric »

Voozie dobrze prawi, to wlasnie jest zombie. nie zaden potwór czy trup co wypełza z grobu :]
zalewa
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Wiecie człowiekowi trzeba pomóc nawet zombie wyjść z grobu;p a w żywe trupy to mogłem wierzyć jak miałem 10 lat.
Awatar użytkownika
Ivellios
Administrator
Administrator

Post autor: Ivellios »

10 lat? To ile masz teraz? 10 i pół?
Bo, sory że to powiem, ale piszesz jak dzieciak, który pierwszy raz w życiu wszedł na neta i nie wie, że istnieje coś takiego jak Google i że na forum się nie spamuje...
Czytałeś w ogóle REGULAMIN? Widać, że nie.
ToCoNasOdróżnia
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: ToCoNasOdróżnia »

Ludzie nie po to jesteśmy tutaj żeby mu awanturę robić a jeśli chodzi o mnie to słyszałem o takich dziwnych przypadkach na Kubie tam Szamani często robią na ludziach jakieś obrzędy :) były o tym filmy spróbuj o tym poczytać na googlach.
Awatar użytkownika
Monomagnum
Forumowy maniak
Forumowy maniak

Post autor: Monomagnum »

Tak, Zombie wg. reżyserów to człowiek który na wskutek epidemii czy innego zjawiska (jak w nocy żywych trupów pana Romero - świetny film) zmarł a po jakimś czasie powstał po to aby zarażać innych. Żywi się ciepłym, ludzkim mięsem.
Lubię filmy o tej tematyce ale w zombie jako istniejące stworzenia nie wierzę... myślę że w jakimś tam małym stopniu odpowiedziałem na pierwotne pytanie?
Pozdrawiam!
ToCoNasOdróżnia
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: ToCoNasOdróżnia »

Nie chodziło mi o noc żywych trupów (ale film fajny) tylko o to ze naprawdę Szamani na Kubie robią dziwne rzeczy z ludźmi :)
Awatar użytkownika
Monomagnum
Forumowy maniak
Forumowy maniak

Post autor: Monomagnum »

No ok, tyle że ja do Ciebie w ogóle nie nawiązywałem ;]
DanaS
Senior forum
Senior forum

Post autor: DanaS »

ToCoNasOdróżnia, nie tylko na Kubie. Szamanizm Voodoo występuje nie tylko na Kubie ale także w krajach afrykańskich (skąd przywędrował). Jest rodzajem religii. A co do dziwnych rzeczy...może po prostu ich sposoby działania są dla nas niezrozumiałe. W końcu Voodoo to nie tylko klątwy, laleczki i przemienianie ludzi w zombie. Zresztą co do przemian to Voozie to bardzo ładnie opisał :)

Wróć do „Demonologia i demonolatria”