Czyżby Roswell w Polsce??

Terminem UFO określa się każdy obiekt latający, którego natura jest niewytłumaczalna dla nauki lub istnieje zbyt mało informacji do jej określenia
|-_-|
Forumowy maniak
Forumowy maniak

Re: Czyżby Roswell w Polsce??

Post autor: |-_-| »

Akurat podzielam Wasze zdanie o fotomontażu, ale nie mamy pewności, że na zdjęciu faktycznie znalazło się UFO. :)
Awatar użytkownika
Arek
Senior forum
Senior forum

Post autor: Arek »

Jeżeli wierzyć tej histori tak jak jest opisana to budzi się we mnie nie tyle co wątpliwości ale szereg pytań.
Zacznijmy od tego talerza który widzieli świadkowie, mówią że był duży i na zdjęciu także widać że mały nie jest. Więc co spadło do basenu portu? To nie mógł być ten talerz bo inny świadek mówi że był to "walcowaty pojemnik jakby z folii szklanej - wspomina inżynier - wypełniony rdzawą cieczą" ktoś inny mówi także świadek że:"To było wielkości dwustulitrowej beczki".
Dla porównania zrobiłem zdjęcie mojej 250-ciolitrowej beczki do łapania deszczółki.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d83 ... 8f055.html
A więc co? ???? .Nad miastem widziano duży talerz który miał problemy, który na drugim zdjęciu już nawet dymi, potem słyszano odgłos trzących się metali i coś spadło do basenu portu. Ale to nie talerz spadł tylko jego część! Talerz był duży a wyłowiono beczkę metrowej wysokości, wypełnioną jakąś brązową cieczą. I w tej beczce miał znajdować się ten załogant??? Nie, w artykule o tym nie wspomniano ale to logiczne.
Uważam, moja teoria jest taka że nad Bałtykiem doszło do katastrofy ufo ale do basenu wpadła tylko część (lub więcej części) statku. Reszta musiała spaść trochę dalej, wcale nie daleko, okolice miejsca gdzie znaleziono przypalonego załoganta
Adanek
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Post autor: Adanek »

Możliwe, że tak jak mówi Arek to był tylko kawałek tego "wielkiego statku" :)
A o fotomontażu tutaj chyba nie ma mowy :)
DanaS
Senior forum
Senior forum

Post autor: DanaS »

Więc gdzie może być reszta? Arek, organizujemy ekspedycję? ;>
Adanek
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Reszta może już dawno nie istnieć na tym dnie :) Ktoś mógł już to zabrać i chyba to jest do wytłumaczenia kto i jak to zabrał ale powstrzymam się mówienia o tym jak to mogło być, że reszty może już nie być. Zostałbym pewnie wyśmiany albo co gorzej zasypany toną pytań od jednego użytkownika, który lubi "cisnąć" innego użytkownika. Więc może potem się zdecyduję. :)
Pozdrawiam Adrian :)
Awatar użytkownika
Spooky Fox
Administrator
Administrator

Post autor: Spooky Fox »

Adanek pisze:Zostałbym pewnie wyśmiany albo co gorzej zasypany toną pytań od jednego użytkownika, który lubi "cisnąć" innego użytkownika.
Zapomnij. Tutaj nie ma czegoś takiego. Mówisz to, co myślisz. A jeśli ktoś Cie wyśmiewa, to tylko świadczy o jej/jego głupocie. A jeśli ty się boisz o tym napisac, to pozwolisz, że Cię wyręczę, bo wiem, o czym myślisz.

Resztki statku na dnie morza już nie ma. Żadna cywilizacja nie mogłaby sobie pozwolic, żebyśmy my, tak ułomne, w stosunku do nich, jakby nie patrzec, stworzenia, odkryły coś takiego. Więc jeszcze tej samej nocy ów przedstawiciele, poinformowani wcześniej o kłopotach swojego "ziomka" przybyli i zabrali wszystko, aby nie trafiło w niepowołane ręce.

