Kilka standarowych tarcz:
Złocista mgła
Znajdując się w dowolnej pozycji wizualizuj, że powietrze które wdychasz pełne jest ożywczej energii, a ty z każdym oddechem stajesz się silniejszy. W czasie wydechu wizualizuj ciepłą, złocistą mgłę wydobywającą się z twoich ust, która całkowicie oddziela cię od wszelkich zagrożeń. Z każdym oddechem tarcza ta powinna stawać się gęstsza i lepiej izolująca.
Lustrzana kula
Tarcza jeszcze prostsza w opisie, choć trudniejsza w zwizualizowaniu. Otóż musisz zwizualizować sobie, że znajdujesz się wewnątrz kuli o lustrzanej powierchni, dzięki czemu odbijane są wszystkie negatywne wpływy skierowane w twoją stronę. Oczywiście zwizualizowana kula musi być idealnie szczelna, byś mógł całkowicie się odgrodzić od świata zewnętrznego. Nie jest to łatwe, zwłaszcza dla początkujących, dlatego najlepiej będzie, jeśli zaczniesz ćwiczyć w cichym i spokojnym miejscu wizualizując najpierw niektóre części kuli, zanim przejdziesz do wizualizacji całości. Ważne jest też, byś mógł ten obraz przywołać na myśl w dowolnej chwili, bez zastanawiania się jak to właściwie miało wyglądać.
Teraz dam kolegi:
1) najpierw aktuwujemy 3 oko tak zeby bylo dobrze pobudzone ( nie wiem jak wam to opisać bo tą czakre mam świetnie rozwiniętą i czasem myśląc o niej włączam ją) najstępnie robimy ruchy energii w tej czakrze : wyobrazamy sobie przy wdechu nosem ze czakra tez wdycha powietrze i "robimy" aby energia wciskala się nam w czolo, to jest takie chaakterystyczne uczucie, a przy wydechu wydychamy nosem i probujemy zrobić aby energia w czakrze naciskala na skore (tak jakby chciala wylecieć) i wiszualizujemy jak z czakry wylatuje zlocista barwa i osiada nam na skórze. to "powietrze" z czakry jest przesycone energią więc tarcza bedzie dobra. Po prostu dla kumatych : ztuningowałem Złocista mgła i mylse ze niezla tacza wyszedła
Polecam próby ze wszystkimi - im wiecej ochony tym lepiej