Miliony ofiar

Dział na wszelakiego typu tematy religijne, dotyczące wiary oraz zagrożeń związanych z działalnością sekt
Darnok
Senior forum
Senior forum

Post autor: Darnok »

old spirit, Znajdź mi instytucję, w której nie ma zła. Po prostu w średniowieczu ludzie bali się Boga, źli ludzie, oraz złe "głowy kościoła" to wykorzystały. Kościół "wyprostował" się dopiero po tym, jak Jan Paweł II objął urząd. A i cały tekst jest niesmaczny i stronniczy, ale to chyba widać, prawda?
Awatar użytkownika
Ivellios
Administrator
Administrator

Post autor: Ivellios »

Kościół nawet za czasów JPII się nie "wyprostował".
Awatar użytkownika
Dagmara
Senior forum
Senior forum

Post autor: Dagmara »

Kościół nigdy się nie wyprostuje, ciągle słychać o molestowaniu młodzieży przez księży,
mi się ten tekst osobiście bardzo podoba ponieważ ukazuje on to jak było i jak jest
nefrethete
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: nefrethete »

Fajnie zredagowany temat ale czy w informacje w nim zawarte są w pełni prawidziwe?
A propos płacenia na rzecz kościoła. Mój syn był ost. na rekolekcjach i w ławce której siedział jacyś chłopcy głośno się zachowywali. Kiedy podszedł do nich ksiądz to zażądał od każdego siedzącego w tej ławce opłatę "za karę" w wys. 10 zł.
Już gdzieś jeszzce o podobnym incydencie pisano.
Awatar użytkownika
Dagmara
Senior forum
Senior forum

Post autor: Dagmara »

o rety to fes, co pieniędzy im brakuje i od dzieci wyciągają ? obłęd,
Ale u nas jest podobnie na mszy wiecznie biadolą że na kościół nie mają że kościół w remoncie itd. a tu do burdelu jeździli i co róż samochody zmieniali, a pięniędzy niby brak
Darnok
Senior forum
Senior forum

Post autor: Darnok »

dagmara, Kościół nie mają opłacać i sprzątać księża, tylko ludzie, dla których został ten kościół stworzony i którzy płacą za to, że mogą sobie w niedzielę do kościoła przyjść.Ivellios, Kościół przeprosił za tamte grzechy, zniósł klątwę z prawosławia po ok. X wiekach. Dla mnie się prostuje.
Lupus
Nowa Krew
Nowa Krew

Post autor: Lupus »

Myśle że kościół się wcale nie prostuje. Tak jak kiedyś organizował krucjaty tak teraz duchowni błogosławią żołnierzy wyruszających na wojny jednocześnie oczywiście je potępiając.
polikopolik
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

Post autor: polikopolik »

Z tego co wiem to "hitlerek, stalinek i neronik" nie zabijali za chrześcijaństwo... Czyli ludzi wierzących w czasach średniowiecza porównujesz do Hitlera? Hmm... jak miłosiernie...

Wróć do „Wiara, religie i sekty”