Czy wampiry istnieją?

Tematy związane z szeroko rozumianym odżywianiem się cudzą energią

Czy wampiry istnieją?

Tak
87
50%
Nie
88
50%

Liczba głosów: 175
Awatar użytkownika
Mawerick
Senior forum
Senior forum

Post autor: Mawerick »

Spock, tak myślisz? Czyli wg Ciebie moderator MAw ma za wielką wyobraźnię :D Specyficzny sposób bycia :P
No i zdecydowanie jestem słabą osobowością :D
Nie no troszkę litości man. Wampiryzm emocjonalny znajdziesz nawet w podręcznikach do psychologii. Ebergetycznego tam nie znajdziesz, ale spokojnie, mogę przedstawić Ci ludzi, którzy doświadczają takich rzeczy na codzień. Wszystko zależy jak zwykle od podejścia. Jeśli nie dajesz wiary, to nie.
Awatar użytkownika
Spock
Administrator
Administrator

Post autor: Spock »

Miałem na mysli że słabe osobowości są podatne na wpływ "wampirów", a nie że są wampirami.
Co do użycia tego terminu w psychologii, zgoda.

Czy masz wyobraźnie ? Prawdę mówiąc, wyglądasz na to :D
Czy jesteś specyficzny ? Chyba nie, bo odbieram cie normalnie
Czy jesteś słabą osobowoścą ? Też nie sądzę
A czy uważasz się za wampira ?
Awatar użytkownika
Mawerick
Senior forum
Senior forum

Odpowiedz jest dość oczywista w tym zakresie. Bedąc zdrowym na ciele i umyśle wiem, że tak. I opinia ta jest potwierdzona przez ludzi, którzy mnie otaczali, a nie byli wampirami, ani nie obracali się w środowisku wampirów. Ani podających się za wampiry. Poprostu ludzie w moim otoczeniu zwykle szybko stają się senni, czesto boli ich tez głowa. Poza tym mam dość dużą łatwość w operowaniu energią. Wszystko to wskazuje na to, że wampirem energetycznym jestem. I cóż, raczej się tym nie chwalę, bo nie ma czym. Niektórzy uważają to poprostu za upośledzenie, inni za jakiś dar :/ ja poprostu z tym żyję.
Awatar użytkownika
Spock
Administrator
Administrator

Uważają za upośledzenie, dar, powiadasz ? Spotykam różne typy ludzi i tylko się utwierdzam w przekonaniu że jesteś zupełnie normalnym człowiekiem, z ogromną wyobraźnią.
Nie bierz tego za złośliwość, w końcu to nie wada.
Awatar użytkownika
Mawerick
Senior forum
Senior forum

Tak lucius, lepiej. Generalnie zjawisko wampiryzmu styka się własnie z takimi reakcjami. I nawet gdyby można je udowodnić naukowo to i tak znaleźliby się ludzie, którzy powiedzieliby, że to tylko wyobraźnia. UFO jest lepsze, bo bardziej "futurystyczne" wampiryzm to "przeżytek"
Awatar użytkownika
wilku11
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Post autor: wilku11 »

Och Spock ty i to twoje nastaiwnie trochę wiary :)
Sa podopbno na ziemi takie rzeczy... no znasz resztę
Czekam na dzień w którym twoje niedowiarstwo zostanie zdruzgotane ( i moje w pewnych kwestiach też) Bo nadanie sobie tytułu wampira jakos do mnie nie przemawia o ile się nie mylę wampir to jakaś wyzsza forma Zombi (w pewnym sęsie oczywiscie) brzydko mówiąc myślacy zdechlak
Awatar użytkownika
Spock
Administrator
Administrator

Abstrahując zupełnie od osoby Mawericka i innych forumowych wampirów (o ile takowe są), powiedzcie mi, dlaczego wampiry karmią się np. nastolatkami, a nie imają się osób asertywnych, pewnych siebie i aroganckich ?
Awatar użytkownika
wilku11
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Wnioskuję że za taką asertywną, pewną siebie, arogancką osobę uważasz się Ty (mylę się?) :)
A tak serio może wolą młodą krew (he he he).
Moim zdaniem nie trzeba mieć tych cech bo nie być karmą dla wampirów to kwestia wiary i naiwności ( nie wiem czy wielu się znajdzie chętnych na siekanie się żyletką/brzytwą/skalpelem).
forumowych wampirów
uwaga bo nowy rodzaj stworzysz Spock ;)
Awatar użytkownika
Spock
Administrator
Administrator

Pozostawiam ocenę mnie samego innym. Ale akurat wampir (obojętnie jaki) to ostatnia rzecz której bym się bał.
nie trzeba mieć tych cech bo nie być karmą dla wampirów to kwestia wiary i naiwności
To samo mówiłem :)
Awatar użytkownika
wilku11
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Ale akurat wampir (obojętnie jaki) to ostatnia rzecz której bym się bał.
no wiadomo ze idąc w nocy do domu bardziej boję się ze jakiś ćpun mnie zaatakuje albo dres mi kosę sprzeda. a nie myślę sobie że wampir może mnie zaatakować są bardziej realne zagrożenia.
Wszystko zaczelo się od legendy z kontynentu Afryka. Ludzi ktorzy mieli dluzsze kly niz normalnie nazywano wampirami. Picie krwi wzielo się od tego ze czesto krwawili oni z ust po przez kaleczenie się wlasnymi zebami!
To tylko jeden z wielu powodów ale masz rację
Awatar użytkownika
Mawerick
Senior forum
Senior forum

ghost_recon, zapytałbym więc w jakiż to zagadkowy sposób wampiryzm był znany w ameryce południowej, w japoni, i europie i afryce przed epoką odkryć geograficznych? Inaczej się to nazywało, ale wszędzie było obecne!
Awatar użytkownika
Mawerick
Senior forum
Senior forum

Chcę wykonać "Open your mind young Padawan, couse there are things in this world that noone have been dreaming of" Proste.
Awatar użytkownika
wilku11
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Dopoki nie zrozumiecie, to bedziecie takie pierdy sadzic
A co zaatakujesz mnie w ciemnej uliczce ?? Są bardziej realne zagrożenia bo więcej ćpunów chodzipo ulicach niż wampirów a poza tym chyba jeden wampir (nie macie jakis nadnaturalnych mocy) jest chyba mniej grozny niż banda dresów z bronią białą (szeroki arsenał).
Ja jestem po prostu niewiernt tomasz n nie uwieżę puki nie zobaczę (wampiryzm sang na stronie internetowej tylko mnie eee zdziwił)
Awatar użytkownika
wilku11
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Cytat:
nie myślę sobie że wampir może mnie zaatakować są bardziej realne zagrożenia.

Dopoki nie zrozumiecie, to bedziecie takie pierdy sadzic.
Chyba ty każesz się ich bać kilka postów temu ;) Tak wynika z twojej wypowiedzi...
NO właśnie chyba sang to ten właściwy wampiryzm (taki jakim większośc ludzi go postrzega) a emocjonalne wampiry raczej mi nic nie zrobią (???) humoru i tak mi już nie zepsują ( bo jestem pesymistycznie nastawiony do swiata tak ze czy na mnie oddziaływuje taki wampir czy nie mam głęboko w nosie)
cmvcmv
Nowa Krew
Nowa Krew

Post autor: cmvcmv »

Mi ciężko jest uwierzyć w wampiry, ale w tych wszystkich opowieściach coś musi jednak być... Uch, aż się bać zaczęłam :)

Wróć do „Wampiryzm”