Satanizm

Dział na wszelakiego typu tematy religijne, dotyczące wiary oraz zagrożeń związanych z działalnością sekt
Eva unit 01
Forumowy maniak
Forumowy maniak

Post autor: Eva unit 01 »

Nie, poniewarz w biblii jest napisane
Jeżeli ktoś nie jest katolikiem, to biblia jest dla niego tak samo ważna, jak dla ciebie tora, wiec to nie jest zaden argument
A satanizm to nic innego jak bunt przeciwko samemu Bogu.
Jeżeli postrzegać satanizm z punktu widzenia katolika, to jest on buntem przeciwko samemu sobie, bo szatan nie jest wrogiem boga, a człowieka

Poza tym satanizm jest raczej filozofią niż religią
Awatar użytkownika
Majesttic
Moderator
Moderator

Post autor: Majesttic »

Lavyrania pisze:Hmm... Szatan jest "jazzy" ;P U mnie w szkole są bliźniaczki, które kiedyś na swoim blogu (który już nie istnieje) napisały, że mają zamiar zmienić religie, z tego co pamiętam wspomniały coś o sataniźmie. Pragnę wspomnieć, że według ich mentalności satanizm to własnie te szczeniaskie "czarne msze" itepe o których ktoś wspomniał wczesniej. Jadne nawet kosiła na szyi odwrócony pentagram ;> Nad tym można się długo rozwodzić... Chciałam tylko przedstawić wniosek, że niektórzy twierdzą, że są satanistami itepe tylko po to żeby być "jazzy" i zbuntowanym ;P Pewnie poskładałam te zdania bez sensu, ale nie mam do nich poprostu siły :D
Rzeczywiście być innej wiary dla szpanu, to jest strasznie, cholernie chore!

Ale nie zapominajmy że każdy człowiek ma prawo do wyznawania religii jaka tylko mu się spodoba...
Nie mam nic do grup satanistycznych, ale tylko do czasu gdy nie będą się czepiać innych itd.
Bo sataniści nie zawsze mordują zwierzęta czy ludzi na czarnych mszach. A tak wogóle na temat zabijania...w niektórych grupach morduje się np. koty...a chrześcijanie co robią? A tradycyjny karp na święta!?! Też zabity i zjedzony na wieczerzy wśród rodziny...(akurat świąteczny temat :) :) :) )
Darnok
Senior forum
Senior forum

Post autor: Darnok »

Lol, tyle, że święta są zaadoptowane z wierzeń Rzymu, z tego co wiem, to ZJEDZENIE karpia, a spalenie go w ramach ofiary to dwie różne rzeczy.
Awatar użytkownika
Majesttic
Moderator
Moderator

Nie bronię wcale Satanizmu ale nie jestem przeciw, jest to ruch wyznaniowy...raczej nie krzywdzi ludzi. A to co słyszymy w wiadomościach że zabijają ludzi itd. to pseudo satanizm kultywowany przez młodych niedojeb** którzy są zazwyczaj z marginesu społecznego. A wiara tego (ale mówię o prawdziwym satanizmie) nie opiera się w cale na zabijanie kotów, tylko normalnie tak jak w każdej religii czy ruchu religijnym są modlitwy wierzenia w jakieś tam stworzenia, więź przyjacielska między wyznawcami itd. Kościół Chrześcijański sprzeciwia się satanizmowi, ponieważ jest konkurencją dla nich samych...tak jak Coca-Cola i Pepsi!!!
Darnok
Senior forum
Senior forum

Jeżeli w satanizmie wierzacy wyznaja szatana, jako tego dobrego, to jeszcze bardziej się kompromituja, bo zamieniaja tylko nazwe "szatan" na "Bóg" i myślą, że są cool.
Assassinio
Senior forum
Senior forum

Post autor: Assassinio »

a kto Ci powiedzial, ze to nie katolicy zamienili nazwe "szatan" na "Bog" a "Bog" na "szatan"? ^^