Proszę. Może byc, Adanek? Więc Ci niewierni Tomasze, którzy nie uwierzą, póki nie zobaczą, niech nie szukają, bo i tak nic nie znajdą. Chciałbym tylko zaznaczyc, że co po niektórzy wierzą w Boga, Jezusa Chrystusa i całą tą rodzinę, a też nigdy ich nie widzieli, a swoją wiarę opierają na zapiskach ludzi, którzy na dobrą sprawę nawet nie byli obecni w czasach Chrystusa, a dzisiaj te zapiski są nazywane Biblią. Więc, jeśli ktokolwiek uważa, że to, co przedstawiłem jest niemożliwe, niech nawet pomyśli o tym, w co sam wierzy. Adanek, nie bój się wyrażać swojego zdania. Jakiekolwiek by nie było, pisz to, co masz na myśli. Pozdrawiam.
Adanek
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Spooky prawie, prawie :) Ale nie do końca. Ostatnio czytałem o tzw. NOP(chyba tak to się pisze), że w czasie II wojny światowej dużo raportów o tym było jak nagle pojawiło się coś na radarze łodzi podwodnej i nagle znikło.. I jeszcze jedno, najwięcej obserwacji UFO jest właśnie nad wodą. To dziwne prawda? Możliwe, że oni mają jakieś tam tzw. bazy podwodne. Bo łatwiej jest polecieć 100000 km w górę, niż 10 km w dół. Więc moja teoria do tego jest taka, że oni od razu to zabrali z tego dna żeby taka prymitywna rasa jak my nic o nich nie wiedzieli. Możliwe jest też to, że oni są w tych głębinach w celach badawczych itp. Tak jak my latamy w kosmos, oni latają na Ziemię :) Więc lepiej sprawdźmy co mamy pod nogami a nie co jest nad nami..
Pozdrawiam Adrian :)
DanaS
Senior forum
Senior forum

Biorąc pod uwagę, że większa część mórz i oceanów jest jeszcze nie zbadana to taka teoria miałaby prawo bytu. Nie wiem czemu, ale jakoś mi ta teoria o podwodnych bazach zaleciała Trójkątem Bermudzkim ;). Już gdzieś kiedyś na forum ktoś też wpadł na podobny pomysł.
Adanek
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Możliwe, że oni mogą się przemieszczać przez trójkąt bermudzki :P Ale to byłoby sprzeczne z tym, że latają w górę itp. Sam już nie wiem... Ale każda teoria jest dobra :)
Pozdrawiam Adrian
~Sir Nobody~
Tropiciel tematów
Tropiciel tematów

Post autor: ~Sir Nobody~ »

Ale to byłoby sprzeczne z tym, że latają w górę itp
dlaczego? ;]

Mi też to się skojarzyło z Trójkątem Bermudzkim, ale jeszcze bardziej z Rowem Mariackim (tak to się pisze?).

Pomysł z tym, że niszczą dowody jest ciekawa, jednak nie do końca ją podzielam ;] Nie pytajcie, dlaczego - sam nie wiem ;)
DanaS
Senior forum
Senior forum

ja moze bym podzielała gdybym w to wierzyła. Na razie gdybam.

A rów jest MARIAŃSKI. Mariacki mamy kościół w Krakowie ;)
Adanek
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

~Sir Nobody~ pisze:
dlaczego? ;]
Sam nie wiem jakoś tak mi przyszło do głowy pewnie dlatego, że na szybko pisałem :P

Trójkąt Bermudzki może być ich przejściem "szybkim" na naszą planetę :P Możliwe też, że inna cywilizacja z innego wymiaru przez ten "Trójkąt" podróżuje do naszego świata :)
DanaS
Senior forum
Senior forum

Adrian, nie podłapuj tematu ;). Zaraz się offtop zrobi. O Trójkąt kłócimy się gdzie indziej ;P
Adanek
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Ok ok. To tylko moje zdanie na temat tego Trójkąta :)
Awatar użytkownika
Spooky Fox
Administrator
Administrator

Zostawcie trójkącik w spokoju. Toż to nawet z UFO nie ma nic wspólnego. Porównajcie akweny innych mórz i oceanów, to wyjdzie wam, że trójkącik jest jednym z najbezpieczniejszych.

