Sny a Deja Vu

Tutaj omawiamy wszelkie tematy związane ze snami
Frut
Nowa Krew
Nowa Krew

Sny a Deja Vu

Post autor: Frut »

Często mam sny takie co się sprawdzają,ale zapomina, o nich zaraz jak się obudze.
Przypominam sobie o nich zawsze przed tym wydarzeniem albo w jego trakcie.
Chce się dowiedzieć czy też tak macie.
cleric
Senior forum
Senior forum

Post autor: cleric »

tez tak mamy ^^ moze intuicja :P
Awatar użytkownika
Dagmara
Senior forum
Senior forum

Post autor: Dagmara »

ja tak mam ;p
ale pamiętam zazwyczaj swoje sny :)
kawa
Nowa Krew
Nowa Krew

Re: Sny a Deja Vu

Post autor: kawa »

Zawsze interesowały mnie takie historie jak sny o miejscach lub sytuacjach, które potem sprawdziły się. Myślę że to bardzo powszechne, że śnią nam się miejsca do których powracamy w rzeczywistym świecie, nie zawsze jednak jesteśmy sobie w stanie przypomnieć ze mieliśmy taki właśnie sen i wtedy nazywamy to Deja Vu. Jak to właściwie wyjaśnić? to trochę jak patrzenie w przyszłość.

Gdy miałam 5 lat przyśnił mi się sen, w którym moi rodzice bardzo się kłócili. Siedziałam przed telewizorem, przy małym drewnianym stole w dużym pokoju i bawiłam się srebrnym łańcuszkiem mamy. Zwijałam go w ślimaka a potem rozwijałam. Z kuchni dobiegały krzyki rodziców. Awantura zakończyła się trzaśnięciem drzwi i wtedy obudziłam się.
Opowiedziałam o moim śnie mamie, która pocieszyła mnie,że to był tylko zły sen i że wszystko jest dobrze.
Około roku później siedziałam przy stole i bawiłam się łańcuszkiem mamy, a zza drzwi dobiegały odgłosy awantury. Nagle uświadomiłam sobie że mi się to śniło, wpadłam w panikę, zaczęłam płakać i krzyczeć, gdy przyleciała mama powiedziałam jej jakie mam obawy i że mi się to śniło. Ona również pamiętała mój sen. W kilka tygodni później moi rodzice rozstali się na zawsze.
Pamiętamy to z mamą do dziś, ale żadna z nas nie potrafi pojąć jak to w ogóle możliwe???
Koxman
Tropiciel tematów
Tropiciel tematów

Re: Sny a Deja Vu

Post autor: Koxman »

Też tak czasami mam, na przykład w śnie jestem w jakimś miejscu, a potem jestem tam naprawdę

Wróć do „Świat snów”