Sen kontrolowany:Sposób na obudzenie się.

Tematy dotyczące świadomego śnienia (LD), doświadczeń pozacielesnych (OOBE) oraz podróży mentalnych. Pytania o sposoby osiągania, ćwiczenia itd LD i OOBE prosimy umieszczać w przyklejonych tematach

Umiesz "wyjść" ze swojego snu?

Tak
19
73%
Nie
7
27%

Liczba głosów: 26
szczurek
Nowa Krew
Nowa Krew

Sen kontrolowany:Sposób na obudzenie się.

Post autor: szczurek »

Napiszcie, jakie macie sposoby na "wyjście" ze snu kontrolowanego.
Oto mój:
Gdy mi się coś śni np. koszmar szybko się budzę. Dlaczego?
Jak mam jakiś koszmar to mam 2 sposoby na obudzenie się:
1. Popełnić samobójstwo (we śnie).
2. Znaleźć jakąś bramę, furtkę lub drzwi i po prostu nimi wyjść.
Ostatnio zmieniony 2006-10-29, 22:09 przez szczurek, łącznie zmieniany 1 raz.
Darnok
Senior forum
Senior forum

Post autor: Darnok »

Masz na prawdę 11 lat? gratuluje języka Polskiego. Można też zamknąć oczy i... się obudzić :D
Shaolin0
Tropiciel tematów
Tropiciel tematów

Post autor: Shaolin0 »

No właśnie :) zamyka się oczy i można się obudzić ^^Też tak mam. Kiedyś miałem koszmar to powiedziałem sobie, że mam się obudzić kiedys się uszczypnę, obudziłem się :) Kolejnego dnia znowu miałem koszmar i chcialem zrobić to samo, ale nic nie pomogło i tak tkwiłem w tym koszmarze ;)
szczurek
Nowa Krew
Nowa Krew

Post autor: szczurek »

Można się też "zerwać" ze snu. Tak jakby skoczyć całym ciałem. Tak można się ocknąć. Dzięki Darnok za dobrą ortografię, chociaż w tamtym poscie nie zwracałem uwagi. Jak widać chyba jestem najmłodszym forumowiczem w Paranormalium :P. I za to stawiam Darnokowi pivco :)
tybysh
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: tybysh »

Ja mam pytanie-po co uciekac ze snu? Kiedys balem się koszmarow,teraz tylko na nie czekam-zauwazylem,ze gdy mam koszmar(np. ktos mnie goni a ja uciekam) nagle uswiadamiam sobie,ze potwory nie istnieja.To jest moja droga do LD;] Niestety nie mam koszmarow zbyt czesto;/
tybysh
Nowicjusz
Nowicjusz

Ja juz(albo dopiero) 4 dzien prowadze dziennik snow(wczesniej prowadzilem sennik z sukcesami;]) i mam efekty-z dnia na dzien pamietam wiecej snow.Narazie malo tego jest,mysle,ze za tydzien bede w stanie,tak jak kiedys,pamietac po 8 snow na noc.Jezeli bede pamietal wiecej snow to tez chyba bedzie wieksze prawdopodobienstwo,ze bede mial koszmar.Koszmary sa fajne,ja musze miec jakis niezly zebym mial LD;] Pozatym moge miec bardzo bajeczne sny i bede myslal,ze to rzeczywistosc,z kolei gdy mam bardzo realistyczny sen nie mam pojecia jakim cudem ale domyslam się,ze to sen;] Jestem jakis dziwny.
Awatar użytkownika
Mawerick
Senior forum
Senior forum

Post autor: Mawerick »

Wychodzenie ze snu nie jest trudne. Przynajmniej mi się tak wydaje. Ja kiedy mam koszmar poprostu chcę się obudzić i się budze. Kiedyś nie potrafiłem, a potem gdzieś przeczytałem, że zaczynając od takiego usilnego myślenia o tym, żeby się obudzić można się wyćwiczyć i dojść do szybkiego obudzenia. Z drugiej strony warto jest czasem pozostać we śnie. Nawet jeśli to koszmar.
tybysh
Nowicjusz
Nowicjusz

Ja tam nawet moge się uwolnic z paralizu sennego;] To jest tak-jezeli mam sen,w ktorym czuje,ze się boje i chce uciec to po prostu się budze albo mam ld i lece gdzies gdzie jest spokojniej;]
Awatar użytkownika
Mawerick
Senior forum
Senior forum

Jak zostaje w koszmarze, to zwykle jest tak, że nagle wszystko się zmienia i robi się całkiem fajne. Zaczynam wygrywać, coś mnie ratuje, czy coś w tym guście. więc zwykle nie potrzebuje uciekać ze snu.
Komandoska-94-
Forumowy maniak
Forumowy maniak

Post autor: Komandoska-94- »

Kosa pisze:Jak widać chyba jestem najmłodszym forumowiczem w Paranormalium
nie najmłodszym, najmłodszym aktywnym (wielkie dzięki, wcześniej ja byłam i żyło mi się z tym b.dobrze :evil: ) a mój sposób na obudzenie się to... po prostu obudzić się :P nie wiem jak to robię

[hide]Iv, nie wstawiaj mi warna za początek postu (z góry dziękuję)[/hide]
Awatar użytkownika
Mawerick
Senior forum
Senior forum

Niektórzy ludzie tak mają, że potrafią się poprostu obudzić.
Caine
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Post autor: Caine »

Ja jesli mam jakis sen, nie wazne czy koszmar czy nie, wolalbym się z niego nie zrywac tylko spokojnie obudzic...
Awatar użytkownika
Mawerick
Senior forum
Senior forum

Caine pisze:wolalbym się z niego nie zrywac
bo możesz w coś walnąć, pozatym dalej często nie orientujesz się, czy to dalej sen, czy jawa...Zrywanie się jednak czasem nie jest złe.
Caine
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

No masz racje, ale po tym jak mi malo co lampka na leb nie spadla to wole się nie zrywac :P..
Awatar użytkownika
Mawerick
Senior forum
Senior forum

A przy okazji to chyba jest jeszcze taki fajny sposób na obudzenie się. Poprostu jak śnisz, to się uszczypnij.
Caine
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Hmm ciekawe, sprobuje... Mam poprostu pomyslec zebym uszczypnal się we snie.... Ciekawe:)
Awatar użytkownika
Mawerick
Senior forum
Senior forum

Misię tak kilka razy udało i rzeczywiście się obudziłem!

Wróć do „OOBE, LD, podróże mentalne”