z LD do OBE, ale jak?
-
- Aktywny pisacz
z LD do OBE, ale jak?
Jak opuszczać ciało podczas LD? Często piszecie że LD można wejść w OBE ale jak?
-
- Nowicjusz
Re: z LD do OBE, ale jak?
A no można
i to na wiele sposobów. Wg niektórych LD i OOBE niczym się nie różnią i wystarczy tylko 'pogłębić fazę' czyli lepiej się zakotwiczyć w tym świecie poprzez skupianie się na szczegółach. Ale to raczej mało komu wystarcza. Możesz spróbować po prostu lecieć w górę nie myśląc o niczym, albo zacząć iść w tył... powinno Cię wyrzucić z ciała, jednak wiem to tylko z teorii.
Ja muszę mieć ciągłość świadomości... więc jak jestem w LD skupiam się na ciele i po chwili zaczynam czuć wibracje, teraz staram się je pogłębiać aż mnie wybudzą ze snu. Teraz to już tylko leżeć i mieć wielką nadzieję, że wibracje wzrosną a Ty się uniesiesz... ja tak miałem

Ja muszę mieć ciągłość świadomości... więc jak jestem w LD skupiam się na ciele i po chwili zaczynam czuć wibracje, teraz staram się je pogłębiać aż mnie wybudzą ze snu. Teraz to już tylko leżeć i mieć wielką nadzieję, że wibracje wzrosną a Ty się uniesiesz... ja tak miałem

-
- Aktywny pisacz
nikt się więcej nie udzieli na ten temat?
-
- Nowa Krew
Pare mięsięcy temu miałem LD, zdałem sobie sprawe że śnie i jakoś ni stąd ni z owąd pomyślałem sobie że przejde do oobe i nagle zacząłem wirować dookoła coś jakby mnie wssysało, czułem że to już to, ale zbytnio się przestraszyłem;/
-
- Nowa Krew
Podczas LD, połóż się na ziemi (ofc we śnie) i zacznij się turlać - bardzo szybko, albo sturlaj się ze stromego wzniesienia czy coś - po prostu ma to być szybko, po chwili obudzisz się i wywali Cię z ciała. - przynajmniej w ten sposób udało się wyjść moim znajomym, którzy się interesują tą tematyką. Pewnej nocy, mi się śniło, że latam nad boiskiem no nożnej, coś czułem że zaraz wyjdę z ciała, zaraz po tym miałem następny sen, że stałem po środku ulicy w zimie, za chwilę jakaś siła ciągnęła mnie do tyłu, i co raz szybciej - w następnej chwili wyszedłem z ciała.