Luzne dywagacje na temat życia/nieżycia?...

Tematy dotyczące świadomego śnienia (LD), doświadczeń pozacielesnych (OOBE) oraz podróży mentalnych. Pytania o sposoby osiągania, ćwiczenia itd LD i OOBE prosimy umieszczać w przyklejonych tematach
NM_ONE
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Re: Luzne dywagacje na temat życia/nieżycia?...

Post autor: NM_ONE »

W każdej religii zawsze są przedstawiane symbole dobra i zła,czyli zachowania podświadomie dobrego czyli czegoś co jest moralne i według ludzkiej psychiki poprawne oraz zła czyli czegoś co podświadomie jest niezgodne z naturą ludzką,moralnością i postępowaniem człowieka.Dobro i zło według mnie było stworzone przez człowieka a nie przez Boga ponieważ to ludzie przybrali sobie taką dziwna ideologie i uznali że konkretne zachowanie jest dobre a inne złe, oczywiście dołączmy do tego jeszcze moralizm,który narodził się z czasem.
Biblii nigdy nie bierz dosłownie,ona może być źródłem wiary ale przede wszystkim będzie źródłem historycznym!Demony istnieją naprawdę np w magi (czarnej magii,bo innej nie ma!).Często bywa tak że w magi ofiarami demonów padają ludzie niedoświadczeni którzy wierzą na słowo komuś nie wiedząc co dane zaklęcie lub symbolika przedmiotów znaczy,z początku demony są uległe ale jeżeli w twoim sercu zrodzi się głupia mania bycia potężniejszym i będziesz pragnął od nich więcej i więcej one będą mogły Cię zacząć kontrolować a po pewnym czasie opętać!

Wróć do „OOBE, LD, podróże mentalne”