Zaskakujące byłoby, gdyby DNA to była potrójna helisa. Jeżeli jes podobny do ludzkiego DNA, to znaczy, ze może byc to naczelny. Nieznany gatunek. Tylko skąd jego "umiejętności"?Schnappi pisze:Do tego jeszcze DNA rośliny....bardzo dziwna sprawa z tą krwią........
Chupacabra
-
- Senior forum
-
- Senior forum
problem w tym, ze stada owiec mają po 100 sztuk, a nie 12. To musiałoby być conajmniej stado czup. I masz rację, widywano je zawsze pojedynczo. W dodatku ich zdjęcia, Rzadko są identyczne, albo podobne. Z wysysaniem mózgu zgadzałoby się tylko jedno, że mózg jest wyjątkowo energetyczny, ale fakt, że dostosowany musiałby być aparat gębowy. Inna sprawa, że nigdy nie mieliśmy okazji go zbadać.G_hacallah pisze:Załóżmy, że 12
-
- Nowicjusz
A uważasz że labolatoria w USA aż tak bardzo różnią się od naszychDragonFire pisze:my nie, my potrafimy sklonować kaczki ;p
ale tajne labolatoria usa?

-
- Senior forum
tak przy okazji. To dlaczego negujecie możliwość stworzenia nowego gatunku. Odpowiednia modyfikacja genomu tworzy nowy gatunek. Jestem na biotechnologii. Pierwszy rok, ale co się bede. Zabawa jest taka, że w czystej teorii, posiadając odpowiednie geny, potrafilibyśmy stworzyć miniature żyrafy. Albo większą wersję ratlerka ze świecącymi oczami. To naprawde nie jest taki problem. Jeśli chodzi o możlwiości USA, to nie znamy ich. I nigdy nie będziemy znali.Dead_but_mad pisze:wątpię by miały technikę umożliwającą stworzenie nowego gatunku bo musieliby to zacząć robić już w XIX wieku oł jaaaa
-
- Senior forum
to niestety prawda. Ale co do zmiany gatunku, to jest możlwia oczywiście, wszystko w teorii. Powiedzmy tak, nie chodzi jedynie o niewielką ingerencję np. zmiana smaku, czy koloru. To oczywiście nie zmienia gatunku. Chodzi jednak o zaawansowaną rekombinację genów. Całkowita zmiana wyglądu itp. Jednak, jak zwykle w tym co mówię, jest kruczek. W rzeczywistości wszystko o czym powiedziałem to czysta teoria. W dodatku nawet gdybyśmy byli zdolni do zaawansowanej rekombinacji genów, to nie potrafilibyśmy określić kształtu stwarzanego osobnika. Czyli teraz mgę powiedzieć tak:G_hacallah, masz rację!G_hacallah pisze:Problem polega na tym, ze to czysta teoria. Sam powinienes wiedziec czym sa geny sprzężone to one stanowią głowny problem. Na obecnym stadium rozwoju inzynierii genetycznej to możemy jeszcze o czymś takim pomarzyć.
-
- Dyskusjoholik
uważaj, bo chupa liże mózgi...G_hacallah pisze:Liznełam jedynie tematu trochę

a jeżeli chupa napada stadami? widywano jednego osobnika... ale jeżeli 1 owca jest jedzona, to dlaczego reszta nie ma szansy nawet 'zamuczeć'?Mawerick pisze:G_hacallah napisał/a:
Załóżmy, że 12
problem w tym, ze stada owiec mają po 100 sztuk, a nie 12.
rozumiem, że stworzenie potrafi 'skakać' na długie odległości (pewnie przy pomocy skrzydeł. znaczy odbija się nogami jak kangur i wspomaga się troche w locie skrzydłami,
a potem gdzieś spada. może nie może latać jak ptak), więc zapewne stado chup (chupa chups ;p) wskakuje w krzaki, a gdy ktoś się skapnie że coś się dzieje, to wychodzi z domu i widzi tylko jedną chupe. oczywiście jeśli widzi. chodzi mi o to, że może jest jakaś chupa sprzątająca po innych ;p... nie wiem. ale jedna tego wszystkiego nie zje. a nawet jeśli zmieści w sobie, to już potem nie ma ochoty skakać, jak i człowiek po obiedzie nie polezie na karuzele

