ORBS mój pogląd na to zjawisko.

Wszelkie tematy związane z życiem po śmierci, duchami, przeżyciami z pogranicza śmierci, itd. Co się dzieje z nami po śmierci? Przechodzimy w inną rzeczywistość? Wchodzimy do innego ciała? Czy może tylko umieramy i przestajemy istnieć?
jager3223
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

ORBS mój pogląd na to zjawisko.

Post autor: jager3223 »

Zacznijmy od zdjęcia:
Obrazek

Na zdjęciu widać masę orbs, tyle że to nie prawda!
To kurz, i brud. Byłem tam, to miejsce było tak fest zakurzone, że kurz osiadał na obiektywie aparatu i stworzył efekt orbs. Pokazuje w tym temacie, że orbs to bujda wg. mnie i jest nic więcej niż kurz lub jakiś paproch na obiektywie.

Wierzycie w orbs(dalej)? Ja nie i nie wierzyłem.
Na tym forum pojawiały się zdjęcia z dyskotek, w których kurz unosił się w powietrze i powstało zjawisko orbs.

Ps. Zdjęcie nie było przerabiane. Co o tym myślicie.
Ciura
Tropiciel tematów
Tropiciel tematów

Re: ORBS mój pogląd na to zjawisko.

Post autor: Ciura »

e tam ja w orby nie wieżę...
jager3223
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Post autor: jager3223 »

No, przepraszam. Tu się odbijał kurz, źle napisałem, że zostaje na obiektywie, ale ten kurz właśnie odbija światło i tym spowodowane jest to zjawisko. To jednak nie zmienia faktu, że tłumaczenie orbsów za pomocą stwierdzenia, iż jest to skupisko energii, to bujda.
Awatar użytkownika
Monomagnum
Forumowy maniak
Forumowy maniak

Post autor: Monomagnum »

Ok, poczytałem trochę więcej na ten temat i myślę że mogę się zabierać do dyskusji :). Na wyżej przedstawionym zdjęciu widać zjawisko powszechnie zwane ORBS. Ale kiedy się przyjrzymy,dostrzeżemy że to nie orby a drobinki kurzu lub innej podobnej materii unoszącej się w powietrzu. Voozie miałeś rację mówiąc że to zjawisko optyczne spowodowane przez aparat.
Pozdrawiam!

Wróć do „Życie po śmierci”