Błąkająca się dusza. Film.

Wszelkie tematy związane z życiem po śmierci, duchami, przeżyciami z pogranicza śmierci, itd. Co się dzieje z nami po śmierci? Przechodzimy w inną rzeczywistość? Wchodzimy do innego ciała? Czy może tylko umieramy i przestajemy istnieć?
Awatar użytkownika
Christof
Nowicjusz
Nowicjusz

Błąkająca się dusza. Film.

Post autor: Christof »

Co sądzicie o tym filmiku?
Muszę przyznać, że mnie trochę przeraził. Szczególnie ta recytacja szamana jest niesamowita. W ręku trzyma miskę z krwią lub z jakimiś krwistymi ochłapami, którymi chyba wabi tą zjawę. Przypomniał mi się Odyseusz, który też zarzynał owce i wlewał ich krew do dołka, aby przywabić dusze zmarłych
http://www.siedemcudow.pl/seyret/parano ... -film.html

Ps. Coś nie wskakuje. Trzeba na tej stronie wejść na Paranormalne, Duchy i zjawy i tam film Błąkająca się dusza.
Ostatnio zmieniony 2008-08-18, 22:50 przez Christof, łącznie zmieniany 2 razy.
Aneirol
Tropiciel tematów
Tropiciel tematów

Re: Błąkająca się dusza. Film.

Post autor: Aneirol »

stronka fajna ale nie mogę znależć tego filmiku
Awatar użytkownika
Christof
Nowicjusz
Nowicjusz

Może teraz będzie dobrze.
http://www.siedemcudow.pl/seyret/parano ... -film.html

Też nie. Trudno. Trzeba tak jak pisałem wyżej.
Aneirol
Tropiciel tematów
Tropiciel tematów

znalazłem!!! Powiem tak filmik mocny z punktu widzenia kolesia który pierwszy raz widzi takie zjawisko. A z punktu widzenia kogoś kto grzebie trochę w duchach szamanizmie itp. to zastanawiam się co ten szaman tam miał że ta kobieta jest (jakby to ująć) żywa!!! Nie załamuje światła latarki i jakim cudem kamerzysta podszedł tak blisko.

Równie dobrze filmik może być podrobiony nie trudno zrobić takie coś człowiekowi używając jakiś szmat i kosmetyków czy jak to się tam zwiee
Awatar użytkownika
Christof
Nowicjusz
Nowicjusz

Może kamerzysta użył zoomu? Ja najpierw myślałem, że to jakaś obłąkana kobieta, chora na tzw. suchy trąd. Przecież to Pakistan, a tam trąd jeszcze chyba występuje. Tak też myślę, że na fake, to jest zbyt oczywisty, nawet na Pakistan. Wcale nie starają się tej kobiety ukryć, rozmazać obrazu itp.

Mam też takie, teoretyczne pytanie do Eva unit 01 jako znawcy tematyki magicznaj.
Przyjmijmy, że ten film jest autentyczny. Szaman naprawdę wywołał tę istotę duchową recytując rytuał przywołania. I właśnie, czy słuchając głośno tego przywołania można wywołać tę konkretnie zjawę? Czy to działa niezależnie od miejsca, czy trzeba by być tam w lesie w Pakistanie? Czy ta istota astralna słysząc tę recytację może zareagować i pojawić się, dajmy na to u mnie w domu? Proszę nie wyśmiewać tych pytań nieobeznanego w tych sprawach.
Aneirol
Tropiciel tematów
Tropiciel tematów

z tego co ja wiem nie można wywołać zmarłego i to jakiego kol wiek jeżeli już to duch musiał należeć do twojej rodziny lub musiała cię z nim łączyć jakaś więź.

Logiczne by było gdyby ten szaman miał krew tej kobiety/ducha która umarła i nie potrafi dostać się do nieba, i czując własną krew mogła do niego przywędrować prosząc o pomoc tylko jakim cudem wygląda jak żywa.

A jeżeli ta kobita to prawdziwy dusz to czym w takim razie są te przeźroczyste?

No ale nic poradźmy się eksperta.
Awatar użytkownika
Cień
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Post autor: Cień »

Co sądzicie o tym filmiku?
Muszę przyznać, że mnie trochę przeraził.
Mnie też, głównie przez ten język i głos szamana, ale przesłuchałem kilka razy i wydaje mi się, że wycie wilków, kojotów, psów czy co oni tam mają jest podkładane podobnie jak cykanie świerszcza, co jakiś czas pojawiają się te same dźwięki. Poza tym zgadzam się z tym:
Równie dobrze filmik może być podrobiony nie trudno zrobić takie coś człowiekowi używając jakiś szmat i kosmetyków czy jak to się tam zwiee
Awatar użytkownika
Christof
Nowicjusz
Nowicjusz

Właśnie, te dźwieki robią na początku fajną atmosferę, ale później ja też zacząłem się im przysłuchiwać. Tak ich jakoś za dużo.
Fake, nie fake, ale fajnie zrobiony.
Aneirol
Tropiciel tematów
Tropiciel tematów

dzięki :grin:

Ja się przyznam że oglądałem bez głosu :one: bo słuchawki mam i wolałem zawału nie dostać tak jak przy filmikach kiedy na końcu wyskakuje ci jakaś poszarpana gęba i słychać wrzask a ty nie możesz niczym walnąć w monitor :D
Awatar użytkownika
Christof
Nowicjusz
Nowicjusz

Racja. Jest w sieci taki filmik z bujającym się krzesłem w pokoju. Patrzysz na to krzesło czekając na coś, a tu nagle wyskakuje taka gęba z wrzaskiem. Jak to pierwszy raz zobaczyłem, na nieszczęście z głosem, to aż odskoczyłem od monitora. Od tej pory, też zawsze najpierw oglądam takie filmiki z przyciszonym głosem i tak jakby kątem oka, żeby nie dostać zawału.

Ps. A zobaczcie do tematu Świat snów - Konsekwencje wywoływania duchów, na historię, którą przytaczam. Próbuję to rozgryźć już od jakiegoś czasu. Bezskutecznie.
Ostatnio zmieniony 2008-08-19, 00:15 przez Christof, łącznie zmieniany 1 raz.
Aneirol
Tropiciel tematów
Tropiciel tematów

http://www.siedemcudow.pl/seyret/parano ... slowa.html

ten filmik do takich należy trzeba uważać bo można się nieźle nabrać :D
ale jak się na filmiku przez większość czasu nic nie dzieje to można się już spodziewać

Wróć do „Życie po śmierci”