Księżyc

Bardziej niż nieprawdopobobne, niemożliwe, niewiarygodne... i nie pasujące do pozostałych kategorii.
Hunter
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Księżyc

Post autor: Hunter »

No właśnie... księżyc i jego właściwości, czemu ludzie lunatykują, gdy jest pełnia. Mi raz zaświecił w oczy i nie mogłem całą noc już spać. Słyszałem, że księżyc jset ponoć z innej galaktyki. Piszcie wszystko na temat księżyca.
ArturVonFornal
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

Post autor: ArturVonFornal »

Ja słyszałem że

a) Księżyc jest pusty w środku
b) Księżyc jest tak na prawdę bazą nasłuchową obcych (ludzie którzy w to wierzą jako dowody przedstwaiają to że zawsze jest zwrócony tą samą stroną w kierunku Ziemi, jego rozmiary są nieproporcjonalnie duże w stosunku do naszej planety, wszystkie "morza" są po widocznej stronie [to właśnie te niektórzy posądzają że są to jakieś odbiorniki czy inne anteny] i jeszcze kilka, kiedyś czytałem o tym ale nie pamiętam)
c) Może nie dokładnie o Księżycu ale temat pobliski, że misja Apollo była inscenizacją (ale o tym to chyba już wszyscy słyszeli ;) )
Awatar użytkownika
Ivellios
Administrator
Administrator

Post autor: Ivellios »

Mnie się wydaje, że to jest bardziej związany temat z astronomią i hipnozą ;)

Księżyc jest zawsze zwrócony tą samą stroną do Ziemi, ponieważ nie obraca się wokół własnej osi, tylko jest tak jakby "przyklejony".

Ale z tą bazą nasłuchową to według mnie jeden wielki LOL... :roll:
ArturVonFornal
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

No co, miało być wszystko więc teorie spiskowe też ;) Ale taka idealna synchronizacja obrotów Księżyca i Ziemi jest serio trochę dziwna...
Awatar użytkownika
..::Mothwoman::..
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Post autor: ..::Mothwoman::.. »

Wg mnie to, że Księżyc jest bazą nasłuchową, to kompletna bzdura. Bo niby czemu ?? Bo zawsze jest zwrócony w stronę Ziemi, tak , że widzimy tylko jedną półkulę ? Głupotą jest snuć takie teorie. Czas obrotu Księżyca wokół własnej osi trwa tyle, ile obrót wokół Ziemi, czyli 27 dni 4 godziny i 43 min. M.in. jest to przyczyną faz Księżyca.
ArturVonFornal
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

Nie ja to wymyśliłem, ja tylko przytaczam. A ja się dalej upieram że synchronizacja do tego stopnia jest dalece dziwna, nawet Merkury, który wyhamowywany przez Słońce również nabrał takiej lekkiej synchronizacji nie jest tak bardzo "przylepiony" jak nasz Księżyc do Ziemi...

A tak przypadkiem, trochę drażni mnie to, że jeszcze wcześniej nie wiedziałaś o tych danych dotyczących Księżyca a teraz nagle nimi "błysnęłaś" ;) Ale to tak osobiście, więc nie bierz tego do siebie :)
Awatar użytkownika
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Niczym nie błysnęłam, a o danych wiedziałam po prostu wtedy inaczej to sformułowałam (dokładnie pamiętam jak) i wyszło w tym kontekście, że Księżyc się WOGÓLE nie obraca wokół własnej osi, a chodziło mi o to, że my widzimy go tak, jakby się nie poruszał.
Awatar użytkownika
Ivellios
Administrator
Administrator

Post autor: Ivellios »

Nie, że inaczej to ujęłaś, tylko ja się pomyliłem.
Awatar użytkownika
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

O rany, ludzie- być może się pomyliłeś, a może ja miałam na myśli jedno, a sformułowałam to tak, że wyszło drugie. Pamiętam, co pisałam. Z resztą, mniejsza o to, bo zaczynamy odbiegać od tematu. :)
agnieszkaplus3
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Post autor: agnieszkaplus3 »

Dla czego amerykanie nie wykonali badań sejsmicznych na księżycu a lot z załogą, która miała wykonac takie badania zakończył się fiaskiem. Po co NASA przez ponad 25 lat wyśmiewała wszystkich mówiących o dziwnych zjawiskach na księżycu (świetliste kóle,szczątkowa atmosfera,mgły i opary oraz sporo innych) a następnie w latach 90-dziesiątych oficjalnie potwierdzono występowanie tych zjawisk,o których wiedziano jeszcze przed wojną.

Wróć do „Niewyjaśnione zjawiska”