no wybacz, oni nie mieli stanu wojennego i mieli sporo czasu by coś sobie stworzyć. biedy też raczej nie mieli. my ledwo sobie daliśmy rade z jaruzelskim i wcześniejszymi matołami, a oni... polska zawsze stała z tyłu za innymi krajami, więc co my możemy?Dead_but_mad pisze:A uważasz że labolatoria w USA aż tak bardzo różnią się od naszych?
[ Dodano: 07-11-2006, 20:21 ]
czyli to będzie czekolada o wyglądzie marchewki?G_hacallah pisze:Jeśli stworzymy dajmy na to marchewke o smaku czekolady, zaingerujemy w jej genom, ale dalej bedzie ona marchewką, z tym, że nową odmianą marchewki.
[ Dodano: 07-11-2006, 20:27 ]
a poza tym wszystkim. czepiliśmy się usa. ale tam gdzie jest baza wojskowa usa, jest też baza ufo (mówie o tej wyspie PR). duża głowa, wielkie oczy - charakterystyka wyglądu... przecież to szaraki tak wyglądają... a oni już sobie dobrze radzą z dna, nie to co debile-ziemianie. więc -choć nie wiem po co- może to szaraki zrobiły to coś.
bo fakt jest faktem, usa wiele głupot potrafi zrobić i wielu rzeczy się możemy po nich spodziewać. ale żeby mogli stworzyć jakieś stworzenie, które się może samo reprodukować bez potrzeby laboratorium... hmmm... to nie za trudne troche dla nich?
-
- Senior forum
-
- Dyskusjoholik
-
- Senior forum
-
- Administrator
Panie i panowie... (przede wszystkim panowie) skończcie offtopować, bo jeszcze trochę i temat o chupie zamieni się w jeden wielki śmietnik...
Tak w ogóle to czemu ciągle trujecie o amerykanach? Bo ich najłatwiej oskarżyć o stworzenie chupy, tak? To, że oni mają Strefę 51, że robili próby z Eksperymentem Filadelfia, że robią inne ściśle fajne rzeczy, to nie jest zaraz powód do tego, żeby ich posądzać o jakieś niestworzone rzeczy typu stworzenie chupacabry...
Świat powariował... na każdym forum paranormalnym, na jakie tylko wszedłem, obojętnie czy bardziej znane czy mniej, wszędzie wszyscy trują, jacy to amerykanie są źli, jakie z nich sk.urwysyny i tak dalej. Od tego pierdolenia aż się dyskusji odechciewa...
Tak w ogóle to czemu ciągle trujecie o amerykanach? Bo ich najłatwiej oskarżyć o stworzenie chupy, tak? To, że oni mają Strefę 51, że robili próby z Eksperymentem Filadelfia, że robią inne ściśle fajne rzeczy, to nie jest zaraz powód do tego, żeby ich posądzać o jakieś niestworzone rzeczy typu stworzenie chupacabry...
Świat powariował... na każdym forum paranormalnym, na jakie tylko wszedłem, obojętnie czy bardziej znane czy mniej, wszędzie wszyscy trują, jacy to amerykanie są źli, jakie z nich sk.urwysyny i tak dalej. Od tego pierdolenia aż się dyskusji odechciewa...
-
- Dyskusjoholik
wow... podaj linki do tych for, chętnie się nam dorzuce z amerykańcami 
a śmietnik to już tu jest od dawna...
p.s.
a na temat chupy to już się chyba wyczerpało, bo co jeszcze można powiedzieć? ludzie, 19 stron dyskusji, to chyba dość?
p.s.2
Iv sam masz podpis:

a śmietnik to już tu jest od dawna...
ty popierasz ich z tymi eksperymentami?Ivellios pisze: że robią inne ściśle fajne rzeczy
p.s.
a na temat chupy to już się chyba wyczerpało, bo co jeszcze można powiedzieć? ludzie, 19 stron dyskusji, to chyba dość?
p.s.2
Iv sam masz podpis:
i to myśmy się amerykanów czepili? O_oTo prawda, że Bush nie lubi Paranormalium
-
- Senior forum
-
- Aktywny pisacz
-
- Aktywny pisacz
Raczej fanatyczni patrioci, jeśli już.
Ale mimo wszystko nie wydaje mi się, żeby mogli stworzyć chupę. To, że ich o to oskarżamy wynika wg mnie z tego, że po prostu uwielbiamy teorie spiskowe, jak sobie pomyślimy ,,kit nam wciskają, a tak naprawdę to coś na pewno knują...'' to chyba się nam jakis ośrodek przyjemności uaktywnia..

-
- Senior forum