(napełnianie miejsca prowizoryczna reklamą plastikowych łyżeczek)

PLASTIKOWE ŁYŻECZKI lubią fasole.
Darnok
Senior forum
Senior forum

Assassinio, bo nazwa "Bóg" jest zarezerwowana dla "Jahwe" :>
Assassinio
Senior forum
Senior forum

Post autor: Assassinio »

a kto tak powiedzial? ^^ Powiedz mi, co by bylo, gdyby nagle okazalo się, ze to obecni katolicy sa tymi, ktorzy zaczeli wyznawac tego, ktory jako pierwszy odwrocil się od Boga i przekazal im klamstwa, ktore teraz usilnie uznaja za prawde. Pozatym kto powiedzial, ze to co kryje się za wyrazem "Bóg" jest dla ludzi "dobre"? Moze im się tylko tak wydaje? Moze to wszystko wielkie przeklamanie, a idioci siedza w kregu wiecznych klamstw, nie potrafiac wyjsc swoimi myslami poza to? Plaplapla, pieprze tak, a i tak mnie pewno nikt odpowiednio nie zrozumie.

NIKT NIE SPODZIEWAŁ SIĘ KOSMICZNYCH SQUIBÓW!
Darnok
Senior forum
Senior forum

Tak samo mogę powiedzieć, że Kaczyński to 666 wcielenie Herolda, pragnącego zniszczyć Polskę. Po prostu Tyle osób widziało Jezusa, jego dobre uczynki i miłość, że to wiemy. Szatana widziało parę osób, z czego większość to święci :)
Awatar użytkownika
Majesttic
Moderator
Moderator

Poeta2008 pisze:Taaak ? A do kogo oni niby się modlą co ? I samo to jest już patologią . Diabeł nie jest miłością . Nie jest jednak też nienawiścią . Jest królem nienawiści a to zasadnicza różnica . Jest po prostu pierwszym który odwrócił się od Boga .

[ Dodano: 2008-01-09, 20:48 ]
Jestem zdecydowanie przeciwny .
Troszkę tolerancji trzeba się nauczyć!! Oni jakoś muszą tolerować że wyznajesz katolicyz czy jaką kolwiek inną wiarę, tak więc ty uszanuj to w co oni wieżą. Oni mi nic złego nie zrobili, tak więc ja nic złego nie zrobie im!
Awatar użytkownika
Majesttic
Moderator
Moderator

rff pisze:Nie, NIKT NIE WIDZIAŁ JEZUSA. Wierzysz na słowa mamusi, która Cię ochrzciła, a później opowiadała bajki. Nikt nie widział Jezusa, a jeśli nawet, to i tak nie można wierzyć mu na słowo. Chyba, że słowo jest dobre. Wierzycie w miłe rzeczy, a złe odrzucacie, mówiąc, że to kłamstwo. Bezsens.
Zgadzam się...osobiście jestem CAŁKOWICIE przeciwko kościołowi chrześcijańskiemu...nawet nie widzicie że oni czczą jedną książkę...to tak jakbyśmy wieżyli w Harrego Pottera...

