Księżyc
-
- Aktywny pisacz
Księżyc
No właśnie... księżyc i jego właściwości, czemu ludzie lunatykują, gdy jest pełnia. Mi raz zaświecił w oczy i nie mogłem całą noc już spać. Słyszałem, że księżyc jset ponoć z innej galaktyki. Piszcie wszystko na temat księżyca.
-
- Dyskusjoholik
Ja słyszałem że
a) Księżyc jest pusty w środku
b) Księżyc jest tak na prawdę bazą nasłuchową obcych (ludzie którzy w to wierzą jako dowody przedstwaiają to że zawsze jest zwrócony tą samą stroną w kierunku Ziemi, jego rozmiary są nieproporcjonalnie duże w stosunku do naszej planety, wszystkie "morza" są po widocznej stronie [to właśnie te niektórzy posądzają że są to jakieś odbiorniki czy inne anteny] i jeszcze kilka, kiedyś czytałem o tym ale nie pamiętam)
c) Może nie dokładnie o Księżycu ale temat pobliski, że misja Apollo była inscenizacją (ale o tym to chyba już wszyscy słyszeli
)
a) Księżyc jest pusty w środku
b) Księżyc jest tak na prawdę bazą nasłuchową obcych (ludzie którzy w to wierzą jako dowody przedstwaiają to że zawsze jest zwrócony tą samą stroną w kierunku Ziemi, jego rozmiary są nieproporcjonalnie duże w stosunku do naszej planety, wszystkie "morza" są po widocznej stronie [to właśnie te niektórzy posądzają że są to jakieś odbiorniki czy inne anteny] i jeszcze kilka, kiedyś czytałem o tym ale nie pamiętam)
c) Może nie dokładnie o Księżycu ale temat pobliski, że misja Apollo była inscenizacją (ale o tym to chyba już wszyscy słyszeli

-
- Administrator
-
- Dyskusjoholik
-
- Aktywny pisacz
Wg mnie to, że Księżyc jest bazą nasłuchową, to kompletna bzdura. Bo niby czemu ?? Bo zawsze jest zwrócony w stronę Ziemi, tak , że widzimy tylko jedną półkulę ? Głupotą jest snuć takie teorie. Czas obrotu Księżyca wokół własnej osi trwa tyle, ile obrót wokół Ziemi, czyli 27 dni 4 godziny i 43 min. M.in. jest to przyczyną faz Księżyca.
-
- Dyskusjoholik
Nie ja to wymyśliłem, ja tylko przytaczam. A ja się dalej upieram że synchronizacja do tego stopnia jest dalece dziwna, nawet Merkury, który wyhamowywany przez Słońce również nabrał takiej lekkiej synchronizacji nie jest tak bardzo "przylepiony" jak nasz Księżyc do Ziemi...
A tak przypadkiem, trochę drażni mnie to, że jeszcze wcześniej nie wiedziałaś o tych danych dotyczących Księżyca a teraz nagle nimi "błysnęłaś"
Ale to tak osobiście, więc nie bierz tego do siebie 
A tak przypadkiem, trochę drażni mnie to, że jeszcze wcześniej nie wiedziałaś o tych danych dotyczących Księżyca a teraz nagle nimi "błysnęłaś"

-
- Aktywny pisacz
-
- Administrator
-
- Aktywny pisacz
-
- Aktywny pisacz
Dla czego amerykanie nie wykonali badań sejsmicznych na księżycu a lot z załogą, która miała wykonac takie badania zakończył się fiaskiem. Po co NASA przez ponad 25 lat wyśmiewała wszystkich mówiących o dziwnych zjawiskach na księżycu (świetliste kóle,szczątkowa atmosfera,mgły i opary oraz sporo innych) a następnie w latach 90-dziesiątych oficjalnie potwierdzono występowanie tych zjawisk,o których wiedziano jeszcze przed wojną.