Co rusz to słyszymy, że "zabił, bo potrzebował na piwo" czy na cośtam... z tego, co ja widzę, życie drugiego człowieka jest przeliczane na pieniądze

Myślę ,ze nie ma żadnej wartości ... Dziś nie istnieje nawet poszanowanie dla zwłok,a co dopiero życia.Tym samym sądzę ,że każdy z nas jest w stanie zabić z jakiegoś powodu...musi istnieć tylko odpowiedni zapłonnik.Jednym przyszłoby to trudniej , innym łatwiej.Człowiek to zwierzę,któremu nie zawsze udaje się kontrolowaćJak myślicie, jaką wartość ma dzisiaj życie ludzkie
Zgadzam się z tobą w większości lecz ja posunę się dalej, możliwe ,iż będziecie to uważać za bardzo płytkie. W Matrixie jeden z agentów powiedział coś w styluleszek pisze:Myślę ,ze nie ma żadnej wartości ... Dziś nie istnieje nawet poszanowanie dla zwłok,a co dopiero życia.Tym samym sądzę ,że każdy z nas jest w stanie zabić z jakiegoś powodu...musi istnieć tylko odpowiedni zapłonnik.Jednym przyszłoby to trudniej , innym łatwiej.Człowiek to zwierzę,któremu nie zawsze udaje się kontrolowaćJak myślicie, jaką wartość ma dzisiaj życie ludzkie
a TwójW skali społeczeństwa i świata- nie ma żadnej wartości... Jesteśmy pyłem...
Ważne jest, jaka wartość ma życie dla nas? Jaka wartość ma życie jednej jednostki ludzkiej dla drugiej...Jeśli szanujemy innych i ich indywidualizm, to zycie będzie miało dla nas wartośc niewymiarowa!
Jednak nie zgadzam się z jedna kwestią- że dobra jest tyle co zlaPoczucie wartości życia jest jednak w nas samych. Znakomita większość ludzi ma to poczucie. Nie można opierać tezy o tym, ze życie nie ma wartości tylko na tym co widzi się na codzień.