Dziwna fotka...

Wszelkie tematy związane z życiem po śmierci, duchami, przeżyciami z pogranicza śmierci, itd. Co się dzieje z nami po śmierci? Przechodzimy w inną rzeczywistość? Wchodzimy do innego ciała? Czy może tylko umieramy i przestajemy istnieć?

Co to jest?

Duch
1
6%
Orb
3
19%
Substancja jakaś
5
31%
Nie wiem
7
44%

Liczba głosów: 16
Awatar użytkownika
Majesttic
Moderator
Moderator

Dziwna fotka...

Post autor: Majesttic »

Obrazek

Fotka zrobiona przeze mnie i w obecności mojego kolegi. Było tak....Niedaleko mojego miejsca zamieszkania był stary sypiący się dom...kiedyś z poszliśmy z kolegami w Halloween do tego domu tak koło 21:30...gdy robiłem ostatnie zdjęcie kolegom przy domu, po błyśnięciu FLESHA nagle zaczęli uciekać z tego miejsca gdzie stali, jak później się dowiedziałem, słyszeli tam jakby coś spadało bardzo szybko z drzewa. Ale wtedy nie zarejestrowaliśmy niczego.

Kilka miesięcy później poszedłem tam z kolegą, w celu powtórzenia zdjęć...porobiłem zdjęcia, ale później zainteresowała mnie dziura w ścianie - którą dało się wejść do domu- pstryknąłem właśnie tą fotkę....do domu nie wchodziliśmy bo był w paskudnym stanie....Zdjęcie jest zrobione bez FLESHA

Dziś już zostały tylko ruiny........

Proszę o komentarze.
Ostatnio zmieniony 2007-12-22, 14:04 przez Majesttic, łącznie zmieniany 1 raz.
polikopolik
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

Post autor: polikopolik »

mi to wygląda na jakąś fluorescencyjną substancję albo po prostu takie lampki
Awatar użytkownika
Majesttic
Moderator
Moderator

polikopolik pisze:mi to wygląda na jakąś fluorescencyjną substancję albo po prostu takie lampki

Nie było z naszej strony jakiegoś kombinowania - żadnych lampek, ani rozlewania jakiś substancji, ani też PHOTOSHOPA.
polikopolik
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

heh no ale czy ja mówię że to wy zrobiliście... mi osobiście to nie wygląda na ducha... / <PSYYT!!> a czy to nie powinno byc w naszych obserwacjach?
cleric
Senior forum
Senior forum

Post autor: cleric »

co do autentycznosci nie mam watpliwosci, znam Majesttica ;) profesjonalista :P
intrygujaca fota, jak to się mowi.. manifestacja czegos? :P
polikopolik
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

heej a może to jest piorun kulisty bo one podobno mogą być zielone no tak ale to nie przypomina kuli hmm a może jakiś żarcik ci ktoś zrobił?? może to był jakiś luminofor?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Luminofor / bo takiej formy ducha to ja nigdy nie widziałem...
Awatar użytkownika
Majesttic
Moderator
Moderator

przy domu byliśmy sami...nikogo nie było.
polikopolik
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

to przypomina taki światłowód albo neon
Awatar użytkownika
Majesttic
Moderator
Moderator

KrypoArion pisze:Ja mam Wątpliwości co do autentyczności bo to wygląda troche jak ruch latarki...
A byliście może blisko okien bo może światło się odbiło

Nie było tam w ogóle szyb ani jakiegokolwiek materiału który by odbijał jakiekolwiek światło...
W ogóle sami badamy zjawiska paranormalne i chcemy dojść do prawdy...to poco mielibyśmy fałszować zdjęcia?
Darnok
Senior forum
Senior forum

Post autor: Darnok »

Majesttic, Spokojnie, nie należy od razu zakładać, że wszystko co widzimy to duchy. Może to wymysł XVIII-wiecznej mody- ektoplazma? :O
polikopolik
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

tak ogólnie to to mi nie "pachnie: zjawiskiem paranormalnym, dla mnie to wygląda jak neon albo światłowód
Awatar użytkownika
Majesttic
Moderator
Moderator

boni3 pisze:Moim zdaniem jest to albo orb albo poprostu jakieś odbicie światła czy coś takiego. Na niektóryvh zdjęciach tak czasami wychodzi.
Nie było tam żadnej rzeczy która odbijałaby światło...zdjęcie jest bez FLASHa, a w okolicy nie ma żadnej latarni...

[ Dodano: 2007-12-23, 14:57 ]
polikopolik pisze:tak ogólnie to to mi nie "pachnie: zjawiskiem paranormalnym, dla mnie to wygląda jak neon albo światłowód

Czyli sądzisz że sfałszowane..?? Niby do czego miałbym jeszcze podłączyć neona lub światłowód...jak dom był tak stary że aż strach tam wejść bo się zawali...a co dopiero myśleć o kontakcie z prądem...
polikopolik
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

MAJJESTIC!! spokojnie nikt nie mówi, że to sfałszowałeś... mówie, że to może być całkiem zwykłe zjawisko o to mi chodziło...
Awatar użytkownika
Majesttic
Moderator
Moderator

polikopolik pisze:MAJJESTIC!! spokojnie nikt nie mówi, że to sfałszowałeś... mówie, że to może być całkiem zwykłe zjawisko o to mi chodziło...
Czy ty widzisz co piszesz?? Wcześniej napisałeś że to światłowód lub neony....a skąd one niby tam miały być??
Gammer2
Nowa Krew
Nowa Krew

Post autor: Gammer2 »

Mi to też na ducha nie wygląda.Jakiś błąd aparatu/
leszek

Post autor: leszek »

duchem to w 100% nie jest

Wróć do „Życie po śmierci i kontakty z zaświatami”