Ludzie Gór

Bigfoot, Yeti, Chupacabra i inne zwierzęta, które istnieją wg rozmaitych podań, legend i relacji świadków, a których istnienie aktualnie odrzuca współczesna zoologia
Oscypek
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Oscypek »

Być może jakieś małpy przystosowone do życia w tym klimacie. Na ludzi napadają, gdyż potrzebują pożywienia, czy do czegoś do zbudowania osłony przed śniegiem/wiatrem.
Awatar użytkownika
Ivellios
Administrator
Administrator

Post autor: Ivellios »

Nie są to czasem jacyś krewni słynnych hobbitów?
Komandoska-94-
Forumowy maniak
Forumowy maniak

Post autor: Komandoska-94- »

Obiło mi się o uszy coś o rasie zwanej "hobbit". może to jacyś krewni tego "hobbita", hoś nie jestem pewna...
Kiedrzu
Tropiciel tematów
Tropiciel tematów

Post autor: Kiedrzu »

Mam nadziej, że w owe "krasnale" nikt nie wierzy ;P....
Koffee
Senior forum
Senior forum

Post autor: Koffee »

malutcy ludzie z Flores wymarli dopiero 12 tys lat temu, może w himalajach żyją jeszcze tacy?

kidrzu - a co to już w karsnoludki wierzyć nie można? a ja właśnie wierzę w małe ludziki :) i inne takie mitologiczne stworki...

[ Dodano: 29-08-2006, 14:13 ]
btw. yeti podobno dzielą się na trzy grupy, w skrócie to będzie na małe, średnie i duże :) małe by wzrostem pasowały, tylko ponoć są roślinożerne i raczej nie agresywne
Koffee
Senior forum
Senior forum

Post autor: Koffee »

7 krasnoludków - hostoria prawdziwa: 'wiedziałem, że te wszystkie bajki to ściema'

;)
Kiedrzu
Tropiciel tematów
Tropiciel tematów

Wiele doniesień o krasnalach, nikifoor powiadasz...
To ja poprosze wykaz tych doniesień z lat 1985-2006.
Będe wdzięczny.
Krainą krasnali i innych leprekaunów jest Irlandia.
Z tego co ja wiem, to trunki w Irlandii też są mocne ;P.
Kiedrzu
Tropiciel tematów
Tropiciel tematów

Dla mnie opowieści o krasnoludkach, leprekaunach itp, to mity, legendy, klechdy i bajania.
Rzeczjasna to jest moje zdanie.
Swego czasu, jedyną rzeczą związaną którą usłyszalem o rzekomym widywaniu krasnali, bylo to iż, ponoć w niemczech znaleziono takowego, porażonego przez piorun...

PS
Źródlo tej informacji to.....5-10-15(97 rok) :D :D :D :D :D
Darnok
Senior forum
Senior forum

Post autor: Darnok »

Kiedrzu pisze:Źródlo tej informacji to.....5-10-15(97 rok)
Rzeczywiście wiarygodne :)
cleric
Senior forum
Senior forum

Post autor: cleric »

drakula pisze:obrzydliwi ludzie gór
a można prosić o opis? też chcę wiedzieć na czym ta obrzydliwość polega :)
Schnappi
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Post autor: Schnappi »

Wielu współczesnych mieszkanców Islandi twierdzi, że na własne oczy widzieli małe ludki, nazywane huldafolk, mają zamieszkiwać niedostępne obszary i jaskinie. Nawet, gdy planuje się tam budowę autostrady to tak, żeby nie przebiegała przez tereny tych ludzików, bo mają być bardzo złośliwi. :grin: :wink: :grin: .

Co do tych małych ludzi z Tybetu, skojarzyło mi się to z opowieściami o istocie (hominidzie), o nazwie Migey, tez stamtąd. W jednym z klasztorów znajdują się zmumifikowane zwłoki, ponoć małego Migey'a, który miał atakować ludzi. Ale jego twarz ma bardzo ludzki wyraz, więc może to być po prostu zdeformowany człowiek.
(mówili o tym na National Geographic)

W domowe krasnoludki nie wierzę, choć chciałoby się, żeby kiedyś za mnie pracę domową odrobiły.... :D Ale może jakaś gałąź ewolucji człekokształtnych poszła w kierunku skarłowacienia? Nigdy nic nie wiadomo............ :) :)
De Ruyter
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Post autor: De Ruyter »

Na Hawajach też są podobno mali ludzie - tacy mniej więcej jak człowiek z Flores
Schnappi
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Post autor: Schnappi »

Jak byłem mniejszy i miałem kupe lekcji, czasem otwierałem zeszyt, zamykałem oczy i marzyłem, że przyjdzie jakiś krasnoludek i jak otworzę, to wszystko będzie zrobione. Tak na prawdę nigdy w to nie wierzyłem. :D :D Może dlatego nigdy nie było zrobione? :D

Wróć do „Kryptozoologia - nieznane zwierzęta”