BTW, ja też kiedyś słyszałem o kilku akcjach, gdzie ludzie widzieli NOLe wbijające się w wodę i z tejże wypryskiwali. Lucjan Znicz, polski ufolog i pisarz, postanowił nawet troszkę urozmaicic, oczywiście nieoficjalnie, skalę amerykańskiego ufologa J.A.Hyneka i dodał do UFO jeszcze UAO, UAP, UUO, USE i jeszczę parę innych. UAO i UAP jest to UFO podzielone na dwie kategorie. UAO to te wszystkie UFO, które są zwarte, a kontury i masę mają wyraźną. UAO - Unidentified Aerial Objects. UAP, to bardziej tajemnicze, otoczone mgiełką, ot chocby powiedzmy niektóre obserwacje piorunów kulistych. I UAP oznacza Unidentified Atmospheric Phenomenom. USE, to termin wymyślony już przez Flammonde'a, a termin ten mieści w sobie wszystkie inne terminy i oznacza Undefined Sensory Experience czyli Nieokreślone Doznania Zmysłowe. Ale Znicz mówi o jeszcze jednym typie UFO - UUO. Czyli Underwater Unidentified Objects. Podwodne Nieznane Obiekty. Cóż, opierając się na relacjach o UUO, które są wymienione w książce Znicza, a których tu nie przytoczę, bo mi się nie chce, możemy również stwierdzic, że tak naprawdę w '59 to nie była katastrofa tylko zamierzone działanie.
~Sir Nobody~
Tropiciel tematów
Tropiciel tematów

Cóż, opierając się na relacjach o UUO, które są wymienione w książce Znicza, a których tu nie przytoczę, bo mi się nie chce, możemy również stwierdzic, że tak naprawdę w '59 to nie była katastrofa tylko zamierzone działanie.
Wybacz, ale... możesz to rozwinąć? Zaskoczyłeś mnie tym i chciałbym się dowiedzieć czegoś więcej o Twojej (?) teorii...
Awatar użytkownika
Spooky Fox
Administrator
Administrator

Mój drogi, nie MOJA teoria. Tylko teoria znanego polskiego ufologa, odnoszącego swego czasu ogromne sukcesy w badaniu ufo. To primo. A secundo, to tak jak napisałem, nie chce mi się przytaczać połowy tej książki. Chyba, że później, ale niczego nie obiecuję. Po prostu zaznaczyłem, że jest taka, wśród innych, opcja, która również mogła się wydarzyć.
Adanek
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Spooky też się dołączam do prośby żebyś rozwinął to :)
Awatar użytkownika
Arek
Senior forum
Senior forum

Post autor: Arek »

Oczywiście że można by zorganizować ekspedycję, byłoby miło, jestem za.
Ale tak naprawdę myślę że o ile nie inne ufo postarało się o zatarcie śladów to na pewno wojsko czy polskie czy też ruskie to nie gra roli, takiej okazji by na pewno nie przepuścili. I tu można ładnie nawiązać do nazwy tematu : Roswell.
Jeżeli w Roswell spadło ufo i znależli załogantów to na pewno za wszelką cenę chciano zdobyć wrak spodka. Czy polskie, czy ruskie wojsko nie myśli wcale inaczej!. Dlatego uważam że kto wie czy przypadkiem wtedy na bałtyku nie pojawiła się jakaś podejrzana "pogłębiarka"
~Sir Nobody~
Tropiciel tematów
Tropiciel tematów

Zgadzam się z Tobą, Arku. Wojsko za nic w świecie by tego nie przepuściło. Wiadomo - nowe technologie, nowe możliwości w walce... i to jeszcze jeden powód, dla którego Obcy powinni wrócić po swój wrak ;]

Wróć do „UFO i obce cywilizacje”