Ząb
-
- Nowa Krew
Ząb
Witam.
Od razu z góry uprzedzam, że jeśli macie się ze mnie śmiać, to nie odpisujcie.
Dziś w mojej umywalce pojawił się ząb. Duży, trzonowy, zapewne ludzki. Zaznaczam, że nikt z domowników go nie zgubił, żadne ze zwierząt domowych też nie. Nikogo obcego w domu ostatnio nie było.
Co to może do cholery znaczyć? Z zasady nie wierzę w żadne niewyjaśnialne zjawiska, ale tego nie potrafię wytłumaczyć.
Dziękuję z góry za jakiekolwiek wskazówki i w razie czego zaznaczam, że to nie jest żadna ściema.
Od razu z góry uprzedzam, że jeśli macie się ze mnie śmiać, to nie odpisujcie.
Dziś w mojej umywalce pojawił się ząb. Duży, trzonowy, zapewne ludzki. Zaznaczam, że nikt z domowników go nie zgubił, żadne ze zwierząt domowych też nie. Nikogo obcego w domu ostatnio nie było.
Co to może do cholery znaczyć? Z zasady nie wierzę w żadne niewyjaśnialne zjawiska, ale tego nie potrafię wytłumaczyć.
Dziękuję z góry za jakiekolwiek wskazówki i w razie czego zaznaczam, że to nie jest żadna ściema.
-
- Administrator
Re: Ząb
Pewnie wypłynął z instalacji. Pokaż go sąsiadom i spytaj czy żadnemu nie wypadł.
-
- Nowa Krew
nad tym również się zastanawiałam - jednakże "dziurki" w odpływie są zdecydowanie zbyt małe, żeby się przez nie przecisnął...
-
- Aktywny pisacz
Radze pochlapać cały dom wodą święconą i nie oddawać kału przez 3 dni ,bo być może to sprawka demonów i odmawiaj po 50 różańców wieczorem. Powinno pomóc.
-
- Nowa Krew
Osoba wyżej chyba nie przeczytała posta - prosiłam, żeby się nie śmiać. Ironię, sarkazm też do kategorii "podśmiewania się" zaliczam.
-
- Senior forum
Jeżeli mieszkasz w bloku, to może sąsiad wyżej wrzucił go do wentylacji? 

-
- Aktywny pisacz
Przeczytałem posta, ale nie mogłem się powstrzymać przed "podśmiewaniem się".
Ludzie to jest masakra, żeby takimi rzeczami się przejmować.
![Kwaśne oczko ;]](./images/smiles/icon_square2.gif)
-
- Dyskusjoholik
Niema tu się z czego śmiać. Historia ciekawsza niż wiele innych zamieszczonych na tym forum (np. słyszałam na ulicy kroki, co to mogło być?).
-
- Senior forum
jager, zaraz dostaniesz warna. jak nie umiesz się zachować to nie pisz nic.
nie mam pojecia skąd to, to chyba jedna z tych niewyjaśnionych dziwacznych historii, które burzą naszą codzienność
kto wrzuca zęby do wentylacji
nie mam pojecia skąd to, to chyba jedna z tych niewyjaśnionych dziwacznych historii, które burzą naszą codzienność

kto wrzuca zęby do wentylacji

-
- Dyskusjoholik
jedna z cech POLTERGEISTA jest: znikanie a nastepnie pojawianie się po dłuzszym czasie przedmiotow. Ale bywaly takrze przypadki ze w domach pojawiachy się małe przedmioty ktorych pochodzenie bylo nie znane.. wiec moze ma to jakis związek..Voozie pisze:Dobra, załóżmy, że ktoś stwierdzi, że to było zjawisko paranormalne, to co z tego? Zapewne jakimś bardzo ciekawym przypadkiem znalazł się w tej umywalce, bo żaden byt, żadna istota nie ma w zwyczaju dawania takich znaków ludziom. Poltergeisty zazwyczaj hałasują by zwrócić na siebie uwagę, inne istoty manifestują się podczas snów, rzadziej na jawie. Z tego właśnie powodu nie było to na pewno żadne zjawisko paranormalne, ale pomimo to nie potrafię tego w sposób racjonalny wyjaśnić.
-
- Dyskusjoholik
Poltergeist (z niem. "hałaśliwy duch", od poltern - łomotać, trzaskać i Geist - duch), to termin z zakresu tzw. zjawisk paranormalnych, zespół zjawisk polegających na rzekomym generowaniu różnego rodzaju dźwięków - od trzasków, gwizdów, szurania, najczęściej niewiadomego pochodzenia (bez możliwości wskazania źródła dźwięku) oraz innych efektów, wśród których można jakoby obserwować samoczynne przesuwanie się lub pojawianie przedmiotów, spadanie, podnoszenie się i inne efekty. Efekty te mogą występować oddzielnie, lub łącznie.
Określa się je czasem dodatkowymi nazwami: aport, asport i innymi. Poltergeisty i ich zachowania można jakoby zaobserwować między innymi w starych domach, na strychach i w piwnicach:)
podaj źródło - cleric
Określa się je czasem dodatkowymi nazwami: aport, asport i innymi. Poltergeisty i ich zachowania można jakoby zaobserwować między innymi w starych domach, na strychach i w piwnicach:)
podaj źródło - cleric
-
- Dyskusjoholik
no tak, to jest tylko poprostu moja teza, bo zadnego innego racjonalnego wytłumaczenia z zębem nie znajduje, chyba ze ktos się wlamal i zeba zostawil;d
-
- Aktywny pisacz
a może to zębowa wróżka :p
-
- Senior forum
Nie, ona wkłada zęby pod poduszkę
. A tak na serio, to każda umywalka ma taki odpływ pod baterią asekuryjący w razie ryzyka przelania się wody z umywalki. Woda mogła pod wpływem bąbla powietrza wypchnąć ząb właśnie przez ten otwór. Jak dla mnie nic niespotykanego. Kanalizacja niesie ze sobą rzeczy o których nie śniło się filozofom.

-
- Dyskusjoholik
DanaS pisze:każda umywalka ma taki odpływ pod baterią asekuryjący w razie ryzyka przelania się wody z umywalki.
no chyba ze tak to by tez mogło byc.