Lectorium Rosicrucianum

Dział na wszelakiego typu tematy religijne, dotyczące wiary oraz zagrożeń związanych z działalnością sekt
Awatar użytkownika
Majesttic
Moderator
Moderator

Lectorium Rosicrucianum

Post autor: Majesttic »

Bractwo Złotego Różokrzyża :]

POLSKA OFICJALNA STRONA

co o tym sądzicie ??
Hugon
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Post autor: Hugon »

Sądzę, że jest to zwykłe wyciąganie kasy z naiwnych. Ale to jest moja prywatna opinia i mogę oczywiście się mylić. Jeżeli ktoś ma inne dane na ten temat to również będę wdzięczny za podzielenie się nimi.
Caine
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Post autor: Caine »

Tez mi się wydaje ze to wyciaganie kasy z ludzi, zreszta to jest jakies pogmatfane...
Awatar użytkownika
Majesttic
Moderator
Moderator

Post autor: Majesttic »

Byłem wraz z Black Dogiem (Paranormal Hunter) na spotkaniu prowadzonym przez Różokrzyżowców. Wygadywali jakieś brednie, było też tam dwóch przedstawicieli www.ciemnosc.com który ukazali że różokrzyżowcy sami nie wiedzą o czym czytają, w ich odczytach, i w co wieżą. To są jakieś klauny którym trzeba płacic za dalsze wtajemniczenie (bowiem pierwsze są za darmo-spotkanie-za reszte trzeba płacic).
Awatar użytkownika
Maestro
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Post autor: Maestro »

Za jakiś czas będe wiedział nieco więcej na ich temat, jak tylko dostanę odpowiedź od środowisk gnostyckich na ich temat.

A co do wyciągania pieniędzy za wtajemniczenia - nie jest to coś złego. Wiele organizacji, by móc organizować spotkania, wykłady czy utrzymywać świątynie musi pobierać składki członkowskie od swoich uczniów. Wy w końcu też płacicie za utrzymanie chociażby tego portalu czyż nie ?

Wróć do „Wiara, religie i sekty”