grawitokineza- Kontrola nad grawitacją
Niby jest możliwe zmniejszenie grawitacji w wybranym miejscu. Ostatnio bardzo mnie to zainteresowało i co z tym idzie chciałbym spróbować.
Czy ktoś miał z tym styczność, a jak tak to czy zna jakieś ćwiczenia....
Wiem że wyśmiewałem się z tego że ktoś np. naćpał się i umiał psychokinezę, ale mam nadzieję że wy mimo to coś doradzicie.
gyrokineza (grawitokineza)
-
- Nowa Krew
-
- Administrator
Re: gyrokineza (grawitokineza)
Kokaina i amfetamina to stymulanty. Przez bardzo długi czas nie czuje się zmęczenia ani głodu, myśli się szybciej i jaśniej. Raczej nie wywołują halucynacji, ale za to niesamowicie wyniszczają organizm.Owszem, podobno kokaina i amfetamina wspomagają takie procesy w mózgu, chcesz to spróbuj.Wiem że wyśmiewałem się z tego że ktoś np. naćpał się i umiał psychokinezę, ale mam nadzieję że wy mimo to coś doradzicie.
Zdolności parapsychicznych dzięki nim nie uzyskasz.
-
- Administrator
Takie - czyli jakie dokładnie ?
Ogólnie kokaina i amfa powodują, że w mózgu pływa więcej neuroprzekaźników, niż neurony są w stanie wyłapać. To tak jakby wołać powstań! powstań! powstań! coraz szybciej i głośniej. Całe ciało w stanie podwyższonej gotowości. Oczywiście organizm jest elastyczny i potrafi się zaadaptować, ale w dłuższej perspektywie, moc obliczeniowa mózgu zacznie się dławić, a rezerwy sił się wyczerpią. Im silniejszy stymulant (kokaina i amfetamina są bardzo silne), tym większy zjazd cię dopadnie.
A teraz powiedz, w jaki sposób procesy fizjologiczne zamieniane są na siłę i pracę potrzebne do wywołania ruchu ciała o masie m (oczywiście bez użycia rąk)
Ogólnie kokaina i amfa powodują, że w mózgu pływa więcej neuroprzekaźników, niż neurony są w stanie wyłapać. To tak jakby wołać powstań! powstań! powstań! coraz szybciej i głośniej. Całe ciało w stanie podwyższonej gotowości. Oczywiście organizm jest elastyczny i potrafi się zaadaptować, ale w dłuższej perspektywie, moc obliczeniowa mózgu zacznie się dławić, a rezerwy sił się wyczerpią. Im silniejszy stymulant (kokaina i amfetamina są bardzo silne), tym większy zjazd cię dopadnie.
A teraz powiedz, w jaki sposób procesy fizjologiczne zamieniane są na siłę i pracę potrzebne do wywołania ruchu ciała o masie m (oczywiście bez użycia rąk)
-
- Administrator
Potencjał elektryczny na powierzchni głowy to około 100 mikrovoltów u zdrowego człowieka. Siła elektrodynamiczna jaką (teoretycznie) można by tu uzyskać jest rzędu miliardowych ułamków Niutona. Aby przesunąć gramowy obiekt o milimetr, musiałbyś dysponowac napięciem rzędu co najmniej kilkudziesięciu woltów. Żaden trening ani narkotyk tego nie spowoduje.
-
- Administrator
Pozostaje kwestia skali. Owe 100 uV wystarcza aby poruszyć pojedyńcze atomy. Ale to i tak za mało by powstał jakiś zauważalny i kontrolowany przepływ. Nie można przenosić fizyki cząstek do makroświata. Inaczej otrzymasz bezużyteczne wyniki.