[ Dodano: 2008-01-11, 20:50 ]
Poeta2008 pisze:Ludzie doskonale wiedzą co jest dobre a co złe . Widzisz rrf , słowo Jezusa jest dobre . No i jak mogę tolerować wiarę satanistów ? Wybaczcie ale ja wolę do nieba . Ponadto nie chcę być zły . Zło jest bezsensem bo nie jest budujące ( no na przykład dzisiejszy polski rząd - buduje czy raczej niszczy i próbuje utwierdzać nas w przekonaniu że podwyżki wszystkiego oprócz naszych pensji to jakaś poprawa ? :lol: Hm , cwani są tylko że epoka cwaniaczków mija , słyszałem że w sejmie są zacieki no to trzeba posprzątać :D - śmiać za bardzo nie ma się już z czego ) .
Szatan oczywiście oszukuje swoich wyznawców twierdząc że jest dobry . Jednak człowiek o mocnej wierze tez się modli , modli się także w grupie . Msze grupowe w poszczególnych religiach różnią się od siebie . Mszy satanistów jeszcze w telewizji nie widziałem a takowe są . Słyszałem o nich od paru znajomych . Mam koleżankę która opowiadała mi jak kiedyś niechcący się na takie coś natknęła . Są też o tym książki . W tym wszystkim najśmieszniejsze jest jednak to że satanista raczej szatana nie widział , chociaż nie koniecznie . Swięci jednak wiedzą więcej np . Sostra Faustyna była przez chwilę w piekle ( a dlaczego miała by kłamać , znam naturę ludzi bardzo wierzących , są mi bardzo bliscy , to nie są kłamcy - wiadomo , ludzie są różni a ksiądz to też człowiek ale propaganda i wrogowie kleru chcą po prostu Kościół wyolbrzymić czasem nawet do miana Bestii . Przecież to jest śmieszne . Kto głosi słowo Chrystusa jak nie Kościół ? Gdyby nie Kościół ludzie juz dawno zapomnieli by o Bogu ( o miłości blizniego ) . :( Lecz na szczęście tak nie jest . Miłość Była , Jest I Będzie . :D

[ Dodano: 2008-01-11, 20:47 ]
Tfu , ta ostatnia ikonka jest taka . Miłość Była , Jest I Będzie . :)

Chyba zapomniałeś że na świecie jest DOBRO i ZŁO...a każdy wybiera swoją drogę (nawet nieświadomie)!! A tak wogóle mówisz że jezusa słwo to dobre słowo - a skąd wiesz widziałeś go? Jak możesz wieżyć w to co jest na pisane w tej książce co zwie się BIBLIA...skąd wież że ludzie piszący to nie przeinaczali faktów...albo nie stosowali takiego elementu że wywyższali pewną osobę pokazując tylko dobre cech (jakoś się to nazywało - na polskim to przerabiałem)...
Ostatnio zmieniony 2008-01-12, 22:04 przez Majesttic, łącznie zmieniany 1 raz.
Darnok
Senior forum
Senior forum

rff, Cała Biblia jest zakłamana, koran, wszystko, przepraszam, zapomniałem, że Boga nie ma, przecież mi to udowodniłeś, prawda? nie udowodnisz mi, że Boga nie ma tak samo, jak ja nie udowodnię Tobie, że jest.
Zgadzam się...osobiście jestem CAŁKOWICIE przeciwko kościołowi chrześcijańskiemu...nawet nie widzicie że oni czczą jedną książkę...to tak jakbyśmy wieżyli w Harrego Pottera...
Masz podejście czysto trolowskie "nie i już, bo tak!". Wszyscy już wiemy, że nie cierpisz niczego, co związane z kościołem, może czas na poważną dyskusję?
Chyba zapomniałeś że na świecie jest DOBRO i ZŁO...a każdy wybiera swoją drogę!
Proszę bardzo, głoś taką teorię, ale jak cię napadną na dworcu, to nawet nie myśl, by o nich źle myśleć, w końcu "wybrali taką drogę" i mają do tego święte prawo by cię pobić i ograbić. Widzisz, jaki nonsens głosisz?
skąd wież że ludzie piszący to nie przeinaczali faktów...albo nie stosowali takiego elementu że wywyższali pewną osobę pokazując tylko dobre cech
A skąd wiesz, że nie ma tam odniesień historycznych? naukowcy to wiedzą, szkoda, że musisz być od nich mądrzejszy. Jezus istniał, czy ci się to podoba, czy nie. Czy wyprawiał takie cuda- nie wiem, ale w to wierzę, na tym polega wiara
na polskim to przerabiałem
Szkoda, że na tym przedmiocie spałeś, gdy brali Bibilę. WieRZyć, bo wiara, nie wieżyć.

Wróć do „Wiara, religie i sekty”