Hm, zrobie sobie kule z pstryczka z zapalniczki xDD
Ciekawe ciekawe, chciałbym zobaczyć experyment na video
BTW: Matka, opowiadała mi że piorun kulisty przeleciał przez przeciąg w pokoju, podpalająć dywan(zrobila dymu, popodpalała ale ognia nie było na szceście) i wyleciala przez okno
Wiesz ze moich 2 znajomych wydarzylo się to samo i ze podobno ta kula jak byla w domu to kazdy stal pod sciana i się nie ruszal bo jak by się ruszyl t Ona by to wyczula , przyspieszyla i rozwalila dany cel / osobe !!?!?!? Prawda to ??!
Napewno nie . Piorun kulisty jak już teraz wiemy jest to wyparowany krzem czyli jest on lekki, czyli napewno jest to prawdą może on przelecieć przeciągiem, tak jak to w przypadku domu mojej mamy
ale ja nie bronie tej teorii bo tez mnie to raczej nie pasuje ale np meduzy one tez są dziwnymi stworzeniami i parzą jesli ktoś się do nich zbliży, te niby zwierzątka mają prawdopodobnie "działać" na tej zasadzie, mają mieć cienką skórę, ciało widoczne tylko w podczerwieni...
Naukowcy nie są zgodni co do określenia faktycznej istoty pioruna kulistego. Wiadomo, że nie jest on zjawiskiem chemicznym, nie jest spalającą się kulą gazów. Nie jest to również odparowana krzemionka. --> wikipedia.pl
Czy aby pioruny kuliste nie są właśnie tak rozpalonymi olejkami np rzepaku...? Według moich rozmówców, najwięcej takich "zjawisk" można spotkać nad polami i łąkami.
Bzudra, przykładowo: moja matka zrobiła jedynie przeciąg w mieszkaniu(w srodku centrum mieszkala), takze odpada.