Aborcja,Poronienie

Dział na wszelakiego typu tematy religijne, dotyczące wiary oraz zagrożeń związanych z działalnością sekt
Awatar użytkownika
Chantelle
Forumowy maniak
Forumowy maniak

Re: Aborcja,Poronienie

Post autor: Chantelle »

Hahaha, wez wogole skad te dzieciaki się biora.
Tez się bawiloes w sloneczko Ruskof ;)
Ostatnio zmieniony 2010-05-30, 14:09 przez Chantelle, łącznie zmieniany 1 raz.
Ruskof
Senior forum
Senior forum

Post autor: Ruskof »

No jasne..Wygralem w niej przeciez :lol:
A tak serio to o tym slonczeku slyszalem,ze niedaleko od mojego miejsca zamieszkania w polsce robili slonczeko,naszczescie zadna dziewczyna nie zaszla w ciaze (debilstwo ich i tak nie zna granic)
zblazowany

Post autor: zblazowany »

Są przypadki że po tych zabawach w słoneczko zachodzą w ciążę, można w necie o tym przeczytać.
Dobra to co w takim razie sądzicie o in vitro?
Ruskof
Senior forum
Senior forum

O ile dobrze wiem,to wszczepianie sztucznych komorek do przyszlej matki.Mysle ze zabieg taki jest bezsensu,chyba ze kobieta nie jest plodna.
Awatar użytkownika
Chantelle
Forumowy maniak
Forumowy maniak

Post autor: Chantelle »

Ja jestem przeciwko, ale mam dziecko, nie wiem co to znaczy chciec zajsc i nie moc, musi to byc straszne .... :(
A jestem przeciwko, bo nie podoba mi się az taka ingerencja w nature .
Ruskof
Senior forum
Senior forum

Chantelle,a co jesli kobieta jest bezplodna a chce miec dziecko?Ma zostac do konca zycia bez potomkow?Jest jeden sposob,ktory tak nie ingeruje naturze,juz o nim pisalem ale jego nazwy nie pamietam.Jesli kobieta jest bezplodna,to inna kobieta moze jej plod przekazac,ktory zostal spolodzony przez jej partnera lub partnera bezplodnej kobiety.A wracajac do in vitro to tez nie podoba się jedno.Nie wiem jak to robia,ale czy gdy wszczepiaja sztuczny plod to posiada on juz kod genetyczny?
Awatar użytkownika
Spock
Administrator
Administrator

Post autor: Spock »

Ruskof, nie ma czegoś takiego jak "sztuczny płód", ani "sztuczne komórki". A gdyby nawet, to sztuczna komórka jest nieodróżnialna od naturalnej.

Z zapłodnienia in vitro powstaje normalny ludzki zarodek, który potem wszczepia się do macicy. I jak najbardziej ma swój niepowtarzalny kod genetyczny.
Co w tym strasznego, że jajeczko i plemnik pobrane od rodziców, połączą się poza organizmem kobiety ? Rodzi się dziecko a nie żaden frankensztajn.
zblazowany

No ja jestem na tak jakby coś.
Ingerencja w naturę? to w takim razie musiano by zaprzestać przeszczepów twarzy bo to jaka jest interwencja w naturę. Po stronie obrońców życia największy problem jest z tym że niektóre zarodki giną podczas tej metody. Oni uważają komórkę za człowieka.
Jeśli jest wyższe dobro czyli pragnienie dziecka to można te zarodki poświęcić dla tego dobra.
Awatar użytkownika
Spock
Administrator
Administrator

W ogóle, to powiem więcej: powinno się odchodzić od naturalnego zapłodnienia na rzecz in vitro właśnie.
Pobieramy materiał genetyczny od każdego, zamrażamy w ciekłym helu, a potem dokonujemy sterylizacji. Gdy para chce mieć dziecko, idzie do kliniki. Świadome rodzicielstwo.
Efekt: nie ma niechcianych ciaż, dzieci w beczkach, zaniedbanych chuliganów, ani tirówek na autostradach.
zblazowany

Eeeee to się tak nie da, niechciane ciąże i tak będą. Popęd płciowy odgrywa swoją rolę. Tego nie da się wyeliminować za jednym zamachem.
Awatar użytkownika
Spock
Administrator
Administrator

Jasne że się da. Od czego chirurgia ?
zblazowany

Nie kapuję czyli co sterylizujemy ludzi czy jak?
Ruskof
Senior forum
Senior forum

Spock pisze:W ogóle, to powiem więcej: powinno się odchodzić od naturalnego zapłodnienia na rzecz in vitro właśnie.
Pobieramy materiał genetyczny od każdego, zamrażamy w ciekłym helu, a potem dokonujemy sterylizacji. Gdy para chce mieć dziecko, idzie do kliniki. Świadome rodzicielstwo.
Efekt: nie ma niechcianych ciaż, dzieci w beczkach, zaniedbanych chuliganów, ani tirówek na autostradach.
Jesli tak,to czemu się nie zgadzac?Dzieki za wyjasnienie tego,juz obralem inne pole widzenia co do tego.
zblazowany pisze:Nie kapuję czyli co sterylizujemy ludzi czy jak?
Moze nie tyle zeby sterylizowac,tylko pobierac sperme w jader (czytalem o kolesiach ktorzy regularnie chodza do szpitali by oddawac sperme ktora bedzie sluzyla jako zpladniacz kobiet ktore chca miec dziecko,ale tylko dziecko,bez partnera)
Awatar użytkownika
Spock
Administrator
Administrator

Dokładnie. Przecież mówiłem.

Komórki pobieramy, na wypadek gdyby jednak w przyszłości zapragnęli mieć dzieci, a potem sterylizujemy - żeby nie było wpadki.
zblazowany

Ale chyba nie mówicie o przymusowej sterylizacji bo to by było znieważeniem godności człowieka, rodzajem ubezwłasnowolnienia.
Ruskof
Senior forum
Senior forum

Jesli czlowiek się na takie cos zgodzi to wcale nie,ale watpie zeby tak się stalo,w koncu mowi się ze seks jest potrzeby w codziennosci zeby byc szczesliwym,co jesli go nie bedzie?
Awatar użytkownika
Spock
Administrator
Administrator

Seks i pożądanie nadal będzie, tyle że bez prokreacji. Oczywiście wszystko dobrowolnie.
Ruskof
Senior forum
Senior forum

Chociaz poczekaj..Sterylizacja nic nie poradzi na seks i pozadanie?Gdyby wszystkim mezczyznom jaja odcieto to by ryczeli jak kobiety i penis nigdy by juz nie stanal,bo to wlasnie jadra od tego sa no nie?A jak nie ma spermy to po co wzwod?I po co orgazmy?Nie mialo by to sensu biologicznego (wiem ze zeszlem na nieodpowiedni temat ale chyba przyznacie ze taka jest prawda)
Awatar użytkownika
Arek
Senior forum
Senior forum

Post autor: Arek »

A jestem przeciwko, bo nie podoba mi się az taka ingerencja w nature .
Gdybyś chciała zostać matką a nie mogłabyś z różnych powodów, szybko zmieniłabyś zdanie
Ruskof
Senior forum
Senior forum

A teraz mysle co kobiety ktore sa bezplodne mysla o kobietach (kobietach?) ktore abortowaly...

Wróć do „Wiara, religie i sekty”