Filmy z przelotu meteoru nad Chorwacją!

Rozmowy na tematy niekoniecznie ściśle ezoteryczne. Co nowego w nauce? Co ostatnio odkryto, a co zbadano? Co już wiemy, a czego jeszcze nie wiemy?
Awatar użytkownika
Ivellios
Administrator
Administrator

Filmy z przelotu meteoru nad Chorwacją!

Post autor: Ivellios »

Sceny jak z filmu "Armageddon" przeżyli Chorwaci w czwartek 26 lipca. Potężny meteor eksplodował kilkaset metrów nad dachami Zagrzebia. Pokazała to chorwacka telewizja Nova.
Obrazek
Video: http://www.dziennik.pl/Default.aspx?Tab ... leId=54933
DragonFire
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

Post autor: DragonFire »

Jeszcze weselej będzie w 2012 :) Już zamówiłem tone popcornu :D
Ale to swojego rodzaju nowość w tym kinie, jakie mamy na ziemi, do statków ufo już się przyzwyczailiśmy...
DragonFire
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

Podobno ku ziemi zbliża się dawna Nibiru, a za soba ciągnie warkocz komet i takich tam kamyczków, niektóre już ją wyprzedzają... A więc, może to jeden z uciekinierów? Mało mi się to podoba szczerze mówiąc. Wiadomo, jak długo to leciało, póki było widoczne? - Być może kiedyś się nawet nie zająkniemy, jak nas trafi tona takich.
Awatar użytkownika
Cień
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Post autor: Cień »

DragonFire pisze:Jeszcze weselej będzie w 2012 :) Już zamówiłem tone popcornu :D
Ale to swojego rodzaju nowość w tym kinie, jakie mamy na ziemi, do statków ufo już się przyzwyczailiśmy...
DF, chyba zle cię zrozumiałem, więc na wszelki wypadek zapytam:
Czy twoim zdaniem meteoryt spadający na ziemię to coś niezwykłego?
Deszcze meteorytów zdarzają się regularnie co rok od połowy lipca do połowy sierpnia, sam tydzień temu obserwowałem taki deszcz. Chciałbym zobaczyć coś takiego nad swoim miastem :P
The Little One
Forumowy maniak
Forumowy maniak

Post autor: The Little One »

Czy twoim zdaniem meteoryt spadający na ziemię to coś niezwykłego?
Taak, moim zdaniem ogromny, przykładowo wielkości Texasu, meteoryt lecący wprost na Ziemię to coś niezwykłego :D
I sądzę, że DF miał cos podobnego na myśli odnośnie meteorytu ;p
Bo odnośnie samego 2012 to inna sprawa xD
Anyway, ja zamiast popcornu kupię sbie jakiś wypasiony perski dywan, na którym będę mogła w tym czasie medytować ;p
marta.heva
Forumowy maniak
Forumowy maniak

Post autor: marta.heva »

meteory można obserwować cały rok tylko mniej więcej co miesiąc zmieniają swój radiant ... 99,9% z nich nie dolatuje nawet do ziemi więc nie można nazywać ich meteorytami tylko meteorami.
marta.heva
Forumowy maniak
Forumowy maniak

ludzie często mylą meteory z meteorytami, a jest zasadnicza różnica ... może nie dla każdego istotna, ale jest.

swoją drogą film robi naprawdę piorunujące wrażenie, wygląda jakby był naprawdę potężny i mógł zrobić wiele szkód w okolicach w których spadł. Może zna ktoś Chorwacki? może to ktoś przetłumaczyć? bo ja to niewiele zrozumiałam z tego co mówili. Czy ten meteor spadł gdzieś? czy spalił się w atmosferze?
DragonFire
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

Jakby takie coś na was miało spaść i nie spaliło by się w atmosferze, to raczej byście się nie wypowiadali tutaj - z prostej przyczyny, nie było by was już, była by tylko wielka dziura po waszych miastach ;)
Awatar użytkownika
Cień
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Post autor: Cień »

Kod: Zaznacz cały

Taak, moim zdaniem ogromny, przykładowo wielkości Texasu, meteoryt lecący wprost na Ziemię to coś niezwykłego :D
I sądzę, że DF miał cos podobnego na myśli odnośnie meteorytu ;p
właśnie to chciałem ustalić, co miał na myśli ;)

Kod: Zaznacz cały

Jakby takie coś na was miało spaść i nie spaliło by się w atmosferze, to raczej byście się nie wypowiadali tutaj - z prostej przyczyny, nie było by was już, była by tylko wielka dziura po waszych miastach
aż tak duży to on nie był, dom mógłby zniszczyć ale miasto to chyba przesada :P
DragonFire
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

Nie pisałem o tym przypadku. A na myśli miałem to, co już zostało tutaj przez TLO napisane.

"aż tak duży to on nie był, dom mógłby zniszczyć ale miasto to chyba przesada"
Zależy jak by leciał, bo gdyby pionowo na dół to zniszczenia były by małe, gdyby prawie poziomo to wyrył by niezły rów. A jakkolwiek nie będzie większy leciał, to i tak rozwali nie jedno miasto.
marta.heva
Forumowy maniak
Forumowy maniak

Cogito pisze:a Ty marta poszukaj sobie na You tube, tam był jakiś co spadł na samochód, nie wiem czy to nie był ten akurat, bo mi się już wszystkie pomieszały, dużo tam tego jest
widziałam ten filmik jakiś czas temu najpierw byłam w szoku a potem pomyślałam że może to jest jakiś fotomontaż bo w końcu samochód uszedł cało po takim uderzeniu a to raczej mało możliwe
Darnok
Senior forum
Senior forum

Post autor: Darnok »

to reklama toyoty :D
Awatar użytkownika
wilku11
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Post autor: wilku11 »

Spoko Amerykanie nas uratują jak na filmie (heh chciałbym zobaczyć te żałosne próby) nie jesteśmy przygotowani do globalnej katastrofy a ludzkość nie myśli przyszłościowo tylko żeby się nażreć teraz...
jak będzie jakiś obiekt spory w naszą stronę leciał to ja zaczynam od kupna fotela tuż po gruntownej spowiedzi a co zabezpieczyć się trza) a potem się rozsiądę na podwórku i będę obserwować rosnący na niebie obiekt. Podczas gdy inni będą się np. próbowali schować w piwnicy to będzie dopiero czary humor...
ale cyrk by niezły był a przecież i tak kiedyś wszyscy umrzemy...

A przy okazji jaki to był meteor że samochód przetrwał bo np po 60 metrowym "okruszku" zostaje krater o kilometrowej średnicy
Awatar użytkownika
wilku11
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Post autor: wilku11 »

EEE czy jam mówiłem że widziałem????
Są takie kratery na Ziemi wybite przez 60 metrowe obiekty np.w Arizonie
Kurde trochę wyobrazni jak mogłem widzieć upadek czegoś takiego i pózniej to opisywać poza tym byłoby o tym głośno nie sądzisz Cogito????
Ostatnio zmieniony 2007-09-02, 20:20 przez wilku11, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Ciekawostki”